Probłem z parktronikiem
Probłem z parktronikiem
Witam mam problem z parktronikiem , a mianowicie po włączeniu wstecznego słychać długi ciągły sygnał , po podłączeniu kompa pokazuje mi zwarcie do masy na prawym czujniku , sprawdziłem całą wiązkę w zderzaku na zwarcie i wszystko jest ok zamieniłem czujniki miedzy sobą i dalej pokazuje mi ten sam błąd . Prosił bym o pomoc bo nie wiem już co może być przyczyną , może być to moduł
posiadam 4F0919283

1. Wszystkie czujniki są jednakowe i możesz je zamieniać jak chcesz.
2. Czy podpinając czujnik pod prawą wtyczkę słychać "cykanie"?
3. Sprawdź czy piny z prawej wtyczki czujnika dochodzą do modułu bo może gdzieś masz kabel przerwany i dlatego miernik nie wykrywa Ci zwarcia.
4. Jeżeli masz jakiś moduł parktronika pod ręką to podmień. Jeżeli nie to możesz kupić na allegro za grosze....
Ps. obejrzyj piny wtyczki czujnika bo zdarza się czasem w nich nalot ( od nieumiejętnego "zamknięcia' wtyczki. Luknij też na wtyczkę przy module.
Ogólnie mówiąc, jeżeli wiązka będzie ok, to zmień moduł.
2. Czy podpinając czujnik pod prawą wtyczkę słychać "cykanie"?
3. Sprawdź czy piny z prawej wtyczki czujnika dochodzą do modułu bo może gdzieś masz kabel przerwany i dlatego miernik nie wykrywa Ci zwarcia.
4. Jeżeli masz jakiś moduł parktronika pod ręką to podmień. Jeżeli nie to możesz kupić na allegro za grosze....
Ps. obejrzyj piny wtyczki czujnika bo zdarza się czasem w nich nalot ( od nieumiejętnego "zamknięcia' wtyczki. Luknij też na wtyczkę przy module.
Ogólnie mówiąc, jeżeli wiązka będzie ok, to zmień moduł.
S7/RS 640HP/850NM + 428 Mper 300hp +G30 5??HP + C6
Właśnie cała wiązkę sprawdziłem i po przejrzeniu całej wiązki od modułu do parktronika wszystko jest ok każdy przewód jest ok nie ma zwarcia , pozostało mi sprawdzić to samo bez przewodu i tak jak piszesz zobaczyć co pokażę jeśli dalej tak samo muszę zobaczyć wiązkę od modułu do kompa , a jak nie to pozostało chyba kupić sprawny moduł