Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pada elektryka

Elektryka
ODPOWIEDZ
Tomek1114
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Pada elektryka

Post autor: Tomek1114 » 28 lut 2024, 20:58

Witam wszystkich,
Mam dosyć nietypowy problem i nie do końca wiem gdzie szukać rozwiązania. Co jakieś 2-3 tygodnie pada mi kolejna rzecz elektroniczna, zacznijmy od początku.
1. Przycisk schowka (jak klikne milion razy to raz na ruski rok się otworzy, podświetla się normalnie)
2. Oboje tylnych drzwi, z pilota się zamykają normalnie, natomiast otworzyć je można tylko i wyłącznie klamką od wewnątrz. (w lato normalnie działały)
3. Elektryczna klapa bagażnika - otwiera się prawidłowo, natomiast nie chce się zamknąć (zauważyłem, że nie ma kliknięcia na przycisku od zamknięcia klapy)
4. 3cie światło stopu. Co kilka dni wyskakuje błąd, że nie działa, mimo że działa prawidłowo.
I teraz najważniejsze. Kilka dni temu zauważyłem mokrą podłogę z tyłu za pasażerem. Za nie długo będę czyścił kanały odprowadzające wodę z szyberdachu. Jak sprawdzić czy idzie jakaś zwara? Swego czasu miałem problem z akumulatorem, natomiast został wymieniony. Nie do końca chce mi się wierzyć, że ot tak sobie wszystko po kolei pada.
Z góry dzięki :)

LukasXTC
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2005
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Re: Pada elektryka

Post autor: LukasXTC » 28 lut 2024, 21:38

A jednak- punkt 2 nie ma nic wspólnego z zalaniem to bubel większości vag-ów z tamtych lat nie ma tygodnia aby ktoś nie przyjechał z nie otwierającymi się drzwiami. Brudzą się silniczki od szczotek węglowych i nie odryglowują 1 stopnia rygla.

Tomek1114
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tomek1114 » 28 lut 2024, 22:34

Wymiana zamka pomaga?

Tomek1114
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tomek1114 » 01 mar 2024, 20:46

Mały update. Po podpięciu VCDS'a sytuacja wygląda następująco :
1. (drzwi prawe tył)
Przy zamykaniu z pilota zamykają się poprawnie, otworzyć da się jedynie klamką od wewnątrz. Natomiast po podpięciu kompa przy zamykaniu drzwi z przycisku u kierowcy moduł drzwi nie reagował na zmianę. Dodatkowo jeżeli zamknąłem je z tego przycisku to drzwi dalej były otwarte.
2. (drzwi lewe tył)
Tutaj sytuacją jak wyżej, natomiast po naciśnięciu przycisku moduł normalnie reaguje, zamyka/otwiera drzwi. Natomiast Dalej po otwarciu z pilota samochodu nie da się tych drzwi otworzyć.
3. (przycisk schowka)
- Tutaj pytanie, czy jest jakikolwiek blok pomiarowy, który jest w stanie określić czy przycisk jest wciśnięty bądź nie? Nie jestem w stanie stwierdzić czy padł siłownik/przycisk bo schowek raz się otwiera a raz nie.
4. (przycisk od klapy bagażnika)
Tutaj mam pewność, że przycisk po prostu padł. Bagażnik normalnie zamyka się po wciśnięciu przycisku pod rejestracją.

Jeżeli macie jakieś przemyślenia z tymi drzwiami oraz pomoc przy schowku, proszę o odpowiedź :)
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja