[A6 C6] Slaba bateria, akumulator ?
Tydzień temu byłem u elektryka (zmieniał mi wiązkę kabli dochodzącą do prawego tylnego koła) i powiedział, że mam zły akumulator (mam centre futurę). Powiedział, że jeśli nie kupi się oryginalnego akumulatora z kodem do audi to cały czas może się coś pieprzyć, a ponadto może się coś poważnie schrzanić w elektryce. Tak więc pozostało wymienić na dedykowany akumulator do A6.
ech bzdety :oops:Puchar pisze:Tydzień temu byłem u elektryka (zmieniał mi wiązkę kabli dochodzącą do prawego tylnego koła) i powiedział, że mam zły akumulator (mam centre futurę). Powiedział, że jeśli nie kupi się oryginalnego akumulatora z kodem do audi to cały czas może się coś pieprzyć, a ponadto może się coś poważnie schrzanić w elektryce. Tak więc pozostało wymienić na dedykowany akumulator do A6.
aku to aku ...
GPW
-
- Forum Audi A6 / A7
Możecie mi podpowiedzieć, mam wsadzoną Varte od nowości 110Ah 850A, zaczęła się kończyć więc chcę wymienić, więc brałem pod uwagę Varty: 100Ah 830A lub 110Ah 920A. Teoretycznie lepiej ten drugi, ale jest zalecany do innych aut, strona Varty zaleca ten pierwszy ale jest słabszy i mniejszy... Chcę zostać przy Varcie, jakaś rada?
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLD 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Elektrolit uzupełnia się tylko jak się wylał. Kiedyś przy niesprawnych regulatorach napięcia i przeładowaniach ubywało elektrolitu, ale dolewa się wtedy tylko wodę destylowaną.aw pisze:Czy w tych akumulatorach uzupełnia się elektrolit?
Sprawdzałem swój - po 5 latach poziom elektrolitu właściwy.
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7
-
- Forum Audi A6 / A7
Jednak zostawiam oryginalną 5-letnią Vartę 110Ah 850A, pojeździłem trochę i już nie wywala słabej baterii, a rozglądając się po necie i pytając po hurtowniach dochodzę do wniosku, że ta która jest wsadzona u nas jest do kupienia jedynie w ASO, bo jest nadal produkowana ale nawet sama Varta jej nie ma w ofercie... Musiał być jakiś deal Audi z Vartą