[A6 C6] Przeróbka świateł na dzienne - sprawdzone warsztaty?
[A6 C6] Przeróbka świateł na dzienne - sprawdzone warsztaty?
chciałbym w swoim Audi zrobić przeróbkę świateł długich na światła dzienne, podobno istnieje taka możliwość, działą to na tej zasadzie że światła długie w dzień świecą mocą ok 40% a w chwili kiedy zapada zmierzch przełącznik "auto" zmienia oświetlenie na światła mijania, śwatła tylne nie świecą.
Nie chciałbym żeby zabierał się za to ktoś kto bedzie próbował "zrobić coś" ..
Może ktoś z Was zna jakiś sensowny warsztat który robi takie rzeczy...
Jeżeli znacie koszt takiej przeróbki również proszę o info.
Będe wdzięczny za każdą odpowiedż
PS
serwis Audi odpada, poruszam sie w paśmie całej Polski wschodniej, więc dojazd do mechanika np. w Lublinie, Rzeszowie, czy np. Białymstoku nie będzie sprawiał kłopotu
Nie chciałbym żeby zabierał się za to ktoś kto bedzie próbował "zrobić coś" ..
Może ktoś z Was zna jakiś sensowny warsztat który robi takie rzeczy...
Jeżeli znacie koszt takiej przeróbki również proszę o info.
Będe wdzięczny za każdą odpowiedż
PS
serwis Audi odpada, poruszam sie w paśmie całej Polski wschodniej, więc dojazd do mechanika np. w Lublinie, Rzeszowie, czy np. Białymstoku nie będzie sprawiał kłopotu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
:shock:
nie rozumiem... :roll: ....
jeśli masz fabryczne xenony - to masz i światła dzienne o których piszesz (z tą różnicą że to nie światła długie świecą 40% mocy, bo to są światła dzienne).
Jeśli xenonów nie masz - to zwyczajnie je załóż - koszt przeróbki będzie mniejszy niż montażu "ściemniacza długich o 60% z wyłączeniem świateł z tyłu sterowane włącznikiem auto" :-P
Koszt? - qrcze, aktualnie nie wiem.... myślę że zamkniesz się w 3.5tys PLN. W tak zwanej opcji mini oczywiście.
jeśli masz fabryczne xenony - to masz i światła dzienne o których piszesz (z tą różnicą że to nie światła długie świecą 40% mocy, bo to są światła dzienne).
Jeśli xenonów nie masz - to zwyczajnie je załóż - koszt przeróbki będzie mniejszy niż montażu "ściemniacza długich o 60% z wyłączeniem świateł z tyłu sterowane włącznikiem auto" :-P
Koszt? - qrcze, aktualnie nie wiem.... myślę że zamkniesz się w 3.5tys PLN. W tak zwanej opcji mini oczywiście.
Nie mam żarników ksenonowych, i szczerze nie tęsknie, miałem udziwnienia z tym związane we wcześniejszym Audi - A8.tmr pisze::shock:
Obecnie w A6 przełącznik świateł "AUTO" jak najbardziej jest.
Dzięki za info
[ Dodano: 2009-09-07, 00:59 ]
Funosek dzięki za odpowiedż, może są a może nie, zależy kiedy wychodził dany model i czy może to mieć opcjonalnie...

Wavman, dziękuje ..faktycznie zerknę juz po raz kolejny na MMI i z kolei ja dam odpowiedż, byc może coś przeoczyłem....
[ Dodano: 2009-09-10, 19:03 ]
wavman pisze:To te reflektory z żarówkami 21W. Ustawiasz poprzez MMI - Car/Exterior lighting/Daytime running lights/On.
niestety nie ma takiej funkcji w MMI,
wracamy więc do punktu wyjścia....

-
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam inne pytanie z tej samej działki. Ja mam światła do jazdy dziennej, które włączają się automatycznie po włączeniu zapłonu jednak dotyczy to jedynie świateł przednich. Wynika to pewnie z tego, że u naszych zachodnich sąsiadów nie ma takiego wymogu i dla lepszej widoczności auta zakładają, że przednie wystarczą.
Ja jednak chciałbym mieś auto dostosowane do naszych przepisów, czyli mieć również włączone tylne.
Czy jest możliwość, aby coś takiego zrobić?
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Ja jednak chciałbym mieś auto dostosowane do naszych przepisów, czyli mieć również włączone tylne.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
oczywiście - VAGiem w garażu, albo VASem w serwisi audi.windsurfer pisze:Ja jednak chciałbym mieś auto dostosowane do naszych przepisów, czyli mieć również włączone tylne.
pozdr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
od 2 3 miesiecy nasze przepisy sie zeminilywindsurfer pisze:Ja mam inne pytanie z tej samej działki. Ja mam światła do jazdy dziennej, które włączają się automatycznie po włączeniu zapłonu jednak dotyczy to jedynie świateł przednich. Wynika to pewnie z tego, że u naszych zachodnich sąsiadów nie ma takiego wymogu i dla lepszej widoczności auta zakładają, że przednie wystarczą.
swiatla do jazdy dziennej sa dozwolone tylko z przodu idac za innymi krajami EU
dozwolone sa tez swiatla doswietlajace skret
poczytaj gdzies w necie - zmiana byla okolo czerwca lipca
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Dany1107
- Forum Audi A6 / A7
Day light
Podpinam się.Panowie jest taka możliwośc jak kolega napisał? Wczoraj widziałem takie samo audi jak moje ze zwykłymi reflektorami i miał ustawione jako day lighty.Tyl był wyłączony.Czy idzie to jakoś zrobic ? np Vagiem?
Dany1107.