Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Montaż lamp od S6

Elektryka
ODPOWIEDZ
kubacky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Montaż lamp od S6

Post autor: kubacky » 02 sie 2016, 22:48

Cześć i czołem Panowie!
Od niespełna dwóch miesięcy jestem dumnym posiadaczem A6 (już chyba drugi tydzień zbieram się, żeby założyć temat w Naszych Autach). Jjedynym mankamentem egzemplarzu, który kupiłem jest tragiczny stan lamp przednich, klosze mam prawie mleczne. Okazyjnie kupiłem lampy od S6 z czarnym wnętrzem w stanie praktycznie jak nowe, jednak kiedy rozpakowałem paczkę mój entuzjazm ostygł błyskawicznie i w najbardziej odpowiednim momencie, kiedy lampy są już u mnie i nie mam możliwości zwrotu, jestem mądrzejszy o tę wiedzę, że S6 nie ma żarówek pozycyjnych w lampach tylko zderzaku. Więc ze świadomością własnej głupoty zwracam się do Was o pomoc.
Sytuacja wygląda następująco: dzisiaj wreszcie dostałem zamówione projektory Evox-R. Lamp, które mam teraz nie zamierzam sprzedawać, więc pierwsza myśl to złożyć jedne lampy z dwóch. Odbłyśnik od świateł dziennych wraz z osprzętem i pinami we wtyczce przełożyć z obecnej lampy do tej z S6. Czysta teoria oczywiście, bo nie wiem czy to jest w ogóle wykonalne. Generalnie to najbardziej zależy mi na tym czarnym wnętrzu jak w S6.
Druga myśl to oddanie do regeneracji obecnych lamp z opcją polakierowania wnętrza na czarno (wysłałbym z projektorami, po co dwukrotnie rozklejać lampę?) np do hidretrofit.pl. Wtedy musiałbym użyć tych od S6 jako tymczasowe i tu pytanie: czy da się jakoś ominąć błąd na FISie dotyczący przepalonych żarówek postojowych?
Które z tych rozwiązań byście wybrali? Chętnie wysłucham innych propozycji, muszę jednak zaznaczyć, że wszelkie ledy itp nie przypadły mi specjalnie do gustu więc zderzak od S6 odpada (jedyne ledy, które są dla mnie akceptowalne to te jednolite "neonowe" paski z lamp nowszych modeli, ale w C6 nie mogę ich sobie wyobrazić).
Uff no to się trochę rozpisałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja