Witam. Mam taki oto problem. Rano dzisiaj nie odśnieżyłem szyby, śniegu nie było dużo, ale i tak jak włączyłyłem wycieraczki to miały ciężko. I od tej pory wycieraczki jak włączę, chodzą, jak by ważyły z kilka kilo, przesuwają się mozolnie po szybie. Do tego dochodzi jeszce brak prędkości w biegach, to znaczy na wszystkich to samo, kiedy włączam tryb serwisowy to czasami ustawiają się w takiej pozycji jakiej powinny być, a czasami nie. Po włączeniu trybu servisowego i jego wyłączeniu wycieraczki nie wracają na swoje miejsce. Czasami w ogóle nie działają, a czasami działają nieprzewidywalnie. Czy ktoś już miał kiedyś taki problem?
Co o tym myślicie? Co mogło się popsuć? Jutro będę miał waga, więc sprawdzę, czy nie ma błędów.
p.s
wcześniej miałem problem z spryskiwaczami, raz działały, raz nie działały, niezależnie od wycieraczek.
[A6 C6] problem wycieraczki przednie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
miałem tak kiedys w A4 . Wycieraczki chodziły dokładnie tak jak piszesz ( pod wielkim obciążeniem ) . Okazało sie ze silniczek - ten w podszybiu ( napę mechanizmu ) wycieraczek zaczął przepalac sie . Wymieniłem całosc i kłopot znikł .
Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, 15:13 przez rafal100, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
zaciera ci się mechanizm wycieraczek rozebrać przesmarować i będzie śmigać jak nie zrobisz tego spali się silniczek
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

- Marek.max
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wycieraczki naprawione, własnoręcznie.
Próbowałem wyciągnąć listwę podszybia i wyciągnąłem, ale razem z tą listewką która jest klejona pod szybę (ta szeroka wchodzi w nią) wkleiłem ją później na silikon i jest dobrze, na przyszłość będę wiedział jak to rozebrać. Oczywiście mechanizm, jak bym się z nim delikatnie nie obchodził to i tak pękł w 2 miejscach. Kupiłem używkę (cały z silniczkiem) za 250zł. wsadziłem poskręcałem i śmiga
Miałem zdjęcia porobić, ale z braku czasu niestety nie dałem rady. Ogólnie mechanizm można wymienić jak wszystko idzie z godnie z planem i mamy drugi zapasowy w max 20 minut. Ja się męczyłem najdłuzej z tą listwą podszybia.
Próbowałem wyciągnąć listwę podszybia i wyciągnąłem, ale razem z tą listewką która jest klejona pod szybę (ta szeroka wchodzi w nią) wkleiłem ją później na silikon i jest dobrze, na przyszłość będę wiedział jak to rozebrać. Oczywiście mechanizm, jak bym się z nim delikatnie nie obchodził to i tak pękł w 2 miejscach. Kupiłem używkę (cały z silniczkiem) za 250zł. wsadziłem poskręcałem i śmiga

Miałem zdjęcia porobić, ale z braku czasu niestety nie dałem rady. Ogólnie mechanizm można wymienić jak wszystko idzie z godnie z planem i mamy drugi zapasowy w max 20 minut. Ja się męczyłem najdłuzej z tą listwą podszybia.