Zegar radiowy - piekielna palemka - coś przedziwnego...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Zegar radiowy - piekielna palemka - coś przedziwnego...
WItam serdecznie - może ktoś potrafi pomóc mi w walce z tą "piekielną palemką" zegara radiowego? Ja niestety poległem. Przeczytałem wszystko co możłiwe na naszym forum, zasięgnąłem wiedzy ze źródeł angielskich i niemieckich, ale takiego problemu - nie spotkałem. Nie ukrywam, że jest to źródło mojego silnego stresu, bo skoro coś w samochodzie jest - ma prawidłowo działać. A oto problem: zegar synchronizuje się NATYCHMIAST i w KAŻDYCH WARUNKACH (na ulicy, w garażu itp), jeśli ustawię na nim ręcznie godzinę na przykład 02.58 (ważne żeby przed 03.oo), przełączę następnie znów na zegar radiowy i zamkną auto. Palemka po kilku minutach JEST
! Z kolei po trzech dniach (zgodnie z opisem w instrukcji) ta piekielna palemka ginie - a o samoistnej synchronizacji nie ma juz mowy. Muszę powtórzyć operację z ustawianiem godziny... Czy może ktoś to zdołał opanować? Gdybym mógł z kolei ja pomóc - chętnie zamieszczę na formum zdobytą kompletną informację jak to cudko funkcjonuje i jak powinno działać - znalazłem to i zweryfikowałm na krórymś z portali GB.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Zegar radiowy - piekielna palemka - coś przedziwnego...
Rozwiązanie znalazłem w załączonym do postu pliku - to opis wszystkich sterowników - wprawdzie dotyczycący Audi A3, ale są tam szczegółowo opisane wszystkie ich funkcje, powiązania i działanie.
Problem u mnie tkwił w sterowniku gateway który nie uruchamiał zasilania napięciem 5V modułu odbiorczego, ale wymagał także dodatkowej ingerencji w zielonym menu, w ustawieniach czasów. Zresztą w załączonym opisie jest to dośc precyzyjnie opisane. Szkoda że nie ma takiego kompendium wiedzy do A6, ale w końcu Audi A3 - to Audi. Może komuś to się przydać nie tylko z racji samego zegara radiowego, ale też i wielu innych funkcji opisanych pozostałych sterowników. Czyli temat można zamknąć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.