Podlaczenie Start\Stop ?
Podlaczenie Start\Stop ?
Witam.
Chcialbym zmienic sobie tunel w aucie i dekory na kolor piano ale tylko co znalazlem to tunele z dziura na start\stop engine. Czy jest taka szansa podpiac owy przycisk bo teraz aktualnie go nie posiadam?
Chcialbym zmienic sobie tunel w aucie i dekory na kolor piano ale tylko co znalazlem to tunele z dziura na start\stop engine. Czy jest taka szansa podpiac owy przycisk bo teraz aktualnie go nie posiadam?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
jasne że jest, kwestia tylko czy czcesz go wykorzystywać jak keyless/go, czy tylko podpiąć pod niego zasilanie pod oświetlenie przycisku żeby służył jako dekor?
jeśli chcesz tylko zapchajdziurę to sygnały do podświetlenia masz w tunelu np podświetlenie popielniczki i tak szaro niebieski + na 2 pin przełącznika, brązowy masa 4 pin przełącznika i to tyle masz podświetlenie.
jeśli chcesz tylko zapchajdziurę to sygnały do podświetlenia masz w tunelu np podświetlenie popielniczki i tak szaro niebieski + na 2 pin przełącznika, brązowy masa 4 pin przełącznika i to tyle masz podświetlenie.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
poczyniłem ten retrofit i odpowiem tak:
sam koszt nie jest wysoki ale dużo z tym zabawy. potrzebna jest centralka 4 anteny i cztery czujniki w klamki. żeby to podłączyć trzeba niestety
pruć samochód z tapicerki. najbardziej jednak kosztowną rzeczą jest kluczyk tylko czysty do kupienia aso lub kolega dkg bądź serwis kluczy w Lubaniu. oczywiście zakodowanie tego wszystkiego i eta wsio.
bajer fajny ale nie zupełnie niezbędny, co do kradzieży, abstrahując od skanerów częstotliwości ze zmiennym kodem, to Krzysiek nie za bardzo tak jest (w systemach keyless/go jest 2 transpondery w kluczu) więc bardziej bym obawiał się nie dostania do środka z powodu wyładowanego akumulatora i rozwalonego bębenka w zamku - choć w starszych c6 jest jeszcze w bagażniku bębenek.
sam koszt nie jest wysoki ale dużo z tym zabawy. potrzebna jest centralka 4 anteny i cztery czujniki w klamki. żeby to podłączyć trzeba niestety
pruć samochód z tapicerki. najbardziej jednak kosztowną rzeczą jest kluczyk tylko czysty do kupienia aso lub kolega dkg bądź serwis kluczy w Lubaniu. oczywiście zakodowanie tego wszystkiego i eta wsio.
bajer fajny ale nie zupełnie niezbędny, co do kradzieży, abstrahując od skanerów częstotliwości ze zmiennym kodem, to Krzysiek nie za bardzo tak jest (w systemach keyless/go jest 2 transpondery w kluczu) więc bardziej bym obawiał się nie dostania do środka z powodu wyładowanego akumulatora i rozwalonego bębenka w zamku - choć w starszych c6 jest jeszcze w bagażniku bębenek.
CCCO 2015

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
E415 - stacyjka - 4F0910131/132 G - dla skrzyń automatycznych, 4F0910131/132 F dla manuali z nośną 868 MHz.
E408 - klawisz START/STOP - 4F0905217
J723 - sterownik 4F0910335
Klucz - 4F0837220AK - czysty, niekodowany
antena - 3X4F0909141
antena boot 1x4F0909247A
klami z czujnikiem dotyku 4X
E408 - klawisz START/STOP - 4F0905217
J723 - sterownik 4F0910335
Klucz - 4F0837220AK - czysty, niekodowany
antena - 3X4F0909141
antena boot 1x4F0909247A
klami z czujnikiem dotyku 4X
CCCO 2015

CCCO 2015

Drodzy koledzy, piszecie tu o montażu systemu bezprzewodowego - ale ja chce przekręcać kluczyk i dopiero uruchamiać Start&Stop - co oprócz nowej konsoli i nowego przycisku trzeba dokupić aby mieć taką funkcję ? Pomoże ktoś ? . Rozumiem że trzeba kupić wtyczkę z wiązką i ją podłączyć pewnie do jakiegoś modułu czy kompa - tylko jaką i gdzie ?
mkmarcin