Witam,
Przepaliła mi się żarówka dzienna w a6 c6, pojechałem na stacje benzynową kupiłem taką samą i włożyłem. Efekt taki że błąd jak wyskakiwał wyskakuje dalej... Co prawda firma żarówki nie jest taka sama, lecz wygląda identycznie... Ktoś miał już taki problem ?
pozdrawiam
[ Dodano: 2015-04-08, 20:22 ]
Koledzy pomocy, wymieniłem już na inne nawet i dalej to samo... Czy w tym aucie nawet durne żarówki trzeba vagiem adaptować?
Wymiana żarówki p21w, wszystko ok a błąd pozostał
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Po pierwsze czy na pewno wymieniłeś wszystkie jakie są przepalone?
Po wymianie na nową, błąd powinien zniknąć z deski. W systemie będzie do usunięcia go komputerem, ale nie powoduje to krzyku na desce
Czasem wystarczy by delikatnie coś nie stykało... i problem wisi. Wtedy przejrzenie wiązki, podgięcie i wyczyszczenie blaszek / styków.
Po wymianie na nową, błąd powinien zniknąć z deski. W systemie będzie do usunięcia go komputerem, ale nie powoduje to krzyku na desce

Czasem wystarczy by delikatnie coś nie stykało... i problem wisi. Wtedy przejrzenie wiązki, podgięcie i wyczyszczenie blaszek / styków.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Moje auto: 100 C3
Podepnę sie pod temat, mam taki problem ze po odkręceniu od strony kierowcy zbiorniczka mam już dobry dostęp do lampy ale w żaden sposób nie jestem w stanie odkręcić gniazda z żarówka od drl'a P21, czy ktoś miał moze taki problem?? Jak temu zaradzić ? Pomóżcie bo nie jestem w stanie wymienić tych żarówek, za druga stronę nawet sie nie zabieram. 

oprawka do tej żarówki ma dużo płetwę. Jak nie da się ręką odkręcić to spróbuj chwycić kombinerkami. Być może nie była nigdy odkręcana to będzie siedzieć bardzo mocno.mango15 pisze:Podepnę sie pod temat, mam taki problem ze po odkręceniu od strony kierowcy zbiorniczka mam już dobry dostęp do lampy ale w żaden sposób nie jestem w stanie odkręcić gniazda z żarówka od drl'a P21, czy ktoś miał moze taki problem?? Jak temu zaradzić ? Pomóżcie bo nie jestem w stanie wymienić tych żarówek, za druga stronę nawet sie nie zabieram.
w klosz wciskana jest podobno postojówka... DRL jest wkręcany jak kolega wyżej już napisał (tzn przekręca się o jakieś 45 stopni). Co do błędu to sprawdź jeszcze postojówki w tej lampie. komunikat błędu wskazuje "SIDE LIGHT /DAYTIME RUNNING LIGHT, LEFT SIDE" a to by wskazywało że ten sam komunikat jest na DRL i na postojówce