[ A6 C6] światła do jazdy dziennej LED podłączenie i ich mru
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C6] światła do jazdy dziennej LED podłączenie i ich mru
Witam
Przeszperałem forum i nie mogę odszukać przyczyny problemu, ale tez może mi ktoś pomoże w kwestii podłączenie świateł do jazdy dziennej do audi a6 c6
ÂŚwiatła zamontowałem, kable przeciągnięte, wszystko prawie gotowe, czarny na masę, czerwony pod + od pozycji, żółty, który odpowiada za wyłączanie ledów podczas jazdy na mijania i wszystko działa, ale...
Ledy mi mrugają, widać to wyraźnie, tzn nie gasną, ale mrugają i po kilku sek gasną i zapalają się ponownie - wyczytałem, że coś nie tak z napięciem
Zaznaczam, że próbne podłączenie wykonałem na wtyczce pod napięciem od lampy, ale nie podpiętej pod lampę główną tzn. mijania, długie i kierunek.
Chętnie bym podpiął + pod jakieś źródło prądu pod maską, które daje plus po przekręceniu stacyjki, a żółty z modułu na kabel od świateł mijania.
Macie jakieś pomysły sugestie itp.
ps. ÂŚwiatła mają moduł , który nie powinien wywalać błędów i rzeczywiście nie wywala, ale czemu światła mrugają?
Będę wdzięczny za pomoc
Przeszperałem forum i nie mogę odszukać przyczyny problemu, ale tez może mi ktoś pomoże w kwestii podłączenie świateł do jazdy dziennej do audi a6 c6
ÂŚwiatła zamontowałem, kable przeciągnięte, wszystko prawie gotowe, czarny na masę, czerwony pod + od pozycji, żółty, który odpowiada za wyłączanie ledów podczas jazdy na mijania i wszystko działa, ale...
Ledy mi mrugają, widać to wyraźnie, tzn nie gasną, ale mrugają i po kilku sek gasną i zapalają się ponownie - wyczytałem, że coś nie tak z napięciem
Zaznaczam, że próbne podłączenie wykonałem na wtyczce pod napięciem od lampy, ale nie podpiętej pod lampę główną tzn. mijania, długie i kierunek.
Chętnie bym podpiął + pod jakieś źródło prądu pod maską, które daje plus po przekręceniu stacyjki, a żółty z modułu na kabel od świateł mijania.
Macie jakieś pomysły sugestie itp.
ps. ÂŚwiatła mają moduł , który nie powinien wywalać błędów i rzeczywiście nie wywala, ale czemu światła mrugają?
Będę wdzięczny za pomoc
Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 17:33 przez Konrad Wawa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Dany1107
- Forum Audi A6 / A7
ÂŚwiatła led.
fabiano82 .Dzięki serdeczne.Kupiłem też takie ledy.Podłączyłem sie pod jeden z niebieskich i teraz włączaja mi się one po przekreceniu stacyjki.Dodaje fotki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dany1107.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Przywitałem sie 
Zatem czy ktos móglby mi pomoc, gdyz niewiem czy kupic komplet bixenonow oryginalnych z ledami, czy kupić te przerabiane lampy od gościa z Piły. Przypomne ze mam lifta i zwykle światła.
Podobno te z Piły wystarczy wpiac i wszystko dziala, regulacja góra dół na pokretle bedzie tak jak zwykle swiatla.
A jak to sie bedzie mialo jak wepne tam oryginalne lampy bixenonowe, czy regulacja bedzie mi dzialac w gore i dol czy zostana w jednej pozycji? Ledy beda swiecic? Czy cos trzeba programowac, jakies zmiany w instalacji?

Zatem czy ktos móglby mi pomoc, gdyz niewiem czy kupic komplet bixenonow oryginalnych z ledami, czy kupić te przerabiane lampy od gościa z Piły. Przypomne ze mam lifta i zwykle światła.
Podobno te z Piły wystarczy wpiac i wszystko dziala, regulacja góra dół na pokretle bedzie tak jak zwykle swiatla.
A jak to sie bedzie mialo jak wepne tam oryginalne lampy bixenonowe, czy regulacja bedzie mi dzialac w gore i dol czy zostana w jednej pozycji? Ledy beda swiecic? Czy cos trzeba programowac, jakies zmiany w instalacji?
Ta regulacja się już do niczego nie nadaje... One mają się same poziomować... trzeba dodać parę 'gratów' (szczegółowo niech ktoś powie, kto robił)szymon55555 pisze:regulacja góra dół na pokretle bedzie tak jak zwykle swiatla.

Dodatkowo, jeśli miałeś zwykłe lampy, to potrzebujesz układu spryskującego lampy (nowy zderzak)...
-
- Forum Audi A6 / A7
Zamontowałem w lampy przednie paski led do jazdy dziennej z funkcją pływającego kierunkowskazu:
Niestety w naszych A6C6 są problemy z usunięciem lub oszukaniem tak zwanego zimnego testu oświetlenia. Tak co ok. 30s ledy migną raz światłem kierunkowskazów tak jakbym na moment zapalił światła awaryjne.
Ktoś może ma jakiś pomysł jak rozwiązać taki problem ?
Niestety w naszych A6C6 są problemy z usunięciem lub oszukaniem tak zwanego zimnego testu oświetlenia. Tak co ok. 30s ledy migną raz światłem kierunkowskazów tak jakbym na moment zapalił światła awaryjne.
Ktoś może ma jakiś pomysł jak rozwiązać taki problem ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Zgadza się, kondensator to najgorsze co może być ponieważ może uwalić modów sterujący w aucie lub załączać kierunkowskazy gdy nazbiera prądu i będzie gdzieś musiał go oddać.
Dziś będę próbował puścić to przez małe przekaźniki mając nadzieję że ten mały impuls nie załączy przekaźnika a ten tym samym nie puści mi tego kontrolnego małego impulsu na kierunkowskazy.
Efekt takich świateł jest super, już widzę że ludzie zwracają uwagę
Nawet ledy które świecą na biało do jazdy dziennej wyglądają moim zdaniem super i dobrze jasno świecą, widocznie nawet w letni dzień, kierunki również więc ogólnie bardzo polecam te światła. Mankament tkwi w naszych autach że trochę trzeba się tym bawić aby dobrze to działało, ja mam nadzieję że uda się zrobić prawidłowo i nie będę musiał zrezygnować z led kierunków pływających w tych ledach.
Dziś będę próbował puścić to przez małe przekaźniki mając nadzieję że ten mały impuls nie załączy przekaźnika a ten tym samym nie puści mi tego kontrolnego małego impulsu na kierunkowskazy.
Efekt takich świateł jest super, już widzę że ludzie zwracają uwagę

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Próbowałeś wyłączyć tą diagnoze?
Wyłączenie diagnozy lamp typu "zimnego"
Jeżeli chcemy aby po włożeniu jakiejś inne żarówki niż dedykowanej np. LED komputer nie rozłączał nam jej i nie wyświetlał błędu to po prostu dezaktywujemy diagnozę lamp
adres 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie - domyślniejest ustawiony sterownik bordnetz następnie
klikamy w kodowanie długie Bajt 2 i zaznaczamy "ptaszka" w bit 2 czyli Diagnoza lamp typu "zimnego" wychodzimy po przez ESC i zatwierdzamy kodowanie
Wyłączenie diagnozy lamp typu "zimnego"
Jeżeli chcemy aby po włożeniu jakiejś inne żarówki niż dedykowanej np. LED komputer nie rozłączał nam jej i nie wyświetlał błędu to po prostu dezaktywujemy diagnozę lamp
adres 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie - domyślniejest ustawiony sterownik bordnetz następnie
klikamy w kodowanie długie Bajt 2 i zaznaczamy "ptaszka" w bit 2 czyli Diagnoza lamp typu "zimnego" wychodzimy po przez ESC i zatwierdzamy kodowanie