Oświetlenie wnętrza nie działa, dziwna sytuacja
Oświetlenie wnętrza nie działa, dziwna sytuacja
Witam, mam problem z oświetleniem wnętrza jest to dziwna sytuacja gdyż gdy otworze samochód z pilota to wszystko działa ale gdy przekręce stacyjkę mimo włączonego przycisku od oświetlenia wszystko gaśnie łącznie z podświetleniem schowka, bagażnika itd. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki już nie mogę włączyć oświetlenia z powrotem chyba ze zamknę samochód poczekam chwile i otworzę z pilota.
Miał ktoś może podobny problem i wie jak go rozwiązać?
Miał ktoś może podobny problem i wie jak go rozwiązać?
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Opisywane przez Ciebie zachowanie oświetlenia wnętrza, jest identyczne z tym, jakie obserwowałem po wpięciu modułu komfortu (znajduje się w bagażniku), który nie miał zdjętej ochrony komponentu.
Pozostaje Ci sprawdzenie błędów zarejestrowanych w sterownikach auta, w szczególności tych w module komfortu [46].
Pozostaje Ci sprawdzenie błędów zarejestrowanych w sterownikach auta, w szczególności tych w module komfortu [46].
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
Ochronę komponentu tzw. "CP" "ściąga się" w ASO. Koszt zależny od cennika danego serwisu, od 300zł w górę.libq pisze:jak się sciąga tą ochronę?
Słyszałem, o możliwości takiej usługi po za ASO ale nie korzystałem i nic konkretnego na ten temat nie wiem.
...libq pisze:dzwoniłem do serwisu audi i vw nie daleko mnie i nie wiedzą jak to sciągnąć
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Definitywnie to CP. Po przekręceniu stacyjki się załącza całkowicie ( w sensie ze odcina oświetlenie) . Ja jak przekładałem MMI to tez nie miałem światełka dopóki nie ściągnąłem CP z gatka bo wszystko on trzymał.
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
pancurp10 pisze:Sprawdź VCDS-ew
libq pisze:sprawdziłem i jest jakiś błąd o ochronie komponentu więc to będzie to
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com