Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Zamiana zwykłego panelu klimatronika na wersję delux

Elektryka
ODPOWIEDZ
TFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[A6 C6] Zamiana zwykłego panelu klimatronika na wersję delux

Post autor: TFSI » 05 paź 2009, 11:56

Witam
Zakładam nowy temat bo pytałem już o tą kwestię w dużo starszym wątku ale brak jest odzewu.
Moje pytanie tyczy się sprawy zamiany zwykłego klimatronika w C6 takiego jak na zdjęciu poniżej
Obrazek

na wyższą wersję tzw. DELUX jak na zdjęciu (ta na zdjęciu nie ma grzania siedzeń zdjęcie jako przykład)

Obrazek

Interesuje mnie sprawa podpięcia czy ktoś zna może temat czy wtyczki będą pasowały od zwykłego do tego delux czy też jest to inna wiązka i trzeba by było ją też zmienić.?
Znalazłem w necie tył tego panelu w wersji delux

Obrazek

widać tam gniazdka ale nie mogę znaleść tyłu zwykłej wersji dla porównania czy gniazda wyglądają tak samo w obu wersjach co dałoby może od razu odpowiedź gdyby się okazalo że są inne <smuty>
Jeśli ktoś bedzie miał jakieś pewne info w tym temacie to proszę o wypowiedź czy da się je podmnienić tzn: mocowania , wtyczki , ochrona komponentu , no i na pewno kodowanie VAG ale proszę tylko o sensowne wypowiedzi związane z tytułem wątku bez wymądrzeń w stylu trzeba było kupić z wersją delux

TFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TFSI » 05 paź 2009, 12:32

Dirty pisze:Kolega tmr robił taką zamianę u siebie więc on pewnie będzie w stanie coś poradzić <ok>

:-P no to mi dałeś cień nadziei ze może coś z tego będzie spróbuję się z nim skontaktować dzięki za info <ok>

TFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TFSI » 05 paź 2009, 12:52

Dzięki za link widać na zdjęciu że koledze TMR udało się ożenić tą wyższą wersję pytanie tylko ile było z tym roboty i co musiał zminic dokładnie. Ja się doczytałem że jest dużo trudniej w wersjach 05'-06' a że podobno po 07' jest dużo latwiej ale o co chodzi dokładniej tego się nie doczytałem bo wypowiedzi były półgębkowe :-/ czekam więc na konkretną wypowiedź kogoś kto to zrobił napisalem już do TMR-a może się odezwie ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja