Wymiana panelu klimatyzacji A6 C6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Wymiana panelu klimatyzacji A6 C6
Witam, jak w temacie, czytałem tematy z przed kilku lat i czy coś się zmieniło w tym temacie? Da się zamienić panel klimatyzacji z tych 4 pokręteł na 2? Druga sprawa, czy panel czarny od roczników 2007 różni się czymś od tych jasnych? ponieważ chciałbym bardziej czarny. Jeśli w podstawowej wersji są np. podgrzewane fotele to rozumiem że nowy panel klimatyzacji musi mieć to samo co stary, potem wyprawa do ASO? Pytam ponieważ pomału przystawiam się do kupna A6 C6 i byłoby to pierwszą rzeczą którą bym zmienił 

-
- Forum Audi A6 / A7
W takim razie co robi nowszy panel klimatyzacji w biedniejszej wersji a stary w lepszym wyposażeniumat1324 pisze:Przeglądasz biedniejsze wersje, które mają uboższe MMI. Skrzynia nie ma nic do tego.
[ Dodano: 2020-05-21, 15:44 ]
Zauważasz, że ta A6 ze skórzanymi fotelami ma bogatsze MMI, a ze szmatami biedniejsze, to i przycisków mniej i ekran mniejszy.

Mam jeszcze pytanie odnośnie skrzyni, do 2,4 polecacie lepiej manual czy automat? Jeśli automat to czytałem że lepiej podobno tiptronic czy jakoś tak, oraz jak w nawigacji obok ekranu są przyciski min. do otwarcia schowka, gdzie one się znajdą jeżeli chciałbym zamontować inną większą nawigacje?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
To nie kwestia nowszy czy starszy, a jedynie widzimisię klienta podczas konfiguracji auta.
Z silnikiem 2.4 montowano tylko skrzynię manualną lub multitronic. Dodatkowo z quattro był dostępny tylko z manualem, ponieważ multitronic to jedynie napęd na przód.
[ Dodano: 2020-05-21, 16:02 ]
Czasami są super wypasione C6 w welurze, ale zdarzają się skóry z dużym silnikiem i podstawowym MMI oraz klimą.
Z silnikiem 2.4 montowano tylko skrzynię manualną lub multitronic. Dodatkowo z quattro był dostępny tylko z manualem, ponieważ multitronic to jedynie napęd na przód.
Czasami są super wypasione C6 w welurze, ale zdarzają się skóry z dużym silnikiem i podstawowym MMI oraz klimą.
-
- Forum Audi A6 / A7
W takim razie jak spisuje się multitronic? Podobno trzeba się do niego "przyzwyczaić"mat1324 pisze:To nie kwestia nowszy czy starszy, a jedynie widzimisię klienta podczas konfiguracji auta.
Znalazłem jeden egzemplarz nawet już w lpg z mojego województwa ale skóry jasne - żółte

Oraz w razie gdybym nie znalazł wersji lepszej to ponowie pytanie czy jest możliwa wymiana starego klimatronika na nowy z takimi samymi guzikami? Słyszałem coś o innym tunelu powietrza czy coś w tym stylu, potem że ASO musi zdjąć blokadę + jak działają przyciski grzania foteli w nowym klimatroniku, w starym przy włączeniu grzania są jeszcze przyciski + i - w nowym tylko przycisk włączenia
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Multitronic to taka skrzynia specjalnej troski, ale przy regularnej wymianie oleju jest znośna. Można wymienić na lepszy panel klimy, ale trzeba zdjąć blokadę oraz bez dołożenia dodatkowych klap będą błędy w sterowniku. Poza tym wszystko będzie działać. Przycisk grzania uruchamia możliwość sterowania i regulejesz stopień za pomocą pokrętła od 1 do 6.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za rady, to jeszcze przy okazji zapytam o radio nawigacje ale to chyba nie ten dział. Mianowicie wie ktoś może czy dostanę gdzieś w PL radio android 10.25 z tą taką przyczepianą ramką liczników do radia, załączam zdjęciemat1324 pisze:Multitronic to taka skrzynia specjalnej troski, ale przy regularnej wymianie oleju jest znośna. Można wymienić na lepszy panel klimy, ale trzeba zdjąć blokadę oraz bez dołożenia dodatkowych klap będą błędy w sterowniku. Poza tym wszystko będzie działać. Przycisk grzania uruchamia możliwość sterowania i regulejesz stopień za pomocą pokrętła od 1 do 6.
Jak dotychczas znalazłem w pl bardzo podobny produkt tylko dla mnie jakby ramka nawigacji zmniejsza trochę ekran?