Witam, w mojej C6 nie mam świateł do jazdy dziennej, mam zwykłe lampy.
Po zabawie w vcds-ie ustawiłem światła przeciwmgłowe przednie jako światła do jazdy dziennej, a gdy się ściemni autko przełącza się na światła mijania- fajnie.
Fajnie, jednak nie zgodne z przepisami- czy ktoś tak jeździ, czy można np wymienić żarówki i jeździć przepisowo?
Z drugiej strony, można olać przepisy bo raczej za dnia nikogo nie oślepię nimi, a po zmroku są zastępowane światłami mijania- co proponujecie, jeździć czy nie jeździć w takiej konfiguracji?
2. Druga sprawa, mam kabelek ross-tech, oraz vcds-a w wersji 11.2 i 11,6 i nie mam opcji kodowania długiego. Zależna ona jest od sterownika w audi, czy zależy od wersji vcdsa?
3. Czy bez kodowania długiego jest możliwość zakodowania włączania przeciwmgłowych przednich razem ze światłami drogowymi, bo nie ukrywam że ta opcja podoba mi się bardzo, a instrukcje prowadzą przez kodowanie długie?
Przeciwmgłowe przednie jako światła do jazdy dziennej.
Witam!
Co do przepisów to sprawa wygląda tak, ze wazna jest homologacja pojazdu na swiatla drl. Czyli jesli w sofcie masz możliwość wybrania DRL to możesz śmiało jeździć😊 pytałem ostatnio dobrego diagnosty i policja potwierdza. A teraz moje pytanie jak. Jak udalo Ci sie zakodować przeciwmgłowe jako DRL? LongCodign zalezy od wersji sterownika. Ja szukałem w sterowniku i nie udalo mi sie zakodować światełek. Mam ori bi-xenon i obok, ale zamiast DRL wsadziłem H7 led cree jaki dodatkowy drogowe i chce zrobic dzienne w przeciwmgłowych.
Pozdrawiam!
Co do przepisów to sprawa wygląda tak, ze wazna jest homologacja pojazdu na swiatla drl. Czyli jesli w sofcie masz możliwość wybrania DRL to możesz śmiało jeździć😊 pytałem ostatnio dobrego diagnosty i policja potwierdza. A teraz moje pytanie jak. Jak udalo Ci sie zakodować przeciwmgłowe jako DRL? LongCodign zalezy od wersji sterownika. Ja szukałem w sterowniku i nie udalo mi sie zakodować światełek. Mam ori bi-xenon i obok, ale zamiast DRL wsadziłem H7 led cree jaki dodatkowy drogowe i chce zrobic dzienne w przeciwmgłowych.
Pozdrawiam!
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... lectronics
o kodujemy 0xxxxx4 jako Kanada
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
co dziwne ale H7 !
[ Dodano: 2016-12-06, 00:49 ]
Niestety nie działa, rok 2006.
Kodowanie przyjmuje ale przeciwmgielne nie odpalają...
[ Dodano: 2016-12-06, 00:49 ]
panowie naprawdę to działa? :shock:Ratriczek pisze:http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... lectronics
Niestety nie działa, rok 2006.
Kodowanie przyjmuje ale przeciwmgielne nie odpalają...