Mam na imię Tobiasz, lat 20, posiadam leciwe już Audi A6 C6 z 2004 r.
Auto jest w rodzinie od 2010 roku, było sprowadzone jako wypadkowe. Jako, że oryginalne lampy były pęknięte (zwykłe halogeny) to zamówiliśmy takie : Link
Jako, że kompletnie wtedy nie znałem się na samochodach, to zamówione zostały xenony do auta bez takowej funkcji. Auto jeździ na żarówkach h4 zamiast żarników, przez co światło na krótkich to istny dramat.
Przechodząc powoli do sedna problemu. Elektryk przerobił w dziwny sposób te lampy, widzę, że pewne kable są ucięte, lub nie podłączone (załączę zdjęcia lamp niżej). Auto aktualnie jest na konserwacji podwozia etc. Więc od razu zamieniam zderzak na po lift wraz z miejscem na spryskiwacze oraz pdc. Chcę zamontować do tych lamp xenon oraz spryskiwacze tak jak fabryka dała. Widziałem tematy na forum ale są z 2009 r. oraz zdjęcia wygasły. Czy ktoś jest w stanie pomóc mi z podłączeniem tego na własną rękę? Posiadam vcds więc z kodowaniem nie ma problemu.
Jest jeszcze jeden mały problem, mianowicie aktualnie pasek led jest sprzężony z żarówką W5 (pokazuję na zdjęciu). Wkładając żarówkę do lampy przepala się ona średnio co 2-3 miesiące, przez co Ledy nie działały. Wpadłem na pomysł aby wymienić W5 na T10 led, po wrzuceniu ledy palą się 10s i wszystko gaśnie - t10 wraz z paskiem led na dole. Wrzuciłem więc znowu W5 i żarówki przypiąłem koło silnika, od roku nic się nie przepaliło, więc zapewne przegrzewały się w lampie. Pytanie więc, czym spowodowane jest nieprawidłowe działanie żarówek t10? Czy musze przekodować komputer na lampy led dzienne? Bo o tym też czytałem.
W kartonie od lamp znalazłem też takie coś :
Mam schemat do tego i nie wiem czemu zostało niepodłączone.
Przepraszam za chaos ale starałem się to opisać jak najlepiej. Byłem z tym autem w wielu serwisach i niestety z tymi xenonami jest spory problem. Liczę na Waszą pomoc