Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[a6 c6] panel sterowania klima

Elektryka
Tomas

Post autor: Tomas » 01 paź 2010, 11:49

Mam zdjetą ochrone ze sterownika na razie sie nie wybieram do ASO ale zostalem zapewniony ze w ASO sterownik będzie widoczny jako przypisany do mejego autka :-)

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 01 paź 2010, 15:36

Kupilem panel klimy delux, wlansie na allegro tak ze jak cos to poswiece te 2 dni na zeznania dla czego mam ten panel ( bo ladniejszy ) od kogo ( od pana xxxxxxx xxxx z allegro)

Jak mi typ sprzedaje kradzione rzeczy to jego problem i chętnie pomogę go udu..ć, nie lubie złodziei bo jedno moje auto juz kiedys sobie zabrali.

Tak ze specjalnie sie nie przejmuje gdyz sprzedajacy "ewentualnie" mnie oszukujac narobi sobie biedy a ja najwyzej bede 250 zl w plecy.

Ale wracajac do tematu ( choc juz widze ze ciezko bedzie z pomocą) czy ktos moze ewentualnie odpłatnie udzielic pomocy jak bez ruszania sie z domu "skasowac" CP ? moze byc na PW :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 02 paź 2010, 08:36

ZelvaBOi

Dzieki za wypowiedz :)

ps. a co jak jest z kradzionego samochodu ? i pojade do ASO hehe ( aukcja z allegro jest podobno wiazaca prawnie, to automatycznie jest jak by dowodem zakupu)
Kazda rzecz z allegro moze byc kradziona sprzedawana przez osobe prywatna, tak ze nie mogli by mnie chyba za paserstwo posadzic :/

Ale ZelvaBOi tak zrobi jak mowisz przeciez nie moze byc to odrazu najgorsz scenariusz :)

To sprawe CP mamy za soba, zostaje jeszcze kwestia najwazniejsza.
Panowie plizzz co potrzebuje jeszcze poza panelem klimy delux (przy rezygnacji z dodatkowych wentylatorow oraz kanałow powietrznych) by wszystko w miare sensownie działało :)

dzieki za wypowiedzi

[ Dodano: 2010-10-05, 09:45 ]
**up**

Czyli dupa, nikt sie nie pochwali jakie jeszcze dodatkowe rzeczy trzeba dokupic by panel delux dzialal ?

Domyslalm sie ze jakis sterownik inny prawdopodobnie musi byc by sie wszystko wyswietlało na MMI, i jakies dodatkowe przekodowanie pewnie na vag'u ?
Obrazek

remek78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remek78 » 27 sty 2011, 11:30

Mam pytanie,bo mam klime z dwoma wyświetlaczami cyfrowymi i tu sprawa czy można jakoś w MMi ustawić nawiew w słupkach z tyłu ? Bo mam wrażenie ze tam nic nie dmucha .

Tomas

Post autor: Tomas » 27 sty 2011, 11:43

remek78 pisze:Mam pytanie,bo mam klime z dwoma wyświetlaczami cyfrowymi i tu sprawa czy można jakoś w MMi ustawić nawiew w słupkach z tyłu ? Bo mam wrażenie ze tam nic nie dmucha .
dmucha dmucha :mrgreen: nigdy nie będzie lecialo tak jak z przednich kratek te tylne mają za zadanie w chlodne dni odparowac szybe a w cieple to taka pseudo klima ;-) (zawsze leci z nich zimne powietrze)

nic nie ustawisz z poziomu MMI ten typ tak ma

blachon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blachon » 06 lip 2013, 16:04

Witam.
Mam pytanie dotyczące wskazań na wyświetlaczu MMI.
Czy jest możliwość zakodowania manualnego sterownika (panelu z czterema pokrętłami)
klimatyzacji w taki sposób by były wyświetlane informacje na MMI, temperatura,nawiewy, grzanie siedzeń itp.,
czy tylko wymiana na nowy panel klimy z dwoma pokrętłami i wyświetlaczami daje takie możliwości?

Zamieszczam cytat z zeszytu do samodzielnego kształcenia nr 323 z którego wynika
że oba panele klimatyzacji mają możliwość wyświetlania informacji na wyświetlaczu MMI.:

"Automatyka układu klimatyzacji systemu Komfort
i automatyka układu klimatyzacji systemu Komfort Plus
W nowym Audi A6 ´05 w dalszym ciągu stosuje się
automatykę układu klimatyzacji z 2-strefową regulacją
temperatury jako wyposażenie seryjne. Jako
rozwiniętą funkcję wersja Basis, jak również wersja
Komfort, oferuje teraz filtrowanie powietrza otoczenia,
przez to, że wkład filtra został zintegrowany w
obudowie rozdzielacza. W dalszym ciągu obie wersje
posiadają wyrównaną w zakresie temperatury
dyszę środkową w zestawie wskaÂźników tablicy
przyrządów.