[A6 C6] Zestaw głośnomówiący FWD
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6] Zestaw głośnomówiący FWD
Witam!
W moim Audi A6 C6 mam zamontowany zestaw głośnomówiący firmy FWD do nokii. ( NA dole
zdjęcia ). Widzę że ma wymienne uchwyty do telefonów. Czy ktoś może wie gdzie można znaleźć takie uchwyty do nowszych modeli nokii ? Może ma ktoś na zbyciu ?
http://img526.imageshack.us/img526/7010/20090624264.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/9939/20090624265.jpg
pozdrawiam
wojciech
W moim Audi A6 C6 mam zamontowany zestaw głośnomówiący firmy FWD do nokii. ( NA dole
zdjęcia ). Widzę że ma wymienne uchwyty do telefonów. Czy ktoś może wie gdzie można znaleźć takie uchwyty do nowszych modeli nokii ? Może ma ktoś na zbyciu ?
http://img526.imageshack.us/img526/7010/20090624264.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/9939/20090624265.jpg
pozdrawiam
wojciech
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: [A6 C6] Zestaw głośnomówiący FWD
popatrz tutaj:wojciech_A6_C6 pisze: Czy ktoś może wie gdzie można znaleźć takie uchwyty do nowszych modeli nokii ?
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories
- Cancer
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiesław
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
Re: [A6 C6] Zestaw głośnomówiący FWD
A po co Ci szukać uchwytów. Wystarczy telefon dowolny (oprócz Samsunga) z Bluetooth i już masz zestaw głośnomówiący. Ja mam SE i jak mam aktywny w nim BT, to jak siadam do autka, to nie muszę nic robić. Jak ktoś dzwoni, to za chwilę już odbieram przyciskami na kierownicy. Wyświetla mi również na środkowym LCD książkę, którą zaciąga z telefonu. ÂŻadnego mocowania, telefon można trzymać w każdym miejscu w samochodzie, lub w kieszeni, jak kto woli.wojciech_A6_C6 pisze:Witam!
Pozdrawiam
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
Własnie, kolego Cancer, czy ty jak masz włączony bluetooth to masz dostep do ksiązki adresowej telefonu? Ja mam nokie N95 i przez bluetootha łączy mi się automatycznie i nie mam z tym problemu ale dostepu do ksiązki nie mam
Moge tylko sam sobie wpisac dany numer i wtedy mogę wejść tylgo przez zakładkę directory (chyba - musze to sprawdzić). A tak to wyświetla mi się napis not available jak wchodzę na ksiazkę telefonu
Moge tylko sam sobie wpisac dany numer i wtedy mogę wejść tylgo przez zakładkę directory (chyba - musze to sprawdzić). A tak to wyświetla mi się napis not available jak wchodzę na ksiazkę telefonu
Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej, wiec aby nie oszaleć, nieraz musimy udawać szaleńców 

- Cancer
- Forum Audi A6 / A7
Nie ma książki telefonicznej na centralnym panelu. Tu można wybierać ręcznie numer telefonu. Jest natomiast książka na małym panelu środkowym nad kierownicą. Jak naciśniesz lewy przycisk, to masz stacje radiowe, telefon i powrót do wskazań. Musisz mieć wybraną funkcję telefon i nacisnąć przyciskiem rolki. Wtedy wskoczy Ci książka. Rolką przewijasz i wybierasz dowolny numer, który masz w książce telefonu. Jak pod jedną nazwą masz kilka numerów, będą się wyświetlać w sposób ciągły, jeden po drugim.Byron100 pisze:Własnie, kolego Cancer, czy ty jak masz włączony bluetooth to masz dostep do ksiązki adresowej telefonu? Ja mam nokie N95 i przez bluetootha łączy mi się automatycznie i nie mam z tym problemu ale dostepu do ksiązki nie mam![]()
Przystawka do telefonu powoduje, że książka zapisze się w sposób trwały w panelu środkowym, można też wysyłać SMS (pisać podczas jazdy

Pozdrawiam
- Cancer
- Forum Audi A6 / A7
Ja miałem Samsunga i nie chciał się łączyć ani z nawigacją, ani z autem. Było słychać jakieś szumy, stuki itd. Zapytałem firmę Samsung o Bluetooth. Odpowiedziano mi, że ich telefony nie zawsze łaczą z urządzeniami innych firm. Widocznie trafiłeś na egzemplarz, który ma większe możliwości. Mam swoją ocenę tej firmy i raczej w niej nie gustuję.smooc666 pisze:kolego Cancer, nie zgodze sie z Toba bo mam samsunga omnie hd i dziala wszystko super i cala ksiazke mi laduje bez problemu przez bluetooth takze ja nie mam problemu
Pozdrawiam
ja też miałem jakiś czas temu Samsunga i łączył się bez problemu (dostęp do książki też był). Niestety telefon mi skradziono i teraz mam LG KU990. Telefon też łączy się z samochodem bez problemu ale nie ma możliwości zaimportowania książki telefonicznej (przez co nie rozpoznaje dzwoniących) i nie pokazuje zasięgu sieci.smooc666 pisze:kolego Cancer, nie zgodze sie z Toba bo mam samsunga omnie hd i dziala wszystko super i cala ksiazke mi laduje bez problemu przez bluetooth takze ja nie mam problemu
Aby mieć dostęp do książki telefonicznej trzeba ją wcześniej importować z telefonu do pamięci samochodu. Ja nie miałem możliwości przeglądania książki bezpośrednio z telefonu.Cancer pisze:Wyświetla mi również na środkowym LCD książkę, którą zaciąga z telefonu.
P.S. Cancer popraw swój profil bo 2.0 TDI 140KM to na pewno nie jest S6
- Cancer
- Forum Audi A6 / A7
U mnie nie trzeba nic importować. Wszystko się robi automatycznie, jak tylko właczony jest Bluetooth w telefonie.Aby mieć dostęp do książki telefonicznej trzeba ją wcześniej importować z telefonu do pamięci samochodu. Ja nie miałem możliwości przeglądania książki bezpośrednio z telefonu.
Oczywiście. Zdaje mi się, że jak się rejestrowałem, to chyba nie było innego jak A6 S6. Wybrałem więc najbliższy. Już poprawiłem. DziękiP.S.popraw swój profil bo 2.0 TDI 140KM to na pewno nie jest S6
Pozdrawiam