Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c6] Napis"pamiec" na FISie

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c6] Napis"pamiec" na FISie

Post autor: Seravok » 08 kwie 2010, 19:02

Jak w temacie.Pojawił się na FISie (czerwonym) miedzy zegarami.Od góry nazwa stacji radiowej a linijkę poniżej napis "Pamiec" Wydaje mi się że nie miałem tego napisu wcześniej a pojawił się albo bo zmianie softu na nowszy lub po zabawach z przyciskami w MMI .Nie mam tego napisu jeżeli jestem w menu CD/TV,wtedy wyświetla w tym miejscu nazwę płyty.
Wie ktoś co to jest i jak to wyłączyć ?

Awatar użytkownika
stifii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: [a6 c6] Napis"pamiec" na FISie

Post autor: stifii » 13 kwie 2010, 15:48

Seravok pisze:Jak w temacie.Pojawił się na FISie (czerwonym) miedzy zegarami.Od góry nazwa stacji radiowej a linijkę poniżej napis "Pamiec" Wydaje mi się że nie miałem tego napisu wcześniej a pojawił się albo bo zmianie softu na nowszy lub po zabawach z przyciskami w MMI .Nie mam tego napisu jeżeli jestem w menu CD/TV,wtedy wyświetla w tym miejscu nazwę płyty.
Wie ktoś co to jest i jak to wyłączyć ?
Oznacza to że stacja radiowa, jest zapisana w pamięci ostatnio odtwarzanych i stamtąd też wybrana. Analogicznie tak jak pisales gdy właczysz CD to będzie napis/opis plyty CD .. A zauważyłeś po zmianie softu bo pewnie wrzuciłeś PL język i dlatego teraz się pokazuje PAMIęć, a wczesniej było MEMORY.

A co doTwojego auta skoro masz z 2004 roku to pewnie masz 224km a nie 233;)

Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Seravok » 13 kwie 2010, 16:04

stifii pisze:Oznacza to że stacja radiowa, jest zapisana w pamięci ostatnio odtwarzanych i stamtąd też wybrana
Nie mam teraz dostępu do auta więc nie mogę sprawdzić.Rozumiem że jeżeli wybiorę audycję radiową niezaprogramowaną napis zniknie?
stifii pisze: A co doTwojego auta skoro masz z 2004 roku to pewnie masz 224km a nie 233;)
Poprzedni właściciel twierdzi że auto było chipowane na 240 koni ale nie jestem pewien czy prawdę mówi wiec zaznaczyłem pośredni wariant mocy :-)

[ Dodano: 2010-04-13, 19:41 ]
No i dzisiaj nie sprawdzę.Poszedłem do garażu i okazało się że mam mało paliwa i miejsce napisu zajmuje mi dystrybutor

Awatar użytkownika
stifii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: stifii » 14 kwie 2010, 08:20

Seravok pisze: Nie mam teraz dostępu do auta więc nie mogę sprawdzić.Rozumiem że jeżeli wybiorę audycję radiową niezaprogramowaną napis zniknie?
Myśle, że nie zniknie bo jeśli wybierzesz stacje z tej dolnej listy czyli te wczesniej nieodtwarzane to automatycznie ona wchodzi na górna liste do "PAMIęCI" tudzież "MEMORY":)

Awatar użytkownika
Seravok
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Seravok » 14 kwie 2010, 11:29

stifii pisze:Myśle, że nie zniknie bo jeśli wybierzesz stacje z tej dolnej listy czyli te wczesniej nieodtwarzane to automatycznie ona wchodzi na górna liste do "PAMIęCI" tudzież "MEMORY":)
Nie do końca rozumiem tego co piszesz.Możesz to rozwinąć (dolna lista, górna lista- to nic mi nie mówi) Szukam stacji radiowej której nie mam zaprogramowanej w pamięci , np Radio Maryja i słucham jej a napis dalej jest

Awatar użytkownika
stifii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: stifii » 14 kwie 2010, 11:54

Seravok pisze:
stifii pisze:Myśle, że nie zniknie bo jeśli wybierzesz stacje z tej dolnej listy czyli te wczesniej nieodtwarzane to automatycznie ona wchodzi na górna liste do "PAMIęCI" tudzież "MEMORY":)
Nie do końca rozumiem tego co piszesz.Możesz to rozwinąć (dolna lista, górna lista- to nic mi nie mówi) Szukam stacji radiowej której nie mam zaprogramowanej w pamięci , np Radio Maryja i słucham jej a napis dalej jest
jak wgrywasz nowego softa to wchodzisz w radio i nie masz zadnej stacji widocznej na mmi. zjezdzasz pokretelkiem na dol ekran sie przewija i masz tam stacje wyszukane. jesli ktorąś klikniesz to automatycznie ona przenosi sie na ten pierwszzy ekran czyli wedruje na gore. i jak wybierzesz opcje radio guzikami to wtedy bedziesz mial ta wybrana stacje na liscie. i jest to wlasnie ta pamiec:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja