Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Muzyka przez Bluetooth, AMI, usb, aux

Elektryka
ODPOWIEDZ
wr4lter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Muzyka przez Bluetooth, AMI, usb, aux

Post autor: wr4lter » 29 paź 2017, 19:03

Cześć, jest to mój pierwszy post na tym forum. Możliwe, że piszę go w złym dziale. W takim wypadku przepraszam i proszę o przeniesienie :)

Wiem też, że już coś na forum było na ten temat, lecz nie znalazłem satysfakcjonujących odpowiedzi. Być może coś pominąłem, wówczas przepraszam ponownie za spam i proszę o podlinkowanie tematu <mysli>

A więc do rzeczy - mam dwa pytania związane z bluetooth. Pierwsze dotyczy telefonu, drugie muzyki. Zacznę po kolei, od pierwszego.
Mianowicie mam oryginalny telefon w podłokietniku. Szczerze mówiąc nie używałem go nawet. (auto kupiłem niedawno) Poprzedni właściciel pokazywał mi tylko, że działa, bo on używał. Mówił coś, że niby można połączyć swój telefon (w moim przypadku jest to Samsung Galaxy A5), ale wtedy nie będzie działał ten w podłokietniku. Nie zależy mi na tym oryginalnym, wolałbym połączyć swój, żeby działał na głośnomówiącym przez bluetooth. Nie mogę jednak sparować go z samochodem. Próbowałem w następujący sposób (znaleziony na tym forum): odpaliłem bluetooth w telefonie, wyszukiwanie, następnie kiedy telefon wykrył samochód połączyłem się z nim. Na MMI miałem podać pin, więc wpisałem cztery zera (w BMW chodzi po prostu o taki sam na obu urządzeniach, nie wiem jak w Audi). Na telefonie jednak nic się nie wyświetliło a ostatecznie samochód z telefonem się nie sparowały. Były niby połączone, ale nic więcej. Jak temu zaradzić? Co kupić, co dołożyć?

Teraz pytanie drugie - muzyka przez bluetooth, usb bądź aux. Czy można dokupić jakiś moduł bluetooth i przy okazji rozwiązać problem z pierwszego pytania? Natknąłem się również na pojęcie "AMI" (audi music interface?). Co to jest? Można to dołożyć? Ja w vinie tego nie mam.
Czy można dołożyć aux, lub usb? (z naciskiem na to drugie). Gdzie tego szukać, pod jakim hasłem, może ma ktoś coś sprawdzonego? Jakiś link do allegro?

Auto jest z 2006r. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi, oraz jeszcze raz proszę o wybaczenie gdybym zadał to samo pytanie któryś raz lub w złym miejscu... Niby szczątkowo coś tam znalazłem, ale nie jest to dla mnie wystarczające. Potrzebne mi bardziej szczegółowe odpowiedzi, bardziej łopatologiczne <foch>

Awatar użytkownika
Abster
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Abster
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Abster » 29 paź 2017, 22:03

Co do AMI to oryginalny system audi do odtwarzania mp3 z USB i nie tylko.
Zobacz tu jak go dołożyć:
https://a6klub.pl/a6-c6-ami-audi-music-interface-podlaczenie-w-schowku-vt19415.htm

Są też zmieniki udające oryginał znajdziesz je na znanym portalu aukcyjnym wpisując hasło AMI w szukajkę.

Polecany jest DENSION ale trochę kosztuje.

Mozesz dołożyć coś takiego do Mp3 z USB i po bluetooth:

VNSmedia
Oryginalna pełna opcja S-Line

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 AQD 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Screw » 30 paź 2017, 04:54

Dodam od siebie , ze do AMI które mógłbyś dołożyć można kupić kabel z adapterem BT za całe 130 zł i ma tez wbudowane usb. Obsługuje to A2DP wiec muzyki już po BT posłuchasz .
Najdroższa lecz najbardziej korzystna opcja to założenie MMI 3G z poliftowej a6 które zastępuje kupe modułów w jednym i ma to już BT, dysk 40GB , 2 x SD oraz slot DVD . Wszystko wchodzi w schowek. AMI do tego kosztuje max 300zl ( do Twojego jest droższe).
Całość wyniesie około 3000zl niestety ale odmienia auto całkowicie jeśli chodzi o entertaiment .
Pozdrawiam
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)

Ekhangel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ekhangel » 30 mar 2019, 10:08

https://allegro.pl/oferta/kabel-adapter ... 4291fbf951

Czy ktoś takie cudo nabywał kiedyś? To jakiś chiński wynalazek, ja?

Zdaje mi się, że widziałem kiedyś oryginalne audiowskie "głowice" A2DP Bluetooth do AMI - czy coś takiego faktycznie istnieje, gdzie to można kupić i za ile?

Czy może ktoś powiedzieć jaki adapter USB->Bluetooth mu zadziałał z AMI?

deyv_pl

Post autor: deyv_pl » 02 kwie 2019, 18:00

Da radę połączyć z Samsung A9 przez BT?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl