Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Panel MMI - nie działą przyciski

Elektryka
ODPOWIEDZ
dzakobo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Panel MMI - nie działą przyciski

Post autor: dzakobo » 28 lip 2016, 23:27

Witam,
mam problem z panelem do sterowania MMI w tunelu centralnym.
Jednego dnia działały ok, nic nie wskazywało na to, że coś mogłoby być z nim nie tak a następnego dnia żaden przycisk nie działa. Przez kilka dni losowo albo działa albo nie a od tygodnia nic. Czy to może być problem jakiegoś bezpiecznika, czy może coś z wtyczką jest nie tak? Radiem sterować mogę z kierownicy, ale to wszystko.
Czy może ktoś się spotkał z podobnym problem lub wie jak go rozwiązać?

predki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: predki
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: predki » 29 lip 2016, 08:04

kolego mam pytanko nic nie robiłeś przy radiu .Podłącz vag i zobacz czy są jakieś błedy . Aha a nic ci nie wylało się ?
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb

dzakobo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2005
Silnik: 2.7TDI 180KM
Skrzynia: Manual

Post autor: dzakobo » 29 lip 2016, 11:44

Nie, nie wylało się nic. Radio działa normalnie, steruje nim z poziomu kierownicy. Raczej niczego nie naklikałem, nawet nie było okazji. Problem w sumie zaczął się drugiego dnia po zakupie auta. Działał elegancko, następnego dnia już jakieś problemy były, przejściowe, raz działał, raz nie. Nie mam żadnego sprzętu, kabli. Czy ktoś z okolic Słupska zna się na rzeczy i ma potrzebny sprzęt?

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 AQD 193KM
Paliwo: Benzyna

Sterowanie MMI - Baudrate A6 C6

Post autor: Screw » 26 sie 2017, 23:40

Witam,
Trochę odgrzeje. Temat już wstępnie przedyskutowany z Prędkim aczkolwiek chciałbym aby był po tym jakiś ślad jeśli problem sienuda rozwiązać a może i ktoś miał podobny i go pokonał. Panel mmi3g high z joystickiem poprostu padł sobie bez żadnych mechanicznych oddziaływań o 13:08 wczoraj :) odpaliłem auto i zorientowałem się ze nie mogę nic zrobić, żaden przycisk się nie swieci. Panel kompletnie nie reaguje na żadne wciśnięcie pojedynczego przycisku. Co mnie martwi to fakt ze reset z poziomu setup+pokrętło+ prawy górny fikcyjny w tej Kombinacji resetują mmi jak przy sprawnym lecz sam panel jest martwy. Prędki podpowiada żeby sprawdzić kabel sygnałowy odpowiadający za komunikacje na 16 pinie quadlocka MMI. 5 dni wcześniej zakładałem 3G plus ale to była dosłownie podmiana jednostki w schowku i przepięcie wtyczek. Jutro będę przeglądać instalacje i ewentualnie zaloze drugi panel z 2g high bo taki tez mam. Miał ktoś podobnie żeby panel bez żadnych kontaktów z brudem/ płynami sobie padł ?

[ Dodano: 2017-08-26, 22:40 ]
Edit:

Winny był Baudrate - jakimś cudem namieszałem przez long coding helpera i panel stracił komunikację z jednostka. Na szczęście udało się to odkręcić po kablu , bez konieczności targania jednostki do a5 kub a8 żeby zmienić przez zielone menu..
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)

Awatar użytkownika
brutus7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Roman
Rocznik: 2013
Moje auto: Nie mam
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.0 V8 560KM
Napęd: RWD

Re: Panel MMI - nie działą przyciski

Post autor: brutus7 » 05 gru 2024, 12:50

Witam. U mnie nie odbijały przyciski zalałem panel sterowania colą i po jakimś czasie nic już nie dało rady zrobić. Rozebrałem panel wyczyściłem wodą i osuszyłem go na słońcu i jak nowe.

https://m.youtube.com/watch?v=sOZJ59C8EtA

Tylko radziłbym uważać przy rozpinaniu małej wtyczki ma z 4 mm żeby nie uszkodzić płytki scalonej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl