Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Światło przeciw mgielne przewód

Elektryka
ODPOWIEDZ
marloztv
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Światło przeciw mgielne przewód

Post autor: marloztv » 02 lut 2020, 13:06

Witam wszystkich zgromadzonych :] , potrzebuje pomocy założyłem sobie w tamtym tygodniu hak do audi a6 c6 kombi , podłączyłem wszystkie przewody po za światłem przeciwmgielnym które znajduje się w klapie bagażnika , nie chce rozbierać całej klapy wiec przeczytałem w internecie że moduł komfortu steruje tymi światłami nie wiem czy to prawda czy nie dlatego potrzebuje pomocy , chyba wszystkie kable które tam są neonówką dotykałem włączałem światło przeciwmgielne i wyłączałem ale kabla od tego nie znalazłem , może ktoś mi pomóc gdzie ten kabel lub może bezpiecznik od tych świateł sie znajduje abym mógł się do niego podłączyć ?
Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam.

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 02 lut 2020, 21:20

Górna brązowa 15-pinowa wtyczka przy module komfortu:
- lewa strona: pin 6,
- prawa strona: pin 8.

marloztv
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marloztv » 03 lut 2020, 16:11

mat1324 pisze:Górna brązowa 15-pinowa wtyczka przy module komfortu:
- lewa strona: pin 6,
- prawa strona: pin 8.
kurczę nie jestem pewny ale dziś sprawdzałem cały moduł neonówką aczkolwiek może dobrze nie przyłożyłem neonówki albo akurat te 2 kable mi uciekły ale jutro po pracy od razu biorę neonówkę i sprawdzę jeśli to będzie to od razu napiszę ,a na razie dziękuję za szybką odpowiedź

[ Dodano: 2020-02-03, 16:11 ]
mat1324
A wiec tak wróciłem z roboty i tak jak mówiłem pierwsze co poszedłem po neonówkę i:
wyciągnąłem wtyczkę aby zobaczyć numery pinów
Obrazek

potem zapaliłem światła przeciwmgielne i przyłożyłem neonówkę do tych pinów
Obrazek
Obrazek
ani pin 8 ani pin 6 nie zaświecił próbowałem włączyć i wyłączyć zapłon oraz światła i nic a ogólnie światła w klapie świeca
Obrazek
żeby nie było prąd dochodzi do nich , gdzie mogą być te dwa powalone kable ? <zalamka>

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 03 lut 2020, 21:11

Sprawdź zwykłym miernikiem, a nie neonówką :).

marloztv
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marloztv » 09 lut 2020, 15:41

mat1324 pisze:Sprawdź zwykłym miernikiem, a nie neonówką :).
może masz rację , myślałem że jak tam jest żarówka 12v to na kablu tez powinno iść 12v , sprawdzę jutro multimetrem

[ Dodano: 2020-02-04, 17:55 ]
Mogłem to zrobić wczoraj to bym zaoszczędził kłopotu oraz czasu , wróciłem z roboty podłączyłem się multimetrem do kabli i pin 6 oraz 8 nie maja prądu ale coś mnie ruszyło i odłączyłem tą całą 15 pinową wtyczkę i włączyłem światła przeciwmgielne i to mogłem zrobić za pierwszym razem , bo gdy spojrzałem na klapę bagażnika okazało się że wszystkie na klapie świecą , ale nie świecą te na aucie czyli ta cała wiązka jest nie od tych lamp co potrzebuję , w takim razie gdzie moga wychodzić kable od świateł które sa w klapie ?

[ Dodano: 2020-02-09, 15:41 ]
AKTUALIZACJA !

Udało mi się posiedziałem z neonówką szukałem na internecie pinów , odpinałem kabelki i sprawdzałem.
Znalazłem która to wtyczka i który to kabel wiec pisze dla innych jak by tez nie mogli znaleźć :
jest to czarna wtyczka nad modułem komfortu (jeśli się nie mylę 17 pinowa )
Obrazek

i w tej wtyczce kabel zielono niebieski (to jest do światła przeciwmgielnego prawa strona) do lewej nie szukałem ponieważ interesował mnie 1 kabel do podłączenia haka , ale do lewej strony też w tej wtyczce musi być
Obrazek

Dziękuję wszystkim za pomoc. Problem rozwiązany. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja