Witam
W mojej A6 padła przetwornica od strony kierowcy. Powiedzcie mi jak najlepiej do niej się dostać ? Jakie elementy trzeba zdemontować ?
Pozdrawiam
Wymiana przetwornicy A6 C6
-
- Forum Audi A6 / A7
Wymiana przetwornicy A6 C6
Rumcajs
dokladnie jak kolega wyżej pisze osłona w dól śrubokręt z torx-em najlepiej jak by byl na spreżynie odkrecasz trzy śróbki, delikatnie pociagniesz i masz ja w reku.
jesli chcesz ja naprawic to polecam gościa z bodajże z kalisza jest on na allegro tanio naprawia przetwornice. ewentualnie mam na zbyciu jedna ale to na PW
pozdrawiam
jesli chcesz ja naprawic to polecam gościa z bodajże z kalisza jest on na allegro tanio naprawia przetwornice. ewentualnie mam na zbyciu jedna ale to na PW
pozdrawiam
- sir KENnY XVIII
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re:
Odkop straszny ale dzisiaj wymieniałem przetwornicę u siebie w polifcie (2010), 2.0 od strony kierowcy. Tak da się zrobić to bez zrzucania zderzaka, natomiast potrzebny do tego podnośnik/kanał.. przy lampie idą ciasno przewody klimy ale da się śmiało wszystko poodkręcać i wymienić przetwornicę bez zrzutki całego zderzaka, a jedynie demontaż płyty silnika. Ktoś się zapyta, a jak się ma wymiana na samym lewarku pod garażem? Powiem tak, szkoda nerwów bo trzeba głęboko łapę wkładać i tam majtać.
Przetwornica : 8K0941597E
Przewód zasilający : 4F0941951