Witam, wiem ze w autach przy wypadku i wystrzeleniu poduszek następuje elektroniczne odcięcie paliwa. Czy ktoś mi powie gdzie w Audi C6 3.0 tdi znajduje sie cos takiego? Z góry dziekuje za odpowiedz..
Pozdrawiam
[Audi a6 c6 3.0 tdi] odcięcie paliwa po wypadku
- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7
[Audi a6 c6 3.0 tdi] odcięcie paliwa po wypadku
Moja niunia 28-v6-quattro-193km-moja-sliwka-vt7778.htm
Zamiana na 2.5 TDI 180 KM.. Zobaczymy.. Wkrotce foto machen
Zamiana na 2.5 TDI 180 KM.. Zobaczymy.. Wkrotce foto machen

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Przekaźnik pompy paliwa jest sterowany bezpośrednio komputerem silinka. Ten z kolei zajmuje się nie tylko silnikiem, lecz zbiera również sporo innych danych z auta.
Jeśli auto dostaje strzał - komp poduszek odłącza (w zależności od rodzaju strzału 8-) ) bądź aku wogóle (wybuch spłonki przekaźnika odłączania aku), bądź "tylko" niektóre rzeczy w aucie (poprzez bordnetz II i komp zarządzania energią).
Te z kolei (najczęściej poprzez wyłączenie KL 15) po prostu powodują że komp silnika jest jakby to powiedzieć - niezdolny raczej do niczego
(w szczególności do dania sygnału pompie paliwa by zaczęła je podawać :-P ).
W skrócie: rzecz można ogarnąć w kilka minut po prostu dając na chama zasilanie na KL 15
... jeśli oczywiście aku nie jest na amen odłączony.
Zaskutkuje to jednak setką błędów gdzie się da
Jeśli jesteś pewien że wszystko działa a problem dotyczy tylko pompy - w lewym podszybiu poszukaj jej przekaźnika i daj plus na zielony kabelek. Pompka powinna ożyć.
pozdr
_TMr
Jeśli auto dostaje strzał - komp poduszek odłącza (w zależności od rodzaju strzału 8-) ) bądź aku wogóle (wybuch spłonki przekaźnika odłączania aku), bądź "tylko" niektóre rzeczy w aucie (poprzez bordnetz II i komp zarządzania energią).
Te z kolei (najczęściej poprzez wyłączenie KL 15) po prostu powodują że komp silnika jest jakby to powiedzieć - niezdolny raczej do niczego

W skrócie: rzecz można ogarnąć w kilka minut po prostu dając na chama zasilanie na KL 15

Zaskutkuje to jednak setką błędów gdzie się da

Jeśli jesteś pewien że wszystko działa a problem dotyczy tylko pompy - w lewym podszybiu poszukaj jej przekaźnika i daj plus na zielony kabelek. Pompka powinna ożyć.
pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
Witaj.
W moim przypadku (dzik przy 120km/h) wystrzelily obie poduszki, napinacze, zgasl silnik, wlaczyl sie hamulec awaryjny i odlaczylo akumulator.
Naprosciej sprawdzic - pod maska masz zacisk ladowania akumulatora. Sprawdz miernikiem czy masz tam zasilanie. Jesli nie to w bagazniku zaraz przy akumulatorze masz pirotechniczny odlacznik zasilania.
http://allegro.pl/item887074458_audi_a6 ... dkowy.html
wyglada to wlasnie tak. Zeby nie bylo - to nie moja aukcja itp. Bezpiecznik kupilem nowy w serwisie - koszt ok 600zl ale lepiej dac wiecej i miec pewnosc, ze jak bedzie trzeba to wybuchnie, a z uzywanym to nigdy nic nie wiadomo.
W moim przypadku (dzik przy 120km/h) wystrzelily obie poduszki, napinacze, zgasl silnik, wlaczyl sie hamulec awaryjny i odlaczylo akumulator.
Naprosciej sprawdzic - pod maska masz zacisk ladowania akumulatora. Sprawdz miernikiem czy masz tam zasilanie. Jesli nie to w bagazniku zaraz przy akumulatorze masz pirotechniczny odlacznik zasilania.
http://allegro.pl/item887074458_audi_a6 ... dkowy.html
wyglada to wlasnie tak. Zeby nie bylo - to nie moja aukcja itp. Bezpiecznik kupilem nowy w serwisie - koszt ok 600zl ale lepiej dac wiecej i miec pewnosc, ze jak bedzie trzeba to wybuchnie, a z uzywanym to nigdy nic nie wiadomo.