Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zamiana bi xenon z innego auta...

Elektryka
ODPOWIEDZ
jaycutler84

Zamiana bi xenon z innego auta...

Post autor: jaycutler84 » 28 maja 2014, 14:44

Witam koledzy moje pytanko :

Kupiłem kompletny bi xenon od kolegi razem z przetwornicami moje pytanie czy jego przetwornica bedzie bez problemu pasować do mojej Audi ??? Czy bede musiał cos kodowac ??
Lub przemienic zmojej lampy na nowo zakupiona????
Bardzo dziękuje za pomoc!!!

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 28 maja 2014, 15:49

Pytanie z jakiego modelu kupiłeś lampy? Czy masz przed lift, a kupiłeś z ledami to albo przerabianie instalacji albo flashowanie boarda.
Po wymianie lamp trzeba zrobić kalibracje świateł czyli regulacje wysokości "0" świecenia.

jaycutler84

Post autor: jaycutler84 » 28 maja 2014, 16:21

Sorki nieopisalem dokładnie

Moje auto to A6 3.0 quatrro z 2006 roku mam bi xenon skrętne i z lewej strony padł mi skrętne (dokładnie silniczek) dlatego chce odkupić lampy od kolegi tez ma A6 3.0 quatrro z 2006 roku ale sprawne bi xenon skrętne i tak myślałem wymontuje swoje i wstawie jego także tez te same lampy rocznikowo tylko mowil mi ze albo zamienię przetwornice albo wstawie jego i niewiadomo czy bede musiał kodowac cos...?????

[ Dodano: 2014-05-28, 16:21 ]
Wszystkie lampy sa przed liftem.... Siedzę w hamburgu i niemam możliwości naprawić silniczka.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2014, 18:04 przez jaycutler84, łącznie zmieniany 1 raz.

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 28 maja 2014, 16:40

Jeżeli lampa ma sprawną przetwornice to wymiana P&P czyli wyciągasz starą i wkładasz nową.
Nie ma chyba sensu przekładać przetwornic i robić sobie roboty?
Nie wiem jak ze skrętem, ale przy bixenonie normalnym po demontażu lampy nie można wkładać kluczyka do stacyjki bez ponownego włożenia/zamontowania innej lampy inaczej adaptacja ucieknie i xenony nie będą się poziomowały po odpaleniu auta będzie błąd na FIS'ie. Będzie wtedy potrzebna adaptacja.
Jeśli odepniesz lampę z wyjętym kluczykiem i później zamontujesz nową powinno się obyć bez błędów, aczkolwiek zrób sobie później adaptacje i ustaw światła dla siebie i innych użytkowników drogi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja