[A6 C6] - zegar sterowany radiowo.
[A6 C6] - zegar sterowany radiowo.
Witam,
Od kilku miesięcy mam problem z zegarkiem w samochodzie. Sterowany jest radiowo(widać antenkę w polu gdzie jest godzina i data), ale czasami zdarza sie ze godzina jest zupełnie inna tz. róznica kilku godzina do rzeczywistej. Po kilku dniach jednak znowu sie nastawia i działa ok. Zauważyłem dzisiaj że antenki nie widać na wyświetlaczu a godzine wskazuje o kilka godzin inną. Mam zatem pytanie czy miał ktoś moze taki problem w A6 C6 i zna rozwiązanie?
Pozdrawiam
Jaro850
Od kilku miesięcy mam problem z zegarkiem w samochodzie. Sterowany jest radiowo(widać antenkę w polu gdzie jest godzina i data), ale czasami zdarza sie ze godzina jest zupełnie inna tz. róznica kilku godzina do rzeczywistej. Po kilku dniach jednak znowu sie nastawia i działa ok. Zauważyłem dzisiaj że antenki nie widać na wyświetlaczu a godzine wskazuje o kilka godzin inną. Mam zatem pytanie czy miał ktoś moze taki problem w A6 C6 i zna rozwiązanie?
Pozdrawiam
Jaro850
Ostatnio zmieniony 22 paź 2009, 13:20 przez jaro850, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaro850T5
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Gdzie parkujecie swoje autka?
Bo w instrukcji do moich zegarków (budzików) było napisane, że one szukają sygnału synchronizacyjnego między 2 i 3 w nocy. Jeżeli budzik będzie za daleko od okna, to sygnał może być za słaby, żeby zegarek go odebrał.
Jeżeli zegarek w aucie pracuje podobnie (sprawdza sygnał w nocy), a Wy parkujecie auta w garażach, to może to jest powodem, że zegarki się nie synchronizują.
U mnie po wymianie aku w aucie zegarek się wyzerował, ale następnego dnia już pokazywał godzinę OK (parkuję na ulicy). Ja mam C5.
Bo w instrukcji do moich zegarków (budzików) było napisane, że one szukają sygnału synchronizacyjnego między 2 i 3 w nocy. Jeżeli budzik będzie za daleko od okna, to sygnał może być za słaby, żeby zegarek go odebrał.
Jeżeli zegarek w aucie pracuje podobnie (sprawdza sygnał w nocy), a Wy parkujecie auta w garażach, to może to jest powodem, że zegarki się nie synchronizują.
U mnie po wymianie aku w aucie zegarek się wyzerował, ale następnego dnia już pokazywał godzinę OK (parkuję na ulicy). Ja mam C5.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

Godzina
Polecam tematy:
https://a6klub.pl/a6c5jak-ustawic-godzine-vt2661.htm
[URL=http:///a6klub.pl/a6-c4-zegarek-vt3077.htm]a6-c4-zegarek-vt3077.htm[/URL]
Wystarczy poszukać. Zegary są wszędzie podobne:)
https://a6klub.pl/a6c5jak-ustawic-godzine-vt2661.htm
[URL=http:///a6klub.pl/a6-c4-zegarek-vt3077.htm]a6-c4-zegarek-vt3077.htm[/URL]
Wystarczy poszukać. Zegary są wszędzie podobne:)
problem z zegarem radiowym w A6 C6
Witajcie,
Dzisiaj mija 20 dzien odkąd przestał działać poprawnie zegar radiowy. Nie wrócił znaczek antenki radiowej na zegarze. Chciałem zatem zapytać czy udało się komuś rozwiązać ten problem w A6 4F po 2004 roku. Proszę o info.
Pozdrawiam
Jaro850
Dzisiaj mija 20 dzien odkąd przestał działać poprawnie zegar radiowy. Nie wrócił znaczek antenki radiowej na zegarze. Chciałem zatem zapytać czy udało się komuś rozwiązać ten problem w A6 4F po 2004 roku. Proszę o info.
Pozdrawiam
Jaro850
Jaro850T5
Zegar
Witam,
Ja dziś też musiałem rozpiąć na chwilę akumulator (bo odblokowywałem odpływ pod akumulatorem
) i do tej pory miałem przy zegarze tę antenkę i jak była teraz zmiana czasu to sam się zaktualizował. Dziś niestety znikła i zobaczymy co jutro będzie. Samochód parkuję pod chmurką to zobaczymy.
pozdrawiam
Ja dziś też musiałem rozpiąć na chwilę akumulator (bo odblokowywałem odpływ pod akumulatorem

pozdrawiam
Kameleon
ja od ponad roku parkuje w tym samym miejscu (czyt.: pod chmurką), żadnych nowych budynków ani drzew nie przybyło, a sygnału ni chu chuarekjask pisze:Siła sygnału radiowego zależy od pogody oraz warunków terenowych. Jeżeli parkuje się w gęstej zabudowie, to może czasem siła sygnału jest za słaba, żeby zegar się zsynchronizował

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Hm... To już niewiele mogę pomóc. Tym bardziej, że mam jeszcze C5. A podpinałeś się pod VAG-a? Może wykaże jakiś błąd?stanyor pisze:ja od ponad roku parkuje w tym samym miejscu (czyt.: pod chmurką), żadnych nowych budynków ani drzew nie przybyło, a sygnału ni chu chubył i znikł
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.