Wideorejestrator
Wideorejestrator
Witam jakie macie sposoby na podlaczenie kamerki rejestrujacej droge w waszych A6C6 utrzymywanie wpietej kamerki w gniazdo zapalniczki nie jest zbyt wygodne wiec jak mozna podpiac na stale do bezpiecznika jesli jest juz taka instrukcja to prosze o link szukam juz kilka dni i nic nie move znalesc dziekuje za wszelkie rady
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wszystko ładnie i pięknie ale jak ktoś chciałby aby ten Wideorejestrator był jednocześnie monitoringiem? Ja np chcę aby nagrywał np na parkingu gdzieś pod centrum handlowym, a może ktoś coś mi uszkodzi w aucie i zwieje? Kamera może coś zarejestrować. Można dalej skorzystać z tego linku ale zmienić miejsce zasilania. Ja w poprzednim aucie kabel puściłem po słupku od kierowcy, pod słupkiem mówiąc dokładnie, do skrzynki z bezpiecznikami, tam sobie wprowadziłem dwa przewody, + i -, na plusie dodatkowo bezpiecznik, ja dałem 10A, przewód zasilający rejestrator zakończony jest jak wiadomo zasilaczem który ma obniżyć napięcie, ja osobiście rozebrałem ta obudowę zasilacza i przylutowalem przygotowane wcześniejsze dwa kable bezpośrednio do niego, napewno wiecie o co kaman. Potem założyłem tą obudowę z powrotem, na tyle na ile się dało. Tak wyszło że: napięcie,mam cały czas, jak nie chcę nagrywać to wyłączam kamerę ręcznie, wszystkie kable pochowane, gniazdo zapalniczki wolne. Miałem jeszcze pomysł aby założyć dodatkowo na tych kablach + i - dodatkowy wyłącznik aby a razie "w"odciąć kompletnie zasilanie. W c5 tam po lewej stronie jest taki schowek i w nim by można było zamontować taki wyłącznik. Teraz mam C6 i też mam kamerkę ale narazie przewód puszczony prawą stroną po słupku, przez schowek, przy tunelu środkowym i do zapalniczki, jak będę zmieniał kamerę na lepszą to pokombinuje jak wyżej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Ja w moim poprzednim aucie chciałem zrobic idealnie jak w filmiku
Okazuje sie że chińska przetwornica nie była zbyt stabilna napięciowo i skończyło się to spaloną kamerką (450 zł...) także nie mówie że to zły pomysł, ale zalecam dalekoidące środki ostrożności, a przedewszystkim przetwornicę o stałym napięciu wyjścia a nie regulowaną 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Jeżeli będziesz brał zasilanie z zapalniczki to będzie działać cały czas, tam jest stały prąd. A jeżeli chcesz zrobić tak jak ja to jak rozbierzesz dolne osłony pod kierownicą to tam jest sporo kabli które maja stałe zasilanie, najlepiej pomierzyc miernikiem, chyba że się boisz to poszukaj które przewody idą do zapalniczki i pod nie się podłącz.
Ja bym zostawił ori ładowarkę, jestem ciekaw czy po demontażu jej obudowy ten cały wkład (elektronika) weszła by w okolice lampki nad lusterkiem i czy nie będzie się za bardzo grzać? Tam by pasowało, najmniej grzebania i kabli
Ja bym zostawił ori ładowarkę, jestem ciekaw czy po demontażu jej obudowy ten cały wkład (elektronika) weszła by w okolice lampki nad lusterkiem i czy nie będzie się za bardzo grzać? Tam by pasowało, najmniej grzebania i kabli

No tam ale nie moge znalesc srubki zeby odkrecic lampe
Wlasnie wrocilem ze sklepu i zauwazylem ze na polce z kamerkami lezal kabel do bezposredniego wtyku do bezpiecznima w prawdzie cena za sztuke to na polskie 90zl ale na ebay znalazlem za polowe ceny a mysle ze jak mam cos poknocic to nie az tak duzo
Wlasnie wrocilem ze sklepu i zauwazylem ze na polce z kamerkami lezal kabel do bezposredniego wtyku do bezpiecznima w prawdzie cena za sztuke to na polskie 90zl ale na ebay znalazlem za polowe ceny a mysle ze jak mam cos poknocic to nie az tak duzo