[a6 c6] panel sterowania klima
Kupilem panel klimy delux, wlansie na allegro tak ze jak cos to poswiece te 2 dni na zeznania dla czego mam ten panel ( bo ladniejszy ) od kogo ( od pana xxxxxxx xxxx z allegro)
Jak mi typ sprzedaje kradzione rzeczy to jego problem i chętnie pomogę go udu..ć, nie lubie złodziei bo jedno moje auto juz kiedys sobie zabrali.
Tak ze specjalnie sie nie przejmuje gdyz sprzedajacy "ewentualnie" mnie oszukujac narobi sobie biedy a ja najwyzej bede 250 zl w plecy.
Ale wracajac do tematu ( choc juz widze ze ciezko bedzie z pomocą) czy ktos moze ewentualnie odpłatnie udzielic pomocy jak bez ruszania sie z domu "skasowac" CP ? moze byc na PW
Jak mi typ sprzedaje kradzione rzeczy to jego problem i chętnie pomogę go udu..ć, nie lubie złodziei bo jedno moje auto juz kiedys sobie zabrali.
Tak ze specjalnie sie nie przejmuje gdyz sprzedajacy "ewentualnie" mnie oszukujac narobi sobie biedy a ja najwyzej bede 250 zl w plecy.
Ale wracajac do tematu ( choc juz widze ze ciezko bedzie z pomocą) czy ktos moze ewentualnie odpłatnie udzielic pomocy jak bez ruszania sie z domu "skasowac" CP ? moze byc na PW

ZelvaBOi
Dzieki za wypowiedz
ps. a co jak jest z kradzionego samochodu ? i pojade do ASO hehe ( aukcja z allegro jest podobno wiazaca prawnie, to automatycznie jest jak by dowodem zakupu)
Kazda rzecz z allegro moze byc kradziona sprzedawana przez osobe prywatna, tak ze nie mogli by mnie chyba za paserstwo posadzic
Ale ZelvaBOi tak zrobi jak mowisz przeciez nie moze byc to odrazu najgorsz scenariusz
To sprawe CP mamy za soba, zostaje jeszcze kwestia najwazniejsza.
Panowie plizzz co potrzebuje jeszcze poza panelem klimy delux (przy rezygnacji z dodatkowych wentylatorow oraz kanałow powietrznych) by wszystko w miare sensownie działało
dzieki za wypowiedzi
[ Dodano: 2010-10-05, 09:45 ]
**up**
Czyli dupa, nikt sie nie pochwali jakie jeszcze dodatkowe rzeczy trzeba dokupic by panel delux dzialal ?
Domyslalm sie ze jakis sterownik inny prawdopodobnie musi byc by sie wszystko wyswietlało na MMI, i jakies dodatkowe przekodowanie pewnie na vag'u ?
Dzieki za wypowiedz

ps. a co jak jest z kradzionego samochodu ? i pojade do ASO hehe ( aukcja z allegro jest podobno wiazaca prawnie, to automatycznie jest jak by dowodem zakupu)
Kazda rzecz z allegro moze byc kradziona sprzedawana przez osobe prywatna, tak ze nie mogli by mnie chyba za paserstwo posadzic

Ale ZelvaBOi tak zrobi jak mowisz przeciez nie moze byc to odrazu najgorsz scenariusz

To sprawe CP mamy za soba, zostaje jeszcze kwestia najwazniejsza.
Panowie plizzz co potrzebuje jeszcze poza panelem klimy delux (przy rezygnacji z dodatkowych wentylatorow oraz kanałow powietrznych) by wszystko w miare sensownie działało

dzieki za wypowiedzi
[ Dodano: 2010-10-05, 09:45 ]
**up**
Czyli dupa, nikt sie nie pochwali jakie jeszcze dodatkowe rzeczy trzeba dokupic by panel delux dzialal ?
Domyslalm sie ze jakis sterownik inny prawdopodobnie musi byc by sie wszystko wyswietlało na MMI, i jakies dodatkowe przekodowanie pewnie na vag'u ?
dmucha dmucha :mrgreen: nigdy nie będzie lecialo tak jak z przednich kratek te tylne mają za zadanie w chlodne dni odparowac szybe a w cieple to taka pseudo klimaremek78 pisze:Mam pytanie,bo mam klime z dwoma wyświetlaczami cyfrowymi i tu sprawa czy można jakoś w MMi ustawić nawiew w słupkach z tyłu ? Bo mam wrażenie ze tam nic nie dmucha .

nic nie ustawisz z poziomu MMI ten typ tak ma
Witam.
Mam pytanie dotyczące wskazań na wyświetlaczu MMI.
Czy jest możliwość zakodowania manualnego sterownika (panelu z czterema pokrętłami)
klimatyzacji w taki sposób by były wyświetlane informacje na MMI, temperatura,nawiewy, grzanie siedzeń itp.,
czy tylko wymiana na nowy panel klimy z dwoma pokrętłami i wyświetlaczami daje takie możliwości?
Zamieszczam cytat z zeszytu do samodzielnego kształcenia nr 323 z którego wynika
że oba panele klimatyzacji mają możliwość wyświetlania informacji na wyświetlaczu MMI.:
"Automatyka układu klimatyzacji systemu Komfort
i automatyka układu klimatyzacji systemu Komfort Plus
W nowym Audi A6 ´05 w dalszym ciągu stosuje się
automatykę układu klimatyzacji z 2-strefową regulacją
temperatury jako wyposażenie seryjne. Jako
rozwiniętą funkcję wersja Basis, jak również wersja
Komfort, oferuje teraz filtrowanie powietrza otoczenia,
przez to, że wkład filtra został zintegrowany w
obudowie rozdzielacza. W dalszym ciągu obie wersje
posiadają wyrównaną w zakresie temperatury
dyszę środkową w zestawie wskaÂźników tablicy
przyrządów.
W obu wersjach komputera sterującego układem
Climatronic -J255- opcjonalne ogrzewanie siedzenia
i wentylacja siedzenia są zintegrowane z ich sterowaniem
.
Również obie wersje automatyki układu klimatyzacji
wykorzystują dany wyświetlacz interfejsu multimediów
jako jednostkę wskazań. Obsługa odbywa się
w dalszym ciągu na odrębnym komputerze sterującym
układem Climatronic -J255-."
Mam pytanie dotyczące wskazań na wyświetlaczu MMI.
Czy jest możliwość zakodowania manualnego sterownika (panelu z czterema pokrętłami)
klimatyzacji w taki sposób by były wyświetlane informacje na MMI, temperatura,nawiewy, grzanie siedzeń itp.,
czy tylko wymiana na nowy panel klimy z dwoma pokrętłami i wyświetlaczami daje takie możliwości?
Zamieszczam cytat z zeszytu do samodzielnego kształcenia nr 323 z którego wynika
że oba panele klimatyzacji mają możliwość wyświetlania informacji na wyświetlaczu MMI.:
"Automatyka układu klimatyzacji systemu Komfort
i automatyka układu klimatyzacji systemu Komfort Plus
W nowym Audi A6 ´05 w dalszym ciągu stosuje się
automatykę układu klimatyzacji z 2-strefową regulacją
temperatury jako wyposażenie seryjne. Jako
rozwiniętą funkcję wersja Basis, jak również wersja
Komfort, oferuje teraz filtrowanie powietrza otoczenia,
przez to, że wkład filtra został zintegrowany w
obudowie rozdzielacza. W dalszym ciągu obie wersje
posiadają wyrównaną w zakresie temperatury
dyszę środkową w zestawie wskaÂźników tablicy
przyrządów.