[ A6 C6] Oświetlenie bagażnika - bezpiecznik
[ A6 C6] Oświetlenie bagażnika - bezpiecznik
Wymieniałem żarówki na LED. W bagażniku po wsadzeniu LED zaświeciła się na chwilę i zgasła. Próbowałem zamontować LED odwrotnie, próbowałem z inną diodą, wsadzałem również żarówkę i nic. Czy ktoś wie, który bezpiecznik jest na zasilaniu tej lampki? Musi być podpięta pod jakiś inny obwód, bo w wykazie bezpieczników nie widzę odpowiedzialnego tylko za oświetlenie bagażnika. Jutro sprawdzę jeszcze miernikiem, ale raczej brak tam napięcia.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
oświetlenie bagażnika nie ma bezpiecznika. Jest podpięte bezpośrednio do pinów 7 i 11 wtyczki 32pin komfortu. Sprawdź VAGiem jakie błędy daje moduł i je wykasuj. Pozdr.
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
to i ja sie dołącze do tematu.... w bagażniku mam standardową żarówke która poprostu przestała świecić a przepalona nie jest podłączyłem zatem miernik napięcia zeby sprawdzić czy jest na stykach prąd i jak sie okazało napięcia na stykach niema..... docelowo chiałem podłaczyć taśme led ale nic z tego skoro niema tam napięcia..... ktos ma jakiś pomysł??? niemam niestety VCDSa żeby to w jakiś sposób zdiagnozować.... ktos wie może gdzie znajduje sie włacznik tej lapmki??? może to on jest winien???
-
- Forum Audi A6 / A7
Poświęciłem cały dzień aby spróbować problem rozwiązać, przejrzałem wszystkie fora nawet te zagraniczne i wniosek jest tylko jeden w bagażniku żarówki LED nie będą działać ponieważ mają za małe napięcie a elektryka w bagażniku nie jest do tego przystosowana włożenie żarówki halogenowej z wyższej półki która również świeci na biało rozwiązuje problem. Niestety ale chyba trzeba się pogodzić z tym, że w C6 ledy w bagażniku nie zamontujemy chyba, że ktoś chce się bawić w jakieś rezystory, ale wydaję mi się że gra nie warta świeczki.
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Twoje wnioski są chybione.sebastian403 pisze:Poświęciłem cały dzień aby spróbować problem rozwiązać, przejrzałem wszystkie fora nawet te zagraniczne i wniosek jest tylko jeden w bagażniku żarówki LED nie będą działać ponieważ mają za małe napięcie a elektryka w bagażniku nie jest do tego przystosowana
Zajmuję się produkcją dedykowanych modułów led do aut grupy VAG. W ofercie mam również moduły do A6 C6. Wszystkie z nich, łącznie z tym do bagażnika (limuzyna i avant) działają prawidłowo.
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
A to ciekawe... jeśli rzeczywiście posiadasz moduł LED który będzie działać w bagażniku chętnie kupię jeden, masz gdzieś ofertę czy tylko PRIV?tomnik pisze:Twoje wnioski są chybione.sebastian403 pisze:Poświęciłem cały dzień aby spróbować problem rozwiązać, przejrzałem wszystkie fora nawet te zagraniczne i wniosek jest tylko jeden w bagażniku żarówki LED nie będą działać ponieważ mają za małe napięcie a elektryka w bagażniku nie jest do tego przystosowana
Zajmuję się produkcją dedykowanych modułów led do aut grupy VAG. W ofercie mam również moduły do A6 C6. Wszystkie z nich, łącznie z tym do bagażnika (limuzyna i avant) działają prawidłowo.
Problem również występuję w podświetleniach nóg działają ale przy zamkniętych drzwiach migają co pewien czas i jest to irytujące więc w sumie zainteresowany byłbym 3-ema oczywiście na początek jeden do testów.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2018, 14:16 przez sebastian403, łącznie zmieniany 1 raz.