camelllcamelll pisze:Zwróciłem uwagę że Ty już nie pierwszy raz piszesz '' jako prawnik '' nie mam nic przeciwko temu, natomiast napisałem to co mi powiedzieli jak dzwoniłem do ASO Lubin, Wrocław i Opole. Też nigdzie nie zaznaczyłem ani nie miałem na myśli części po okazyjnej cenie, bo jeżeli przykładowo danej części średnia cena to około 500 zeta a ja kupuję za 1000 zł to rzeczywiście okazja nie do odrzucenia.
a ja napisałem Ci jak na to patrzy policja, sądy i polskie ustawodawstwo (szczególnie - prawo karne)

wczytaj się w mojego posta jeszcze raz. i piszę ku przestrodze, a nie ku upokorzeniu. napisałeś swój post jakbyś był w 150% pewny swojej racji, a niestety jej nie masz. nie mowie tego po to by Cie upokorzyć, bo po jakiego bym to robił - piszę, by wyjaśnić
camelllcamelll pisze:Idąc tym tokiem myślenia to nie masz żadnej gwarancji gdziekolwiek co byś nie kupił że nie jest jumane.
Też nie napisałem że jeżeli jest możliwość żeby nie brać dowodu zakupu / faktura, paragon / .
Nigdy pewności nie masz, Amber Gold było przekrętem więc i nawet na bułkach mogą Cię dymać

natomiast nie o to chodzi. Chodzi o fakt, że jeśli sprzedawca zapewni Cię, że sprzęt jest z demontażu, a potem się okaże że z demontażu w dziupli, jeśli masz dowód (rozmowę telefoniczną nagraną, pisemne poświadczenie, druk z allegro w ktorym napisane jest że towar pochodzi z legalnego źródła) jesteś bardziej bezpieczny, aniżeli w wypadku gdy sprzedawca mowi ze nie wie albo nie pamięta skąd ma ten towar
camelllcamelll pisze:
Tak że możesz dalej się
Jestem Slaby pisze:HO HO HO! sie usmialem.
Pozdrawiam
a to wlasnie było apropos pewnosci siebie w Twoim poscie.