[A6 C6] Rodzaje zewnętrznych lusterek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[A6 C6] Rodzaje zewnętrznych lusterek
Witam.
Potrzebuję informacji jakie rodzaje lusterek występowały w naszych autach.
W internecie można znaleźć 2pin, 3pin, 5pin, 7pin, 9pin, 11pin, 13pin, 15pin.
Czy możemy wspólnymi siłami stworzyć opis lusterka do danej liczby pinów?
Potrzebuję informacji jakie rodzaje lusterek występowały w naszych autach.
W internecie można znaleźć 2pin, 3pin, 5pin, 7pin, 9pin, 11pin, 13pin, 15pin.
Czy możemy wspólnymi siłami stworzyć opis lusterka do danej liczby pinów?
To wszystko zależy od opcji jaką posiadały lusterka. Jeżeli patrzeć po liczbie pinów to największa liczba oznacza, że lustro ma full opcję taką jak :
- Pełna elektryka
- Podświetlanie Led
- Ściemniające się
- Składanie
- Martwe pole
- Podgrzewane
Najmniej to zwykłe z opcją
- Ustawienia elektryczne
- Podgrzewanie
- Pełna elektryka
- Podświetlanie Led
- Ściemniające się
- Składanie
- Martwe pole
- Podgrzewane
Najmniej to zwykłe z opcją
- Ustawienia elektryczne
- Podgrzewanie
I to jest właśnie największa tandeta, jaką Audi pozwoliło sobie zastosować - najgorsze, że żeby to dziadostwo uruchomić trzeba robić druciarnię
Nie da się ani złożyć, ani otworzyć jednocześnie z otwieraniem auta...
Panowie - czyli skoro mam full opcję lusterka z postu KL4K50N'a, to mam szukać podstawy 15 PIN?

Nie da się ani złożyć, ani otworzyć jednocześnie z otwieraniem auta...
Panowie - czyli skoro mam full opcję lusterka z postu KL4K50N'a, to mam szukać podstawy 15 PIN?
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
ja mam 11 pinów i mam wszystko z wyjątkiem monitora martwego pola:
- szkła fotochrom
- składane elektrycznie
- regulowane elektrycznie
- podświetlane LED
- grzane
- z kierunkami
a teraz spotkało mnie coś przykrego: prawe lusterko po złożeniu rozkłada się do kąta rozwartego tj maksymalnie do przodu i w takiej pozycji rygluje
Trzeba wysiąść z auta i ręcznie ustawić, ale zostaje w miarę luźne. Silnik składania pracuje, ale z tego co czytałem musiał się złamać jakiś ogranicznik, rozebrałem lusterko, ale guzik tam widać, nic połamanego nie znalazłem, czeka mnie wymiana.
- szkła fotochrom
- składane elektrycznie
- podświetlane LED
- grzane
- z kierunkami
a teraz spotkało mnie coś przykrego: prawe lusterko po złożeniu rozkłada się do kąta rozwartego tj maksymalnie do przodu i w takiej pozycji rygluje

wcześniej C6 2.4 BDW FWD 2005 i C6 2.7 TDI CANC Quattro S-line virus 230KM 470Nm, Merc W205 C200T 4matic 2016
Obecnie Q8 3.0 55 TFSI 2020
shogun pisze:ja mam 11 pinów i mam wszystko z wyjątkiem monitora martwego pola:
- szkła fotochrom
- składane elektrycznie
- podświetlane LED
- grzane
- z kierunkami
a teraz spotkało mnie coś przykrego: prawe lusterko po złożeniu rozkłada się do kąta rozwartego tj maksymalnie do przodu i w takiej pozycji ryglujeTrzeba wysiąść z auta i ręcznie ustawić, ale zostaje w miarę luźne. Silnik składania pracuje, ale z tego co czytałem musiał się złamać jakiś ogranicznik, rozebrałem lusterko, ale guzik tam widać, nic połamanego nie znalazłem, czeka mnie wymiana.
Hahaha - mam to samo od roku czasu - wkur..a mnie niemiłosiernie, ale nie mam chęci się za to rozbierać. Miny ludzi bezcenne, jak na parkingu odpalam samochód, a prawe lustro wypada do przodu.
Ja druciarsko robię inaczej - nie wychodzę z auta, tylko składam lustra, wychylam się przez prawe okno rozkładając lustra i zatrzymuję je w odpowiednim momencie - doszedłem w tym manewrze już do perfekcji

Na forum jest schemat, jak i gdzie trzeba wiercić, żeby przesmarować krańcówkę, bo to zapewne ona nie wychodzi do zablokowania.
Musisz poszukać w dziale elektryka, lub nadwozie - nie pamiętam już dokładnie.
Odnośnie samych ilo-PINowych lusterek - czym się różnią w takim razie te z 13 PINami? Ja mam wszystko z w/w włącznie z side assistem i teraz zdurniałem, czy mam szukać 13, czy 15 PINowych luster?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
lusterko zamówiłem na allegro, na 6 stron z lusterkami znalazłem jedno odpowiadające moim wymaganiom, wszystko super tylko przysłali mi... lewe zamiast prawego. co ciekawe mimo zapewnień sprzedającego (i zdjęć) że była to wersja z fotochromem przysłali bez, zupełnie inne, ale też do polifta, ale teraz najlepsze - też miało 11 pinów!!!
i jak tu coś dobrać??
jak ktoś znajdzie ten schemat niech da znać, ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę, może nieprawidłowe pytanie zadaje. Już rozbierałem to lusterko więc wiem mniej więcej jak się do tego zabrać.
i jak tu coś dobrać??
jak ktoś znajdzie ten schemat niech da znać, ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę, może nieprawidłowe pytanie zadaje. Już rozbierałem to lusterko więc wiem mniej więcej jak się do tego zabrać.
wcześniej C6 2.4 BDW FWD 2005 i C6 2.7 TDI CANC Quattro S-line virus 230KM 470Nm, Merc W205 C200T 4matic 2016