Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Nawiew/Dmuchawa nie działa.

Elektryka
ODPOWIEDZ
pmiernik8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nawiew/Dmuchawa nie działa.

Post autor: pmiernik8 » 11 lut 2018, 20:32

Witam wszystkich serdecznie :)
Mam taki problem, szukałem i nie znalazłem nigdzie rozwiązania.
Problem dotyczy nawiewu dmuchawy, która raz sie włacza raz nie dziś postanowiłem ja rozebrać.
Wszystko wyczyściłem spsykałem kontaktem i nic po właczeniu zapłonu dmuchawa nieraz stoi nieraz startuje, jak stoi to buczy wystarczy ze jej troszkę pomogę mimimalnie dotknę i startuje.
W czym leży problem morze ktoś już to przerabiał? Wydaje mi się że morze to ten układ sterujący coś szwankuje ?

polo811
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: polo811 » 02 maja 2018, 10:29

Witam wszystkich jako nowy uzytkownik chcialem sie przywitac i pozdrowic wszystkich, (z gory przepraszam za brak polskich znakow ), Nie chce zakladac nowego tematu gdyz moj problem dotyczy dmuchawy.Pacjent A6C6 dwustrefowa klima manualna. Otoz zyje ona wlasnym zyciem wlacza sie i wylacza kiedy chce i akurat nie wtedy kiedy sa zaparowane szyby, czasami nawet jak wylacze przycisk off tez sie potrafi wlaczyc, od wczoraj na postoju nie dziala wogole dopiero jak rusze autem.Podejrzewam rezystor dmuchawy, czy ktos mogl by mi wytlumaczyc gdzie on sie znajduje I jak sie do niego dobrac? Czy moze jest to cos innego? Pozdrawiam

pmiernik8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pmiernik8 » 01 paź 2018, 14:47

Sterownik masz kolego na obudowie dmuchawy. Musisz zdjąć podszybie wycieraczki i plastik nad szyba i na sierodka masz dmuchawę zdejmujesz plastik który ją przykrywa i sterownik masz na prawej scianie przykręcony :) Ja problem rozwiązałem silnik był uszkodzony raz startował raz nie po wymianie wszystko ok

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl