Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Right rear lamp - komunikat,a wszystkie swiatła działają

Elektryka
ODPOWIEDZ
3.0 BMK 224KM

Right rear lamp - komunikat,a wszystkie swiatła działają

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 04 sty 2012, 17:13

Witam
Wyświetlił mi się dzisiaj komunikat right rear lamp, a następnie znaczek przekreślonej żarówki. Z błędu wynika, że coś nie tak powinno być z prawą tylną lampą, a działa mijania, stop oraz kierunek i wsteczny. Pozostałe żarówki zarówno z przodu jak i z lewej strony też, nawet podświetlenie tablicy świeci, co może być przyczyną takiego błędu ? i co radzicie ?

Pozdrawiam

Edit:
PS Byłem właśnie przy aucie jeszcze raz sprawdzić tym razem przeciwmgielne -tylne świeci tylko z lewej strony, powinno się palić jedno tak samo jak cofania, czy to może akurat ono się spaliło i dlatego mam ten komunikat ?

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 04 sty 2012, 22:04

Ok dzięki.

A może mi ktoś podać jaką żarówkę mam kupić do tylnego przeciwmgielnego i do światła cofania ?

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 04 sty 2012, 22:18

nikos, tylne przeciwmgielne H21W, cofania P21W.

Sprawdzić możesz na stronie: http://www.osram.pl/osram_pl/Dla_konsum ... index.html kliknij na stronie 'Przejdź do wyszukiwarki'.

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Adxs » 04 sty 2012, 23:10

Witia pisze:nikos, w sedanie w lampach zwykłych są 2 światła cofania i 2 przeciwmgielne.
Jesteś 100% pewny ? Gdzieś już tu na forum czytałem, że świeci sie tylko jedno światło cofania tak samo jak jedno światło tylnie przeciwmgielne tylko po przeciwnej stronie :>

Jak to w końcu jest ?

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Adxs » 04 sty 2012, 23:51

Witia pisze:Adxs, to o czym piszesz ma miejsce w sedanie z lampami w których Stop jest LED
No to mam składaka bo mam na pewno żarówki, a świecą mi po jednym przeciwmgła i cofanie. Już teraz nie pamietam ale jak chciałem wymienić tą drugą żarówkę ( bo myślałem ze spalona ) to chyba w kloszu nawet miejsca na nią nie było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl