Sprawdź styki, tam gdzie dotykają blaszki. Często słabo stykają, albo są zaśniedziałe. Ja u siebie podginałem blaszki.Koozly1 pisze:Zakupiłem na Allegro zarówki led 36mm, wsadziłem obydwie przy wyłączonym silniku . Chcąc odpalic swiatła żadne nie świeca w tablicy, wrociłem do starych zamontowanych też już nie chcą palić sie . Wywala błąd o spalonej żarówce ...
A6 C6 lampki LED tablicy rejestracyjnej.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Wymieniłem dziś na ledy ori.
I do tylnych ledowych świateł pasuje bardzo ładnie. Zaskoczony byłem tez tym, że
sprawne i nieprzepalone żarówki i lampki też ładnie podświetlają rejestrację w A6.
Ledy dają światło nowocześniejsze. Nie jest go za dużo - podświetlona jest rejestracja ,
a nie dodatkowo pół ulicy. Zastanawialem się czy założyć same żarówki czy oryginalne lampki
ale jak zobaczylem parę aut z mrugającymi lub jedną świecącą żarówką led zdecydowałem się na oryginały. Są to lampki o numerach jak wyżej koledzy pisali, montowane m.in. w Audi Q7.
Posiadają soczewki więc światło jest ładnie rozproszone. Wszystko pasowało. Błedu na Fis brak.
Więc jak zakładać to albo oryginały albo wcale. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości, ale jest
bardzo podobnie. Aby obejrzeć kliknij w zdjęcie.
I do tylnych ledowych świateł pasuje bardzo ładnie. Zaskoczony byłem tez tym, że
sprawne i nieprzepalone żarówki i lampki też ładnie podświetlają rejestrację w A6.
Ledy dają światło nowocześniejsze. Nie jest go za dużo - podświetlona jest rejestracja ,
a nie dodatkowo pół ulicy. Zastanawialem się czy założyć same żarówki czy oryginalne lampki
ale jak zobaczylem parę aut z mrugającymi lub jedną świecącą żarówką led zdecydowałem się na oryginały. Są to lampki o numerach jak wyżej koledzy pisali, montowane m.in. w Audi Q7.
Posiadają soczewki więc światło jest ładnie rozproszone. Wszystko pasowało. Błedu na Fis brak.
Więc jak zakładać to albo oryginały albo wcale. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości, ale jest
bardzo podobnie. Aby obejrzeć kliknij w zdjęcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2016, 15:01 przez Pacific tdi, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Ostatnio widziałem Passerati z mrugającą lewą lampką LED w rytm kierunkowskazu. Po wyłączeniu kierunku świeciły oba, ale tak mocno, że za samochodem było widać wszystko. Byłem pod wrażeniem :shock:. Myślę sobie, mam włożone tylko takie zwykłe oryginalne lampki LED, a tu taki bajer można mieć
. Tylko, że po włączeniu drugiego kierunku nadal mrugało lewe podświetlenie, trochę niedopracowane, ale początek dobry
.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Allroad C7
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Skrzynia: S-tronic
dokładnie i popieram. Też mam same ledy i nie ori, śmigam na nich już ponad rok i jest wszystko ok.krzysiek-lex pisze:Albo ori albo wcale..... to żeś chłopie pomógł. .... jak nie wiesz to nie pisz. Ja mam kupione same ledy, nie całe lampki i jakoś wszystko ładnie działa a cena to chyba 1/3 ori lampki. Lekarstwem jest kupienie ze sprawdzonego źródła
-
- Forum Audi A6 / A7
Z tym, że nieoryginalne nie maja takiego pięknego rozproszenia.
Na razie nie mam Q7 to chociaż lampki. Na zdjęciu tego nie widać, ale na żywo
naprawdę perfekcja.
Każdy ma prawo wyboru. Jeśli zadowalają kogoś lampki PRC to trzeba to uszanować.
A tak na marginesie to firma z Ingolstadt powinna ori ledy montować w standarcie.
naprawdę perfekcja.
Każdy ma prawo wyboru. Jeśli zadowalają kogoś lampki PRC to trzeba to uszanować.
A tak na marginesie to firma z Ingolstadt powinna ori ledy montować w standarcie.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
uPacific tdi pisze:Z tym, że nieoryginalne nie maja takiego pięknego rozproszenia.
naprawdę perfekcja..
Mówisz o rozproszeniu.... widziałeś w ogóle jak świecą dobre ledy nie "ori"?
I jeszcze jedno..... czytam te nie które wypociny i jakoś kojarzą mi się z takimi "abs-ami" z beemek, nie ważne że dres z "kreszu" grunt żeby był napis "ad....as"....., w skrócie, gdybym miał na tych moich ledach logo audi to wszyscy by mówili

I żeby było jasne, bez obrazy, też lubię markowe rzeczy,ale że coś nie ma "metki" to nie znaczy gorsze
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Wiadomo że przy takich porównaniach na 99% ori wygra z zamiennikiem, ale dobry zamiennik nie jest zły, to nie rozrząd żeby musiały być (najlepiej) w oryginale. I tak do końca nie wiem czy to jest porównanie, raczej lokowanie produktu
, chodzi mi o to żeby nie wciskać kolegom na siłę, że musi być ori żeby coś działało bezproblemowo, owszem, wyrażajmy swoje zdanie ale dajmy też jakąś tańszą alternatywę....

-
- Forum Audi A6 / A7