Wymiana bi xenon na zwykle lampy
Wymiana bi xenon na zwykle lampy
Tak jak w temacie. Moje bi xenony sa juz wypalone. Chcialem je wymienic ale u nas to koszt 450 euro za szt. Wiec zstanawiam sie nad zwyklymilampami z led paskiem. Pytanie czy da rade? Czy nie trzeba nic przerabiac no i oczywiscie czy nie bedzie bledow? Moze ktos cos sensownego doradzi? Znalazlem klesia z plocka ktory ma bixenony z led po przerobce ale auto mam na chodzie co dzien wiec nie mam mozliwosci wyslania lamp do Pl do przerobki i regeneracji
Audi A6 S-Line 2,7 tdi quattro
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Alufelgi '18 model Audi R8
Chip tuning ABT z 163km na 193km
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Zarniki mam już wymieniane( osram) pytam z ciekawości o możliwości takiej wymiany. W tej chwili lampy świeca słabo. Maja już 6 lat klosze poobijane i matowe, zprzyjemnoscia oddalbym do regeneracji i przeróbki, na Allegro ktoś z plocka takie robi. Problem w tym ze wysłać lampy z Belgii i czekać aż wruca dla mnie nie możliwe. Autko urzywam co dzień do pracy .
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Fajnie by bylo. Musze sie z nim skontaktowac. A tak juz dla zasady co do tematu dla innych gdyby ktos cos takiego chcial zrobic wiecie czy beda bledy jesli by zalozyl zwykle lampy z ledami. Temat bylby wtedy zamkniety. Dzieki za info.
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Kolego czasami zdarza sie nie dopatrzenie w składaniu lamp i błędy wywali ale to nie jest problem bo lampa świeci. Najlepiej być osobiście w PL i wtedy płacisz dopiero w tedy kiedy na fisie masz czysto.
Ogólnie nigdy nie spotkałem słabo świecących bi-xenonów w a6 c6 wiadomo soczewka się zużywa i robi się mleczna po jakimś czasie no ale to i tak dużo lepiej daje na drodze niż zwykłe kryształy których audi nie powinno w ogóle montować w tej klasie auta.
Zrób fotkę tych poobijanych,matowych kloszy i ocenimy czy jest aż tak zle.
Ogólnie nigdy nie spotkałem słabo świecących bi-xenonów w a6 c6 wiadomo soczewka się zużywa i robi się mleczna po jakimś czasie no ale to i tak dużo lepiej daje na drodze niż zwykłe kryształy których audi nie powinno w ogóle montować w tej klasie auta.
Zrób fotkę tych poobijanych,matowych kloszy i ocenimy czy jest aż tak zle.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

swieca slabo uwierz mi. klosze sa zmatowiale i zrysowane oraz brud we wnatrz. lampy przezyly swoje na liczniku mam juz prawie 300 tys km. do srodka dostaje sie kurz i odblaski juz nie spelniaja swojej funkcji nie zaleznie jakich zarowek urzyjesz.
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
a słyszałeś o papierze ściernym wodnym i paście polerskiej ? 2 h roboty i lampy przynajmniej z zewnątrz nówka sztuka
kupujesz papier 800, 1500, 2000 i matowisz zupełnie, później pasta polerska - polerka lub ewentualnie wiertarka z dyskiem z regulacją obrotów i najlepiej filcem i na wolnych obrotach polerujesz - moje lampy były zmatowiałe totalnie, nie odbijały znaków itp - operacja trwała 2 -3 h max i lampy mam jak nowe
na przykładzie passata.
kupujesz papier 800, 1500, 2000 i matowisz zupełnie, później pasta polerska - polerka lub ewentualnie wiertarka z dyskiem z regulacją obrotów i najlepiej filcem i na wolnych obrotach polerujesz - moje lampy były zmatowiałe totalnie, nie odbijały znaków itp - operacja trwała 2 -3 h max i lampy mam jak nowe
na przykładzie passata.
Myslisz ze juz nie prubowalem? Szwagier blacharz lakiernik. Same klosze g... Daja. Wazne jaki masz odblysnik. Ksenony maja taki maly otwor przez ktory dostaje sie kurz i inny syf wszystko osiada na tym i swiatlo juz tak sie nie odbija. Zeby to mialo sens trzeba rozebrac i wyczyscic w srodku lub dac nowa powloke . Myslalem ze da rade rozkleic klosz wkladajac do piekarnika na 70 stopni ale pisza ze w audi nie da rady wiec nie probowalem. Chyba przystane na koledze z pily i ledy przy okazji zrobie.
[ Dodano: 2013-01-28, 21:59 ]
Sorki kolego s6 mala pomylka nie zauwazylem.
[ Dodano: 2013-02-07, 17:55 ]
sprawa zalatwiona zamowione lampy tri xenon z ledami u poleconego dominika z pily. teraz za 2 tyg bedzie zdjecie z porownaniem i filmik. dzieki za namiar.
[ Dodano: 2013-03-01, 23:46 ]
Z miła chęcią chciałbym dać pozytywa polceconemu dominikowi ale sie nie da, człowiek nie poważny i mało odpowiedzialny, za to umie bajerowac. 7.02 lampy zamówiłem wczoraj dotarły, po kilku telefonach prosbach a wkoncu nerwy mi puściły. Lampy wysłał i okazało sie ze cena o 200 zł wiecej niż uzgadnialismy. Jutro będę miał w Belgii zobaczymy jak bedą smigac.
[ Dodano: 2013-03-02, 20:52 ]
No I koledzy odradzam , ledy chodzą ale obiecany i zapłacony tri xenon nie chodzi koleś nie odbiera telefonów . Jak tylko będę w pl pofatyguje sie do niego.
[ Dodano: 2013-01-28, 21:59 ]
Sorki kolego s6 mala pomylka nie zauwazylem.
[ Dodano: 2013-02-07, 17:55 ]
sprawa zalatwiona zamowione lampy tri xenon z ledami u poleconego dominika z pily. teraz za 2 tyg bedzie zdjecie z porownaniem i filmik. dzieki za namiar.
[ Dodano: 2013-03-01, 23:46 ]
Z miła chęcią chciałbym dać pozytywa polceconemu dominikowi ale sie nie da, człowiek nie poważny i mało odpowiedzialny, za to umie bajerowac. 7.02 lampy zamówiłem wczoraj dotarły, po kilku telefonach prosbach a wkoncu nerwy mi puściły. Lampy wysłał i okazało sie ze cena o 200 zł wiecej niż uzgadnialismy. Jutro będę miał w Belgii zobaczymy jak bedą smigac.
[ Dodano: 2013-03-02, 20:52 ]
No I koledzy odradzam , ledy chodzą ale obiecany i zapłacony tri xenon nie chodzi koleś nie odbiera telefonów . Jak tylko będę w pl pofatyguje sie do niego.
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3
Przyciemniane szyby
Oswietlenie led wewnatrz
Zmieniarka mp3