[A6 C6] PROBLEM Z LAMPÂĄ TYLNÂĄ LEWÂĄ
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6] PROBLEM Z LAMPÂĄ TYLNÂĄ LEWÂĄ
Witam klubowicze. Dzisiaj na komputerze pokładowym wyświetlił mi się komunikat o spalonej tylnej prawej żarówce pozycyjnej. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby po chwili nie pojawił się kolejny komunikat o spalonej żarówce kierunkowskazu a później o świetle wstecznym wszystko oczywiście we tej samej lampie tylnej. Komunikat pojawia się po przejechaniu kilkudziesięciu metrów. Na postoju kierunkowskaz i wsteczna żarówka działają; wcześniej jedna z żarówek od pozycji gasła lub się zapalała- przy używaniu opcji "leaving home"(obecnie świeci tylko jedna z nich). O co chodzi? :evil: Czy ktoś może mi poradzić czy to jest błąd komputera, wtyczki nie łączą. Może jednak żarówki się spaliły i trzeba po prostu zmienić. Liczę na pomoc. Pozdrawiam
Witaj. Już to przerabiałem u siebie, dokładnie tak samo komputer zgłaszał mi błędy, okazalo się, że wtyczka nie była szczelna i wilgoć powodowała zwarcie na stykach w kloszu lampy. Trzeba wyjąć lampę, oczyścić wtyczke i gnazdo, ja nałożyłem dodatkowo odrobinę smaru silikonowego na gumową uszczelkę która jest zamontowana we wtyczce i od tego czasu (rok) wszystko jest ok. pozdro.
-
- Forum Audi A6 / A7