Poziom akumulatora 10%
Poziom akumulatora 10%
Witam, nie mogę się dokopać do tematu odnośnie trybu czuwania. Mianowicie, zostawiłem auto w pracy na noc. Z powodów bezpieczeństwa (auto stało na hali) , auta nie zamknęli z pilota.czyli tak jak by było otwarte. Zaznaczam że wszystkie drzwi , światła, radio było wylaczone/zamknięte.
Zrobiłem tak 3 razy w przeciągu ostatnich 8 miesięcy. Za każdym razem , następnego dnia poziom naładowania akumulatora wskazywał 10%. 3 razy zostawiłem auto na parkingu na lotnisku na 7, 10 dni i nigdy poziom baterii nie spadł nawet do 90%.
Czy przez to że auto nie jest zamknięte z kluczyka coś może rozladowywac akumulator?
Zrobiłem tak 3 razy w przeciągu ostatnich 8 miesięcy. Za każdym razem , następnego dnia poziom naładowania akumulatora wskazywał 10%. 3 razy zostawiłem auto na parkingu na lotnisku na 7, 10 dni i nigdy poziom baterii nie spadł nawet do 90%.
Czy przez to że auto nie jest zamknięte z kluczyka coś może rozladowywac akumulator?
Jarek A6C6
Skurbiszek, a jak sie koduje baterie?skubiszek pisze:masz ori aku? bo mój pokazuje tak samo mimo zakodowania....ostatnio grzebałem przy aucie i słuchałem muzyki po jakimś czasie wyskoczył komunikat o słabym aku. Auto nie zapaliło już samo... zaraz po odpaleniu na klemy pokazał 100% więc nie do końca temu ufam.
Jarek A6C6
Dzieki mat1324 , widze ze musze pobrac VCDS co nie jest problemem, ale co z okablowaniem? Ciezlo jest dostac i wjakiej cenie (i jakie) OBD do PC?mat1324 pisze:U nas tak: (oglądaj do 2:58).
[ Dodano: 2016-12-11, 12:08 ]
Chyba znalazlem, caly kit to koszt ok $900. Raczej do jakiegos znachora sie udam.
Jarek A6C6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
ooo i gadałem i mam... w sobotę rano przejechałem autem ok 500 m. Postawiłem, zgasiłem, wieczorem chciałem jechać do rodziców i auto już nie odpaliło, padł aku... jakim cudem nie wiem.
Wczoraj odpaliłem auto na kable, sprawdziłem ładowanie, na sucho 14.2V, pod obiążeniem, radio, klima, światła 13.95V -13.97V
Wczoraj odpaliłem auto na kable, sprawdziłem ładowanie, na sucho 14.2V, pod obiążeniem, radio, klima, światła 13.95V -13.97V
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
sprawdzałem i tu i tu i efekt ten sam. Co do prądu... bardziej podejrzewam sam aku- 1.5 roczna varta ale jak w październiku grzebałem przy aucie - po ok 30 min na radiu auto już nie odpaliło. Mam prostownik cyfrowy exide i postaram się go jutro podłączyć na cały dzień.
Zobaczymy po nocy jak pójdę dzisiaj sprawdzić.
Zobaczymy po nocy jak pójdę dzisiaj sprawdzić.