Spalony palnik po jednym dniu?
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Spalony palnik po jednym dniu?
Cześć
Jako, że padł mi jeden palnik ksenonowy, kupiłem komplet i wymieniłem je wczoraj. Od tamtej pory zapaliłem światła może z 5 razy i przejechałem 50km.
Dziś po niespełna 24h od wymiany, jeden palnik przestał świecić. Co ważne - po zapaleniu ksenonów, palnik który nie świeci, mruga około 4 razy w równych odstępach (komputer sprawdza napięcie)
Czy to możliwe, że to wada fabryczna palnika? Czy jednak coś nie tak z elektryką samochodu?
Jako, że padł mi jeden palnik ksenonowy, kupiłem komplet i wymieniłem je wczoraj. Od tamtej pory zapaliłem światła może z 5 razy i przejechałem 50km.
Dziś po niespełna 24h od wymiany, jeden palnik przestał świecić. Co ważne - po zapaleniu ksenonów, palnik który nie świeci, mruga około 4 razy w równych odstępach (komputer sprawdza napięcie)
Czy to możliwe, że to wada fabryczna palnika? Czy jednak coś nie tak z elektryką samochodu?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
a co, w mieście śrubokrętów brakPunisher pisze:Palniki D2S Bosma 4300k.
Palnik, który aktualnie nie świeci jest po przeciwnej stronie niż ten który nie świecił przed wymianą. Więc starter bym wykluczył...
Przeprowadziłem się do miasta i nie mam nawet śrubokręta na razie i nie mam jak podmienić palników

odnośnie Bosma - taki bardziej znany z nazwy ryżowy "shitt" /zależy jak trafisz/
R1200GS ADV LC
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
Mam mieć cały warsztat na drugi dzień po przeprowadzce? Nie wymieniałeś nigdy żadnej żarówki w przedniej lampie, że myślisz że śrubokręt wystarczy?Punisher pisze:na razie

Bosma to nie jest ryżowa firma, poczytaj może najpierw

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Kontakt:
ryżowa i to bardzo.Punisher pisze:Mam mieć cały warsztat na drugi dzień po przeprowadzce? Nie wymieniałeś nigdy żadnej żarówki w przedniej lampie, że myślisz że śrubokręt wystarczy?Punisher pisze:na razie![]()
Bosma to nie jest ryżowa firma, poczytaj może najpierwNie prosiłem o opinie tylko pomoc w rozwiązaniu problemu. Zastanawia mnie czy padnięty palnik mrugałby przy sprawdzaniu napięcia przez komp
ale zbieg okoliczności może być też taki, że winny będzie zapłonnik lub przetwornica
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
nie wiem, miałem bosma w poprzedniej a6 - świeciły takim samym mocnym światłem, mam w accordzie i śmiem twierdzić, że świecą lepiej niż w a6 i też równym światłem bez przebarwień. Marka stara Europejska. nie wiem skąd twierdzenie, ryżowa. Zresztą dużo firm produkuje w chinach swoje produkty ale trzymają jakość. Podobne zdanie mam o firmie bosma
- Punisher
- Forum Audi A6 / A7
I takich opinii jest na prawdę dużo. Nawet nasza Pani Mazdomania śmiga na Bosmanach
Dziś jadę po narzędzia, podmienię palniki i dam znać
[ Dodano: 2020-01-13, 18:29 ]
No i okazało się że padł palnik
Uszkodzony ten, i poprzedni mrugają kilka razy po włączeniu - więc nie jest tak że nie reagują w ogóle.

Dziś jadę po narzędzia, podmienię palniki i dam znać
[ Dodano: 2020-01-13, 18:29 ]
No i okazało się że padł palnik

Uszkodzony ten, i poprzedni mrugają kilka razy po włączeniu - więc nie jest tak że nie reagują w ogóle.