Ale otwiera (podnosi) się i zamyka sam po naciśnięciu przycisku?Elektryczną klapę ? Co to jest.. - Mam elektrycznie otwierany bagażnik.
Oryginalne lampy z tyłu, zamiana z LED na standard
- dirtysanchez
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
0x4B25A, otwiera się automatycznie - ale nie zamyka ( co jest kompletnym nonsensem IMHO ).
No nic, na razie zrobiłem półśrodek,
tzn prawą lampę włożyłem oryginalną ( żarówki ),
lewą zostawiłem LEDową, dzięki temu mam stop na lewym świetle i kierunkowskazy na obydwu.
Ale szukam rozwiązania na gwałt, bo to jakaś paranoja..
Popróbuje jeszcze tym Vagiem Polskim ale nie widzę tego optymistycznie.
Bezwzględnie muszę mu wycofać LED'y z kodowania w Komforcie, ale mój skaner nie potrafi żadnej wartości w komforcie zakodować stąd szukam serwisu/kogoś z KRK kto mógłby użyczyć dosłownie na 10 minut swojego skanera na potrzeby przekodowania mi świateł.
Albo po prostu kogoś kto sprzeda mi VCDS/bądÂź inny porządny skaner - i to dziś / jutro w krakowie, bo w poniedziałek jadę w trase!
No nic, na razie zrobiłem półśrodek,
tzn prawą lampę włożyłem oryginalną ( żarówki ),
lewą zostawiłem LEDową, dzięki temu mam stop na lewym świetle i kierunkowskazy na obydwu.
Ale szukam rozwiązania na gwałt, bo to jakaś paranoja..
Popróbuje jeszcze tym Vagiem Polskim ale nie widzę tego optymistycznie.
Bezwzględnie muszę mu wycofać LED'y z kodowania w Komforcie, ale mój skaner nie potrafi żadnej wartości w komforcie zakodować stąd szukam serwisu/kogoś z KRK kto mógłby użyczyć dosłownie na 10 minut swojego skanera na potrzeby przekodowania mi świateł.
Albo po prostu kogoś kto sprzeda mi VCDS/bądÂź inny porządny skaner - i to dziś / jutro w krakowie, bo w poniedziałek jadę w trase!
No nie do końca... oznacza to, że masz jedynie mechaniczne otwieranie (sprężynowe zawiasy). Takie każdy z nas może tanim kosztem założyć... to nie jest elektryczna klapa... zwróć więc uwagę na kodowanie!dirtysanchez pisze:0x4B25A, otwiera się automatycznie - ale nie zamyka ( co jest kompletnym nonsensem IMHO ).
Przy pełnej elektryce, klapa sama otwiera się i zamyka

- dirtysanchez
- Forum Audi A6 / A7
- dirtysanchez
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
Kolego pobaw sie tym skanerkiem to moze cos wydziwisz,kolega w Pl ma podobnego i kodowania oraz adaptacje ogarnia tyle co mowil to jest bardzo zawile menu. Nikt on-line nie przekoduje Ci komfortu i ciesz sie ze ktos dobrowolnie podpowiedzial co zrobic i w ktorym module. Dlatego proponuje wstrzymac sie z krytycznymi opiniami ze nikt tu nie pomaga.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL !