Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Nie działa sterowanie elektryczne fotela pasażera

Elektryka
ODPOWIEDZ
piterozos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nie działa sterowanie elektryczne fotela pasażera

Post autor: piterozos » 21 mar 2016, 23:06

Mam C6 z roku 2004. Fotele fabrycznie z elektryką. Fotel pasażera działał i przestał. Lampka z tyłu pod siedzeniem działa. Szukałem gdzieś bezpieczników do foteli ale ich nie ma (są tylko do podgrzewania). Nie działała od lat regulacja lędźwi teraz w ogóle nie reaguje regulacja.
Sprawdziłem przełączniki (rozebrałem i nic tam nadzwyczajnego nie znalazłem - ale nie sprawdzałem miernikiem), rozpiąłem kostki i spryskałem kontkatem. Jedyny trop to fakt że zatkało mi podszybie i trochę lało do środka. Od 2 tygodni suszę ale fotel nie gada. HELP.

camelllcamelll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Ryszard
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: camelllcamelll » 22 mar 2016, 04:15

piterozos pisze:ale ich nie ma
fotel pasażera

prawa strona tablicy przyrządów > listwa bezpieczników czarna - bez. nr 11 - 10 A

piterozos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piterozos » 30 sie 2016, 11:41

Dzięki za odpowiedź ale chyba to nie zadziała w aucie przed liftem. U mnie tego bezpiecznika nigdy nie było o opis na naklejce po niemiecku (niveauregulierung) tyczy się regulacji zawieszenia pneumatycznego którego też nie mam. Może ktoś ma jakiś pomysł?

[ Dodano: 2016-08-30, 11:41 ]
Problem rozwiązany. W mojej wersji (przedlift i wyposażenie salonowe) za siedzenie odpowiada bezpiecznik topikowy 12v 30A który znajduje się pod wykładziną podłogi w nogach pasażera. Dołączył bym zdjęcie jednak limity na forum przekroczone.
Aby się tam dostać niestety należy pierw zdemontować schowek, plastiki na naprożu i odchylić dywanik. Miałem tam też trochę wilgoci więc pewnie i ona się przyczyniła do spalenia bezpiecznika. Nr bezpiecznika 443 937 105A. Polecam zakupić jakiś używany na alle za 5zł bo nowe są po 70-80 zł.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl