Problem z uruchomieniem
Problem z uruchomieniem
Witam wszystkich serdecznie!!! Proszę o jakąś podpowiedź-posiadam autko po kolizji które nie odpala w ogóle nie kręci rozrusznik(brak sterowania na przekaźnik rozrusznika) odczytywane kody błędów cdif-em w module "autoryzacji rozruchu" brak błędów natomiast w sterowniku silnika pojawia się błąd " brak sterowania na zacisku 50" proszę o jakąś podpowiedz
Dzieje się również taka sytuacja że po przełączeniu lewarka w pozycje N,D lub S skrzynia wchodzi w tryb awaryjny i wywala błąd o przełożeniach góra-dół. Po włączeniu zapłonu nie odzywa się też pompa paliwa. Co może być jeszcze odpowiedzialne za autoryzacje rozruchu, poduszki są wystrzelone ale z tego co wiem to nie ma wpływu na odpalanie(bezpiecznik na kablu zasilającym zrobiony)
Podejrzewam ze problem tkwi w błędzie znajdującym się w sterowniku silnika tylko nie bardzo wiem jak go rozumieć i co go powoduje gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć na ten temat lub podrzucić jakieś schematy będę bardzo wdzięczny
Dzieje się również taka sytuacja że po przełączeniu lewarka w pozycje N,D lub S skrzynia wchodzi w tryb awaryjny i wywala błąd o przełożeniach góra-dół. Po włączeniu zapłonu nie odzywa się też pompa paliwa. Co może być jeszcze odpowiedzialne za autoryzacje rozruchu, poduszki są wystrzelone ale z tego co wiem to nie ma wpływu na odpalanie(bezpiecznik na kablu zasilającym zrobiony)
Podejrzewam ze problem tkwi w błędzie znajdującym się w sterowniku silnika tylko nie bardzo wiem jak go rozumieć i co go powoduje gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć na ten temat lub podrzucić jakieś schematy będę bardzo wdzięczny
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
audi nie posiada stłuczeniówki
w bagażniku obok akumulatora jest ładunek pirotechniczny który powinien przy kolizji odciąć zasilanie... na plusie jest chyba odcięcie zasilania rozrusznika, ale ty mówisz że prąd masz
n na wszelki wypadek weź to sprawdź. możesz zmostkować kawałkiem blaszki lub grubszego kabla ten ładunek co jest na klemie + i spróbować odpalić, o ile oczywiście jest to uszkodzone.
kupiłeś już auto uszkodzone, sprawdzałeś wszystkie przekaźniki? może ktoś jakieś usunął?
w bagażniku obok akumulatora jest ładunek pirotechniczny który powinien przy kolizji odciąć zasilanie... na plusie jest chyba odcięcie zasilania rozrusznika, ale ty mówisz że prąd masz

kupiłeś już auto uszkodzone, sprawdzałeś wszystkie przekaźniki? może ktoś jakieś usunął?
-
- Forum Audi A6 / A7
sprawdź błędy na sterowniku silnika, na poduszkach i na imo, jeżeli są to je pokasuj i spróbuj odpalić
oczywiście bezpieczniki pod maską, w środku i w bagażniku sprawdzone.
po przekręceniu kluczyka blokada kierownicy odbija? na zegarach wszystko wyświetla?
[ Dodano: 2015-08-20, 11:38 ]
poszukałem i znalazłem coś takiego : diagnoza-logow-vt43453.htm
poczytaj, może twój problem jest tutaj?
oczywiście bezpieczniki pod maską, w środku i w bagażniku sprawdzone.
po przekręceniu kluczyka blokada kierownicy odbija? na zegarach wszystko wyświetla?
[ Dodano: 2015-08-20, 11:38 ]
poszukałem i znalazłem coś takiego : diagnoza-logow-vt43453.htm
poczytaj, może twój problem jest tutaj?
Kod P3053 jest zapisany w sterowniku silnika jak go skanuje to po przekreceniu na zapłon pojawia się odrazu, bezpieczniki sprawdzone wszystkie i pod maską w bagażniku i w środku z lewej i z prawej, akumulator dobry naładowany nawet podłączony był w aucie prostownik i żadnej reakcji.
W module immo brak błędów, w module "autoryzacji rozuchu" również brak bledow
Tylko teraz pytanie co powoduje ten kod? Przedzwonilem kabel na którym jest brak sterowania do przekaźnika od rozrusznika i przejście jest, ten kabel wychodzi ze sterownika czyli to sterownik nie wysyła impulsu
W module immo brak błędów, w module "autoryzacji rozuchu" również brak bledow
Tylko teraz pytanie co powoduje ten kod? Przedzwonilem kabel na którym jest brak sterowania do przekaźnika od rozrusznika i przejście jest, ten kabel wychodzi ze sterownika czyli to sterownik nie wysyła impulsu
-
- Forum Audi A6 / A7
to ja ci kolego nie pomogę... sprawdź jeszcze raz czy masz wszystkie przekaźnik i czy na pewno wszystkie są sprawne. może być tak że jakiś twoim zdaniem cyka a tak naprawdę "klei" i robi zware.. to jedno, nie napisałeś czy po włożeniu kluczyka puszcza blokada kierownicy i czy wszystkie kontrolki na zegarach działają prawidłowo. auto posiada autoalarm? może po wypadku coś się stało z autoalarmem i on blokuje? ciekawe czy jak byś podał prąd na krótko na rozrusznik to czy by zaskoczył.. 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
poduszki całe czy wystrzelone? jeżeli tak to zrób to co tu: http://www.ross-tech.com/vcds/tour/read ... tml#Guided
trzeba ustawić VCDS-em readiness, bo komputer po wystrzeleniu poduszek sam się przekodowuje,
jeszcze tak sobie myślę... czy ja cię czasem w błąd nie wprowadziłem z tym czujnikiem uderzeniowym.. bo z tego co wiem to niby nie ma za to są zabezpieczenia pirotechniczne w bagażniku ale takie czujniki powinny być chyba w drzwiach.. niech się ktoś inny wypowie w tym temacie.
sprawdzić można jeszcze przekaźnik od osprzętu w komorze silnika, chyba K04, pod nogami jest od rozrusznika (K111), nie wiem, strzelam w ciemno ale jak nic nikt nie pisze to może takie zgadywanie coś pomorze
trzeba ustawić VCDS-em readiness, bo komputer po wystrzeleniu poduszek sam się przekodowuje,
jeszcze tak sobie myślę... czy ja cię czasem w błąd nie wprowadziłem z tym czujnikiem uderzeniowym.. bo z tego co wiem to niby nie ma za to są zabezpieczenia pirotechniczne w bagażniku ale takie czujniki powinny być chyba w drzwiach.. niech się ktoś inny wypowie w tym temacie.
sprawdzić można jeszcze przekaźnik od osprzętu w komorze silnika, chyba K04, pod nogami jest od rozrusznika (K111), nie wiem, strzelam w ciemno ale jak nic nikt nie pisze to może takie zgadywanie coś pomorze

Każda podpowiedz się przyda
tak poduszki wystrzeliły ale z tego co czytałem to powinien odpalać z wystrzelonymi poduszkami tylko trzeba w bagażniku ten bezpiecznik pirotechniczny wymienic. Zauważyłem jeszcze jedna rzecz i to chyba będzie to - chyba wiązka od silnika jest inna bo w poszybiu gdzie łączą się wiązki jedna kostka jest odłączona, różni się kolor tej kostki i nie pasuje, musze porównać numery wiązki ewentualnie przydałby się schemat to sobie przedzwonię ta wiązkę dla pewnosci

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2003
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Kontakt:
Witam. Nie chcąc zakładać nowego wątku zapytam w tym, czy może ktoś podać jaki jest numer przekaźnika świec żarowych w a6 c6 3.0 tdi bmk? Autko coś po nocy słabo pali a aku jest nowy.
To samo jako hamulec elektryczny Audi A6 EPB. Naprawdę.