na początek krótki opis sytuacji. Miałem błędy nastawnika turbiny, poduszki silnika, wentylatory. Wszystko to miało potencjalny wpływ na działanie tempomatu bo po ich wykasowaniu podczas jazdy na te kilka sekund włączał się tempomat. Elementy zostały naprawione / wymienione, błędy zostały usunięte. Wszystkie przyciski zostały logowane i wszystko działa co niezbędne do uruchomienia tempomatu.
Niestety tempomat nadal nie działa poprawnie. Np. jadę 70 km / h, ustawiam 120 na tempomacie, tempomat się włącza i samochód przyspiesza do np. 115 km / h i tempomat się wyłącza. Jak jadę stabilną prędkością i włączam tempomat to czasem się włączy czasem już nie. Potem by tempomat ponownie uruchomić muszę wyłączyć i włączyć silnik.
Jestem umówiony na 5 września na kolejną diagnozę, elektronik twierdzi, że oprogramowanie jest okrojone i nie pokazuje jeszcze jakiś innych błędów. Czyli ktoś tam musiał grzebać. Aż się boję co tam wyjdzie.
Pytanie do Was, czy ktoś miał taki problem, a może słyszał o podobnej sytuacja w marce Audi może w innych markach?
[ Dodano: 2018-08-22, 09:58 ]
Pewnie nikt nie pomoże w tym skomplikowanym temacie. Wiecie może jak nazywa się soft obsługujący urządzenia / sterowniki samochodu, który to monitoruje błędy itp.? Chciałbym przynajmniej o tym poczytać, wujek google nijak mi nie pomaga