Wiem też, że już coś na forum było na ten temat, lecz nie znalazłem satysfakcjonujących odpowiedzi. Być może coś pominąłem, wówczas przepraszam ponownie za spam i proszę o podlinkowanie tematu

A więc do rzeczy - mam dwa pytania związane z bluetooth. Pierwsze dotyczy telefonu, drugie muzyki. Zacznę po kolei, od pierwszego.
Mianowicie mam oryginalny telefon w podłokietniku. Szczerze mówiąc nie używałem go nawet. (auto kupiłem niedawno) Poprzedni właściciel pokazywał mi tylko, że działa, bo on używał. Mówił coś, że niby można połączyć swój telefon (w moim przypadku jest to Samsung Galaxy A5), ale wtedy nie będzie działał ten w podłokietniku. Nie zależy mi na tym oryginalnym, wolałbym połączyć swój, żeby działał na głośnomówiącym przez bluetooth. Nie mogę jednak sparować go z samochodem. Próbowałem w następujący sposób (znaleziony na tym forum): odpaliłem bluetooth w telefonie, wyszukiwanie, następnie kiedy telefon wykrył samochód połączyłem się z nim. Na MMI miałem podać pin, więc wpisałem cztery zera (w BMW chodzi po prostu o taki sam na obu urządzeniach, nie wiem jak w Audi). Na telefonie jednak nic się nie wyświetliło a ostatecznie samochód z telefonem się nie sparowały. Były niby połączone, ale nic więcej. Jak temu zaradzić? Co kupić, co dołożyć?
Teraz pytanie drugie - muzyka przez bluetooth, usb bądź aux. Czy można dokupić jakiś moduł bluetooth i przy okazji rozwiązać problem z pierwszego pytania? Natknąłem się również na pojęcie "AMI" (audi music interface?). Co to jest? Można to dołożyć? Ja w vinie tego nie mam.
Czy można dołożyć aux, lub usb? (z naciskiem na to drugie). Gdzie tego szukać, pod jakim hasłem, może ma ktoś coś sprawdzonego? Jakiś link do allegro?
Auto jest z 2006r. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi, oraz jeszcze raz proszę o wybaczenie gdybym zadał to samo pytanie któryś raz lub w złym miejscu... Niby szczątkowo coś tam znalazłem, ale nie jest to dla mnie wystarczające. Potrzebne mi bardziej szczegółowe odpowiedzi, bardziej łopatologiczne