Problem z MMI
Problem z mmi, restartuje się co kilka minut
Witam mam problem co kilka minut (8,10) mmi samo się wyłącza i po chwili włącza, przestała też działać nawigacja. W trakcie rozmowy przez telefon czy słuchania cd czy radia w czasie wyłączania w głośnikach słychać trzask tak jakby przepalił się bezpiecznik czy coś takiego. Jedyny błąd który jest to-
-------------------------------------------------------------------------------
Address 07: Control Head Labels: Redir Fail!
Part No SW: 4F0 910 769 H HW: 4F0 035 769 B
Component: MMI Cockpit H55 0410
Revision: C61030BE Serial number: AUZ6Z3G4FM53T3
Coding: 0144121
Shop #: WSC 52388 133 63986
VCID: 32610411AD34409
Part No: 4F0 910 609 E
Component: Bedienteil MMIC6H01 0060
1 Fault Found:
00003 - Control Module
014 - Defective
Freeze Frame:
Fault Status: 01101110
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Mileage: 255725 km
Time Indication: 0
Date: 2014.07.16
Time: 10:31:56
Freeze Frame:
Bin. Bits: 00000100
-------------------------------------------------------------------------------
Address 07: Control Head Labels: Redir Fail!
Part No SW: 4F0 910 769 H HW: 4F0 035 769 B
Component: MMI Cockpit H55 0410
Revision: C61030BE Serial number: AUZ6Z3G4FM53T3
Coding: 0144121
Shop #: WSC 52388 133 63986
VCID: 32610411AD34409
Part No: 4F0 910 609 E
Component: Bedienteil MMIC6H01 0060
1 Fault Found:
00003 - Control Module
014 - Defective
Freeze Frame:
Fault Status: 01101110
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Mileage: 255725 km
Time Indication: 0
Date: 2014.07.16
Time: 10:31:56
Freeze Frame:
Bin. Bits: 00000100
PKG
Witam koledzy! - mam nadzieję że dobrze trafilem z moim problemem...
Mam problem z moim mmi mianowicie włączyłem tego nieszczęsnego bootloadera i nie jestem w stanie nic absolutnie zrobić gdyż... nie czyta mi płyty z softem...
co do softów sprawdzilem, nagrałem już chyba wszystkie źródła jakie znalazłem na tym forum... sprawdzałem stare jak i nowsze wersje softów... wypalałem wolno i szybko na soniaczach, tdk, verbatimach, esperanzach - efekt... ciągle ten sam - po włożeniu płyty wyskakuje mi komunikat read error i koniec. Błagam o pomoc... moze ktoś zna kogoś z okolic tarnowskich Gór kto podjął by sie naprawy lub ktoś ma jakąś zmieniarke na podmianke sprawdzić czy zadziała??
dodam jeszcze ze zmieniarka jako tako nigdy nie sprawiała problemów... wszystko ładnie zawsze odtwarzała ( płyty nagrywane na laptopie) i nigdy nie miałem problemów z odczytem...Brak słów... pomocy

Mam problem z moim mmi mianowicie włączyłem tego nieszczęsnego bootloadera i nie jestem w stanie nic absolutnie zrobić gdyż... nie czyta mi płyty z softem...

dodam jeszcze ze zmieniarka jako tako nigdy nie sprawiała problemów... wszystko ładnie zawsze odtwarzała ( płyty nagrywane na laptopie) i nigdy nie miałem problemów z odczytem...Brak słów... pomocy

problem z mmi
Witam.
Czytałem na różnych forach i różne posty i wszędzie napisane to samo a mimo wszystko nie mogę sobie z tym poradzić. Otóż w zielonym menu przypadkowo kliknąłem bootloader i teraz czy samochód otwarty czy zamknięty ekran cały czas jest włączony z komunikatem BOOTLOADER Version 2.34 MMI (h43) application update. Ściągnołem już z różnych stron kilka aktualizacji tzn CD1. CD2 i CD3 ale z różnych źródeł. Nagrywałem szybko wolno na różnych płytach i nic. Zmieniarka mieli i wypluwa płytę tak jak by jej wogóle nie widziała. Nie mam już siły i pojęcia co dalej.
Jest może jakaś dobra wróżka z łódzkiego (pabianice i okolice) kto miał by pojęcie i chęć pomocy?
Pozdrawiam
Czytałem na różnych forach i różne posty i wszędzie napisane to samo a mimo wszystko nie mogę sobie z tym poradzić. Otóż w zielonym menu przypadkowo kliknąłem bootloader i teraz czy samochód otwarty czy zamknięty ekran cały czas jest włączony z komunikatem BOOTLOADER Version 2.34 MMI (h43) application update. Ściągnołem już z różnych stron kilka aktualizacji tzn CD1. CD2 i CD3 ale z różnych źródeł. Nagrywałem szybko wolno na różnych płytach i nic. Zmieniarka mieli i wypluwa płytę tak jak by jej wogóle nie widziała. Nie mam już siły i pojęcia co dalej.
Jest może jakaś dobra wróżka z łódzkiego (pabianice i okolice) kto miał by pojęcie i chęć pomocy?
Pozdrawiam
Mam ten sam problem, próbowałem wszystkich obrazów płyt dostępnych w internecie.
Czy byłby ktoś w stanie mi pomóc ?
Jestem z Warszawy i mogę podjechać gdzieś w okolicy
Byłbym bardzo wdzięczny i zrewanżuje się bardzo dobrą flaszką !
Edit:
Problem rozwiązany
Należy zacząć od płyty z najniższą wersja FW:
MMI 1110:
MMI 2120:
MMI 3460-4220:
MMI 5150:
MMI 5540:
MMI 6030:
Czy byłby ktoś w stanie mi pomóc ?
Jestem z Warszawy i mogę podjechać gdzieś w okolicy
Byłbym bardzo wdzięczny i zrewanżuje się bardzo dobrą flaszką !
Edit:
Problem rozwiązany
Należy zacząć od płyty z najniższą wersja FW:
MMI 1110:
MMI 2120:
MMI 3460-4220:
MMI 5150:
MMI 5540:
MMI 6030:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Do softu nie ma znaczenia, do navi najlepsze te najtańsze marketowo-kioskowe 

Ostatnio zmieniony 29 mar 2016, 19:40 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
czy ktoś może udzielić mi pomocy mam problem z MMI, działało ok aż do nie dawna wyłączyłem auto i po włączeniu już MMI nie działa ani navi ani tel, nie ma śladów zalania ani uszkodzeń. jedynie co znalazłem to spalony bezpiecznik 40a na module świateł pod kierownicą, błąd na kompie wyskakuje tylko jeden 00003-Control Module faulty i nie można go skasować. A i panel od sterowania radia się nie podświetla, podmieniłem go na drugi ale jest to samo a prądy są. Prosze o pomoc
czy ktoś może udzielić mi pomocy mam problem z MMI, działało ok aż do nie dawna wyłączyłem auto i po włączeniu już MMI nie działa ani navi ani tel, nie ma śladów zalania ani uszkodzeń. jedynie co znalazłem to spalony bezpiecznik 40a na module świateł pod kierownicą, błąd na kompie wyskakuje tylko jeden 00003-Control Module faulty i nie można go skasować. A i panel od sterowania radia się nie podświetla, podmieniłem go na drugi ale jest to samo a prądy są. Prosze o pomoc
Buddy1
Kolego w moim przypadku próbowałem wszystko co się dało i za każdym razem cd error (płyty były najprawdopodobniej ok-ale nie wiem na pewno) ja pojechałem do znajomego elektronika włożył swoją sprawdzona płytę i też cd error i powiedział że zmieniarka jest słaba podłączył swoją później włożył płytę i po kilku minutach wszystko ok-najlepiej podmienić zmieniarke a do wgrania softu ochrona komponentu nie działa więc nie ma się co martwić a i jeszcze lepiej odrazu wykręcić schowek bo z te zmieniarki lubią sprawiać trudności przy wychodzeniu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam mam problem z aktualizacją MMI robię wszystko jak należy ale kiedy urządzenie próbuje aktualizować Handyvorb2 nic się nie dzieję próbowałem na kilku płytach i zawsze to samo, zmienia się cyferka z 0 na 1 nie ma żadnego postępu próbuje nawiązać połączenie z urządzeniem tak i tydzień może trwać i nic. Wersje softu mam 5550 eng. W podłokietniku moduł od motoroli oraz zestaw Parrot ck3100. Nie mam pojęcia jak to ugryźć może miał ktoś podobny problem?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
W jakim celu chcesz aktualizować telefon motoroli skoro i tak do niczego się nie przydaje?Emdzej25 pisze:Witam mam problem z aktualizacją MMI robię wszystko jak należy ale kiedy urządzenie próbuje aktualizować Handyvorb2 nic się nie dzieję próbowałem na kilku płytach i zawsze to samo, zmienia się cyferka z 0 na 1 nie ma żadnego postępu próbuje nawiązać połączenie z urządzeniem tak i tydzień może trwać i nic. Wersje softu mam 5550 eng. W podłokietniku moduł od motoroli oraz zestaw Parrot ck3100. Nie mam pojęcia jak to ugryźć może miał ktoś podobny problem?
Czasem trzeba wgrać aktualizacje z płyt z wersji 1100 / 1200 albo 2120 żeby wgrać nowsze.