Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z doświetlanie zakrętów, adaptive light defective

Elektryka
ODPOWIEDZ
zmxn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z doświetlanie zakrętów, adaptive light defective

Post autor: zmxn » 18 kwie 2015, 23:11

Witam,
Mam problem z doświetlaniem zakrętów w lewej lampie. Na wyświedlaczu mam komunikat "adaptive light defective", Vag pokazuje taki błąd:

02627 - Dynamic Cornering Light Motor; Left (V318) 010 - Open or Short to Plus - MIL ON

Wszystko co znalazłem na forum i w google'u sugerowało problem z silniczkiem od skrętu w lampie albo sterownikiem skrętu. Wymieniłem lampę na inną i problem nie zniknął. Zamieniłem sterownik, ten z boku lampy i problem nie przeniósł się na prawą stronę. W końcu myśląc że ta druga lampa jest również uszkodzona zamieniłem lewą lampę z prawą i problem cały czas na lewej. Nie mam już pomysłu co może być nie tak. Może ktoś z forum ma jakiś pomysł? :(

Jack.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jack. » 20 kwie 2015, 20:50

Cześć,
to, że przeniesiesz sterownik lampy z lewej strony na prawą nie powoduje tego, że w diagnostyce ten sterownik jest widziany jako prawy (nadal jest widziany jako lewy, mimo że siedzi z prawej).
Rozumiem, że mówiąc "wymieniłem lampę na inną" masz na myśli lampę z silniczkami itp., ale bez sterownika?
Wydaje się, że sterownik przy lampie uszkodzony.
Najprościej, włączyć tryb Showroom i patrzeć jak się zachowują lampy przed i po zamianie miejscami sterowników lamp.
Jeżeli nie będziesz sobie mógł z tym poradzić, mogę w Wawie podłączyć VASa i nim pogrzebać.

zmxn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zmxn » 20 kwie 2015, 21:37

No właśnie też tak zacząłem podejrzewać. Tylko pytanie gdzie jest identyfikowana lampa czy to lewa czy prawa? Sterownik masz na myśli AFS? Wydawało mi się ze oba AFS mają te same oznaczenia i wszystko jedno po której stronie będzie zamontowany. Jeśli przy rozróżnianiu strony bierze udział elektronika w samej lampie to chyba ta druga lampa którą montowałem miała ten sam problem. Obecnie mam przełożony AFS z lewej na prawą i problem nadal po lewej stronie. Showroom akywowałem i wydawało mi sie ze w zadnej lampie nic nie skręcało. Za to jak robiłem testy to skręcał tylko prawy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja