A6 C6 - Wymiana stacyjki
Re: A6 C6 - Wymiana stacyjki
KOLEDZY POMOCY! Przerwałem pętlę cewki immo w stacyjce, audi a6c6. Czy da się to np zalutować na sztywno(napotkałem się w sieci na takie rozwiązania tego problemu)? Zerwaniu uległy 2-3zwoje w jednym miejscu, ale stacyjka nie rozpoznaje kluczyka... POMOCY
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Wymiana stacyjki
Koledzy a jak się odbywa wymiana stacyjki?
Mam uszkodzony mikrostyk.
I chce wymienić całą stacyjkę. Przekładam tylko stacyjkę a kluczyki zostają te stare czy kluczyki nowe co dostałem razem przy zakupie ze stacyjki ?
Mam uszkodzony mikrostyk.
I chce wymienić całą stacyjkę. Przekładam tylko stacyjkę a kluczyki zostają te stare czy kluczyki nowe co dostałem razem przy zakupie ze stacyjki ?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Skrzynia: Automat
Re: Wymiana stacyjki
stacyjka w c6 nie jest dopasowana pod żaden kluczyk ( na upartego śrubokrętem obrócisz :P ) także klucze zostają stare
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
dzięki kolego czyli wystarczy że kupię samą stacyjkę bez kluczyka. Nawet Niewiedziałem ze elektronika ze starego kluczyka będzie pasować w innej stacyjce.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
w C6 stacyjka pełni funkcję włącznika zapłonu, ale jest uniwersalna, pod każdy klucz. klucz pasuje każdy, ale zapłon włączysz tylko tym, który jest do wozu dopisany. kupujesz drugą sprawną, wymieniasz i działa. tylko pamiętaj, stacyjkę zamawiamy po nr.org.- nie wszystkie są ze sobą zamienne. gdybyś potrzebował, mam kilka sztuk, ale musiałbyś podać nr.org. swojej stacyjki.
R1200GS ADV LC
- zediii
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 5.0 580KM
- Paliwo: Benzyna
Podepnę się do tematu kupiłem Q7 4L to mówią to samo co A6C6 mam problem z keyless a raczej z możliwością odpalenia. W blokadzie przelutowane mikro właczniki bez przekaźnika bo pykał. Uszkodzony był jeden miał cały czas zwarty styk po wciśnięciu nie rozwierał jednego a zwierał drugi. Problem był na początku taki, że wszystko działało prócz zegarów i nie można było odpalić auta. teraz jest tak samo z tym, że jak wyciągnę przekaźnik ten przy akumulatorze to wszystko ok na fis czerwony wykrzyknik jak ABS po włożeniu przekaźnika znika i mogę odpalić Q7. Gdzie szukać przyczyny w 05 acc/start raz błąd zacisku 15 a ostatnio 00003 control module.
Walczę już z tym tydzień najpierw posprawdzałem wszystkie bezpieczniki potem przekaźniki wszystko OK. Może uwalony moduł keyless. Po przekręceniu kluczyka normalnie z przekaźnikiem brak możliwości połączenia z paroma sterownikami ( mod komfortu...) POMOCY
Walczę już z tym tydzień najpierw posprawdzałem wszystkie bezpieczniki potem przekaźniki wszystko OK. Może uwalony moduł keyless. Po przekręceniu kluczyka normalnie z przekaźnikiem brak możliwości połączenia z paroma sterownikami ( mod komfortu...) POMOCY
Pozdrawiam Marcin
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Kontakt:
keyless nie ma tutaj nic do rzeczy. problemu trza szukać gdzie indziej. beż głębszej diagnozy raczej nikt Ci nie pomoże. jeżeli wina w stacyjce, wymieniasz na drugą sprawną i działa. jeżeli problem leży w EZS, to już tego nie zrobisz samodzielnie. wymiana EZS wiąże się z Immo I CP
R1200GS ADV LC
- zediii
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 5.0 580KM
- Paliwo: Benzyna
Jak powinno działać keyless bo jestem świeżo po zakupie. Przed awarią kluczyk w kieszeni otwierałem drzwi to słyszałem odblokowanie ( czyli przekaźnik dostawał napięcie i się załączał) teraz tak nie ma przekaźnik pyka dopiero po naciśnięciu start. zkąd jest sterowany ten przekaźnik.
Dodano po 1 minucie 39 sekundach:
może w EZS też któryś mikrowłącznik padł.
Dodano po 43 minutach 37 sekundach:
Jak można podrzućcie schemat do keyless to przeanalizuję sobie skąd jest zasilany przekaźnik i jaki sygnał przez niego idzie. Przekaźnik ma 4 nóżki +/- i styk normalnie otwarty.
Dodano po 1 minucie 39 sekundach:
może w EZS też któryś mikrowłącznik padł.
Dodano po 43 minutach 37 sekundach:
Jak można podrzućcie schemat do keyless to przeanalizuję sobie skąd jest zasilany przekaźnik i jaki sygnał przez niego idzie. Przekaźnik ma 4 nóżki +/- i styk normalnie otwarty.
Pozdrawiam Marcin