Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] Oswietlenie tablicy rejestracyjnej

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojciech_A6_C6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojciech_A6_C6 » 18 sie 2010, 09:25

MaTyS pisze:Naprawdę nie wiem o co chodzi, roztrząsacie temat jak by wymiana żarówki podświetlenia tablic była jakimś wielki problemem... . :?: Temat jest prosty jak budowa cepa, kupujesz żarówkę led -can bus ( pod tablice akurat ogólnie dostępne), wymieniasz i cieszysz się nowym pięknym białym światłem ;-)
Tu nie chodzi o problemy tylko podejście do klienta! Ja sobie wymienię bez problemu, dla mnie to nie problem, ale nie wyobrażam sobie, żeby ktoś kupując nowy samochód w salonie za 200tyś PLNów musiał sam sobie śrubokrętem wykręcać i wkładać ledowe żarówki z allegro ;-)

Awatar użytkownika
Masta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Masta » 20 sie 2010, 15:55

A jak jest z tymi małymi lampkami które podświetlają nam nogi.
Tam też idą podobne żarówki jak nad tablice rejestracyjną ?
I jak jest z tym doświetlaniem nóg po otwarciu.. jakie tam idą żarówki.

dzięki za odp
pozdro
Jest - Volvo C70 II 2.5T

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 20 sie 2010, 16:04

tak!! takie same, ale juz nie potreba kupowac canbusow tylko zwykle ledowskie- sa tansze o polowe!!!!!

crn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: crn » 04 wrz 2010, 14:53

Panowie, zamontowałem u siebie właśnie LEDy CAN BUSy do tablicy i jest kłopot. Błędu nie wywala, żarówki po włożeniu świecą przez chwilę ładnym białym światłem. Po chwili jednak zaczynają przygasać aż do całkowitego zgaśnięcia. Jak przygasną to nie świecą już w ogóle. Spotkał się może ktoś z takim objawem? Nie wiem czy to wina żarówek czy instalacji.
Było:
Laguna II '01 1,9 dCi
A6 Avant C5 '03 2.5 TDi 180 KM Quattro Tip
A4 B7 '05 2.0 TDi 140 KM Multi
A6 Avant C6 '05 3.0 TDi 224 KM Quattro Tip

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 04 wrz 2010, 15:08

crn, no chyba zartujesz? a moze bieguny sa nie takie? a sprawdzales np aby tylko jedna podmienic a nie dwie? i zoabczyc czy bedzie swiecic czy tez nie?

Awatar użytkownika
qubas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: qubas » 08 wrz 2010, 01:01

Ja 2dni temu wymieniłem na takie led'y http://allegro.onet.pl/zarowki-rurkowe- ... 78578.html

swiec bardzo mocno białym światłem, efekt super! Nie miałem problemu z biegunowością.
zobaczymy czy w przyszłości nie będą mrugać/migać.

Awatar użytkownika
777equity
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 777equity » 10 wrz 2010, 17:53

Ja juz zamowilem 39 mm ledy canbus do swojej, fenomenalny twierdzi ze to tylko kewstia wkladania :-?
Dam znac co i jak.
R
Wykonane Mody
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED

Plan 4 the worst hope for the best

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 10 wrz 2010, 17:55

777equity, trzeba potrafic wlozyc:-)

Awatar użytkownika
777equity
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 777equity » 17 wrz 2010, 09:43

fenomenalny, mam te can busy juz nie ma na nich oznacenia biegunowosci wkladam wiec losowo.
Wrzuce fotke wieczorem po zrobieniu ;-)

[ Dodano: 2010-09-17, 18:36 ]
Ledy zalozone, bylo troche klopotow poniewaz niechcialy sie zapalic, wg mnie trzeba postapic tak: :-)
0) Zapalic swiatla pozycyjne swieca non stop
1) odkrecic jedna lampke, zalozyc diode i wkrecic
2) odkrecic druga i wkrecic nowa diode

Przy wkladaniu diody z obudowa nalezy niezbyt mozno odchylac plastikowa obudowe aby blaszki dobrze trafily na swoje odpowiedniki na samochodzie

[ Dodano: 2010-09-17, 18:59 ]
Czy Ktos moze wie jak zamocowac (czy zdjac tapicecerke tylniej klapy) nowa tuleje w ktora krecana jest sruba mocujaca tablice rejestracyjna w sedanie 4F0
Jedna mam do wymiany?
Sprawdzilem w ETCE ze ta tuleja jest oddzielnym elementem kosztujacym w ASO 4zł :shock: ale mechanicy w ASO oczywiscie nie wiedza jak ja mocowac?

[ Dodano: 2010-09-23, 18:19 ]
Zalaczam widok tablicy rej po zalozeniu LED
W nocy swieci pieknie bialym swiatlem :-)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Wykonane Mody
Virus 287KM 574 Nm
Podświetlenie tablicy rej. LED

Plan 4 the worst hope for the best

Awatar użytkownika
Rabel3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Rabel3 » 07 paź 2010, 20:35

Panowie,
Troche odgrzebie temat ,
otóż wczoraj grzebałem przy module komfortu w bagazniku :-/ tzn. odpiołem wtyczki i rozebrałem moduł zeby sprawdzić jakie ma przkażnki w srodku , jak dziecko :lol:
No i co ciekawego zobaczyłem otóż dzisiaj wysiadając z samochodu zauważyłem że nie działają mi zarówki led które podświetlają tablice rejestracyjną , juz kiedy wyjeżdzałem z domu wywalił mi bład spalonej żarówki,
myślałem że to cos z przednimi ledami , ale by pokazało że lampy przednie :lol: i właśnie zauważyłem że jedna zarówka po otwarciu samochodu mróga, trzy razy a puźniej echo a druga wogóle nie świeci , nie mam starych żarówek aby sprawdzić czy ten bląd to efekt własnie przypalonych zarówek czy coś nie tak z dopływem prądu z modułu, ale jakby było nie tak to by nie mrógała i w ten sposób nie dochodził by prąd.
do tej pory wszystko grało :lol: , tylko jak zacząlem grzebac w module

Jaka jest Wasza opinia, czy ten błąd który mi wyskoczył to prawidłowe zachowanie kompa??
Czy wystrczy mymienić żarówki i błąd zniknie?? Czy trzeba wykasować VAG-iem

Pozdrawiam :->
Ostatnio zmieniony 07 paź 2010, 22:07 przez Rabel3, łącznie zmieniany 1 raz.

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 07 paź 2010, 21:03

Rabel3, wydaje mi sie ze siadly ci zaroki z tylu!! bo ledy tak sie zachowuja jak koncza zywot!

Awatar użytkownika
Rabel3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Rabel3 » 11 paź 2010, 19:00

"fenomenalny"]Pewnie ze dam! Nawet efektami sie pochwale:-)
Adres do linka to http://allegro.onet.pl/item1146853234_l ... _seat.html kupilem 39mm 2ledowe. super siweca!- zreszta sami ocencie!!!
A o to zdjecia
Dziś przyszły do mnie te same żaróweczki i działają :lol:
Wszystko gra zrobiłem tak jak pisane było bez właczonego zapłonu po chwili zapaliłe i bład zgasł

Awatar użytkownika
Byron100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Byron100 » 14 paź 2010, 10:25

Panowie podepnę się pod ten temat gdyż mam podobny problem ale ze zwykłą żarówką P21W w prawej tylnej lampie. Wywaliło mi komunikat że right brems licht nie działa jak ściągnąłem oprawki okazało się, że żarówka jest przepalona (ta najbliżej tablicy rej.). Wymieniłem na wyłączonym zapłonie zamontowałem nową, złożyłem całość i dalej nie świeci ! Wiec jeszcze raz rozebrałem lampe wszystko wydaje się ok - zmieniłem 2 lampi miejscami, sprawdziłem styki itp. ale żarówka dalej nie swieci. W czym może tkwic problem? Nie mam vaga żeby to sprawdzić (pisałem do 3 osób z forum na terenie krakowa o pomoc z vagiem ale nikt mi nie odpisał od 2m-c pomimo kilku maili :( wiec lista jest chyba troche nieaktualna lub ...)
Powyżej padło pytanie czy możliwe żeby modół komfortu jak padnie to tylko żarówka by nie świeciła ale nie znalazłem odpowiedzi.
pozdrawiam
Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej, wiec aby nie oszaleć, nieraz musimy udawać szaleńców :)

avesmerf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: avesmerf » 15 gru 2010, 11:13

Witam,
No i wydawało sie banalne a jest problem.
wiec tak po wizycie w ASO, (wymiana oleju) przy okazji wymienili mi z przodu zarówke do jazdy dziennej- no i przy okazji poinformawali mnie, ze miałem spalone żarówki od tablicy rej- NA PEWNO NI MIAÂŁEM (nie było błedu na na kompie) powiedzieli tez, że po wymianie zarówek dalej nie świeci i jest cos z kablami a że nie mieli juz czasu to tego nie zrobili, powiedziałem, ze sam sobie zrobię i.....zonk :shock:
żarówki dobre 100%, kontak zarówek z blaszkami -ok-100%,
jak wyciagnę kabelek od zasilania i podłacze inne żródło zasilania to żarówki swieca - obie, po włozeniu wtyczki żarówki nadal nie swieca i na fisie cały czas błąd o przepalonej zarówce???
Komus coś to mówi?
uwalone kable?
sam nie wiem....
wie ktos dokąd idzie ta wiązka od klapy?
jak sprawdzic czy kable są ok?
a moze walniety jest moduł komfortu?
gdzie on się znajduje?
mody:
-MMI 5507-PL;
-Tempomat;
-LED przód;
-LED tył;
-Parktronic Plus przód-tył;
-Lusterko wew. fotochrom;
-nawigacja mapa 2012+lektor PL
-Licznik lift
-bluetooth
ciężko jest żyć lekko

sidewind76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Seweryn
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: sidewind76 » 15 gru 2010, 14:09

zerknij czy w osłonie gumowej przy zawiasach klapy nie masz złamanych przewodów lub czy nie zeszła z nich izolacja powodująca zwarcia do masy lub czy po prostu nie masz uwalonego bezpiecznika
najlepiej go wyjąc zerknąć na blaszkę i włożyć raz jeszcze jak by była oksyda zejdzie od wkładania

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl