Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] PROBLEM Z LAMPÂĄ TYLNÂĄ LEWÂĄ

Elektryka
ODPOWIEDZ
kondziultn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] PROBLEM Z LAMPÂĄ TYLNÂĄ LEWÂĄ

Post autor: kondziultn » 01 mar 2010, 19:13

Witam klubowicze. Dzisiaj na komputerze pokładowym wyświetlił mi się komunikat o spalonej tylnej prawej żarówce pozycyjnej. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby po chwili nie pojawił się kolejny komunikat o spalonej żarówce kierunkowskazu a później o świetle wstecznym wszystko oczywiście we tej samej lampie tylnej. Komunikat pojawia się po przejechaniu kilkudziesięciu metrów. Na postoju kierunkowskaz i wsteczna żarówka działają; wcześniej jedna z żarówek od pozycji gasła lub się zapalała- przy używaniu opcji "leaving home"(obecnie świeci tylko jedna z nich). O co chodzi? :evil: Czy ktoś może mi poradzić czy to jest błąd komputera, wtyczki nie łączą. Może jednak żarówki się spaliły i trzeba po prostu zmienić. Liczę na pomoc. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Andrzej H
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Andrzej H » 14 mar 2010, 20:13

Witaj. Już to przerabiałem u siebie, dokładnie tak samo komputer zgłaszał mi błędy, okazalo się, że wtyczka nie była szczelna i wilgoć powodowała zwarcie na stykach w kloszu lampy. Trzeba wyjąć lampę, oczyścić wtyczke i gnazdo, ja nałożyłem dodatkowo odrobinę smaru silikonowego na gumową uszczelkę która jest zamontowana we wtyczce i od tego czasu (rok) wszystko jest ok. pozdro.

kondziultn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kondziultn » 14 mar 2010, 21:36

Witam. Zgadza się Panowie. Styki okazały się być już zaśniedziałe z wilgoci i to powodowało komunikaty opisane powyżej. dzięki za sugestie .pozdrawiam :-)

maniako
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maniako » 16 mar 2013, 14:08

Czesc Wam.Wymieniłem wszystkie żarówki na ledy i jest Ok .Ale po wymianie w bagażniku za cholere nie chce swiecic,co moze byc przyczyną.Prosze o rade ,pomoc
Wielkie dzieki
:[

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja