Witam,
mam problem z panelem do sterowania MMI w tunelu centralnym.
Jednego dnia działały ok, nic nie wskazywało na to, że coś mogłoby być z nim nie tak a następnego dnia żaden przycisk nie działa. Przez kilka dni losowo albo działa albo nie a od tygodnia nic. Czy to może być problem jakiegoś bezpiecznika, czy może coś z wtyczką jest nie tak? Radiem sterować mogę z kierownicy, ale to wszystko.
Czy może ktoś się spotkał z podobnym problem lub wie jak go rozwiązać?
Panel MMI - nie działą przyciski
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nie, nie wylało się nic. Radio działa normalnie, steruje nim z poziomu kierownicy. Raczej niczego nie naklikałem, nawet nie było okazji. Problem w sumie zaczął się drugiego dnia po zakupie auta. Działał elegancko, następnego dnia już jakieś problemy były, przejściowe, raz działał, raz nie. Nie mam żadnego sprzętu, kabli. Czy ktoś z okolic Słupska zna się na rzeczy i ma potrzebny sprzęt?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Sterowanie MMI - Baudrate A6 C6
Witam,
Trochę odgrzeje. Temat już wstępnie przedyskutowany z Prędkim aczkolwiek chciałbym aby był po tym jakiś ślad jeśli problem sienuda rozwiązać a może i ktoś miał podobny i go pokonał. Panel mmi3g high z joystickiem poprostu padł sobie bez żadnych mechanicznych oddziaływań o 13:08 wczoraj
odpaliłem auto i zorientowałem się ze nie mogę nic zrobić, żaden przycisk się nie swieci. Panel kompletnie nie reaguje na żadne wciśnięcie pojedynczego przycisku. Co mnie martwi to fakt ze reset z poziomu setup+pokrętło+ prawy górny fikcyjny w tej Kombinacji resetują mmi jak przy sprawnym lecz sam panel jest martwy. Prędki podpowiada żeby sprawdzić kabel sygnałowy odpowiadający za komunikacje na 16 pinie quadlocka MMI. 5 dni wcześniej zakładałem 3G plus ale to była dosłownie podmiana jednostki w schowku i przepięcie wtyczek. Jutro będę przeglądać instalacje i ewentualnie zaloze drugi panel z 2g high bo taki tez mam. Miał ktoś podobnie żeby panel bez żadnych kontaktów z brudem/ płynami sobie padł ?
[ Dodano: 2017-08-26, 22:40 ]
Edit:
Winny był Baudrate - jakimś cudem namieszałem przez long coding helpera i panel stracił komunikację z jednostka. Na szczęście udało się to odkręcić po kablu , bez konieczności targania jednostki do a5 kub a8 żeby zmienić przez zielone menu..
Trochę odgrzeje. Temat już wstępnie przedyskutowany z Prędkim aczkolwiek chciałbym aby był po tym jakiś ślad jeśli problem sienuda rozwiązać a może i ktoś miał podobny i go pokonał. Panel mmi3g high z joystickiem poprostu padł sobie bez żadnych mechanicznych oddziaływań o 13:08 wczoraj

[ Dodano: 2017-08-26, 22:40 ]
Edit:
Winny był Baudrate - jakimś cudem namieszałem przez long coding helpera i panel stracił komunikację z jednostka. Na szczęście udało się to odkręcić po kablu , bez konieczności targania jednostki do a5 kub a8 żeby zmienić przez zielone menu..
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
- brutus7
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Roman
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: RWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Panel MMI - nie działą przyciski
Witam. U mnie nie odbijały przyciski zalałem panel sterowania colą i po jakimś czasie nic już nie dało rady zrobić. Rozebrałem panel wyczyściłem wodą i osuszyłem go na słońcu i jak nowe.
https://m.youtube.com/watch?v=sOZJ59C8EtA
Tylko radziłbym uważać przy rozpinaniu małej wtyczki ma z 4 mm żeby nie uszkodzić płytki scalonej.
https://m.youtube.com/watch?v=sOZJ59C8EtA
Tylko radziłbym uważać przy rozpinaniu małej wtyczki ma z 4 mm żeby nie uszkodzić płytki scalonej.