Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Montaz bluetooth

Elektryka
ODPOWIEDZ
Helldriver
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Montaz bluetooth

Post autor: Helldriver » 27 mar 2009, 21:05

Witam.
Nabrala mnie chec zamontowania zestawu bluetooth do mojej audisi.
Kupilem modul o numerze 4F1 862 335, do tego mikrofon 4F1 035 711B (doradzil go czlowiek z Mobilem), wiazke przewodow oraz swiatlowod.

W Etce wyczailem, ze mikrofon montowany jest w ramce oswietlenia wewnetrznego.
Mam ramke o numerze 4F0 947 135J. Jest w niej miejsce na zamontowanie mikrofonu, jednak nie ma tam zadnej zlaczki do tego.

Poradzcie jak to zamontowac...

Pozdrawiam, Przemek

Helldriver
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Helldriver » 27 mar 2009, 21:32

No szwab kurcze troche pozalowal na dzial "entertainment" swojego (teraz juz mojego) samochodu.
Wyposazenie jest dosyc wypasne, lecz nie ma ani tunera tv, ani AMI, ani BT, ACC, Lane assist, HomeLink itp...
Wlasnie pogrzebalem pod lampka i nie ma tam zadnej oddzielnej wiazki przewodow do mikrofonu :(((
Niestety nie mam Elsy we w miare nowej wersji, zeby zobaczyc sobie schemat montazowy tego okablowania...

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 28 mar 2009, 09:10

Helldriver pisze:No szwab kurcze trochę pożałował na dział "entertainment" swojego (teraz już mojego) samochodu.
widocznie ta wersja była skierowana do PL :lol:

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Multitronic
Kontakt:

Post autor: tmr » 29 mar 2009, 16:46

Jeśli masz moduł, wiązkę ze światłowodem, mikrofon - to masz już prawie wszystko.
Zakładam że nie instalujesz w podłokietniku bazy dla słuchawki (bazy dla bazy...), oraz wzmacniacza ant.
Jeśli nie - to działaj! :mrgreen:

W obudowei lampek masz miejsce na mikrofon (strona kierowcy). Uchwyt wbudowany w obudowę. Jeśli mikrofon od zestawu - to MUSI pasować. W oryginalnej instalacji masz złączkę wiązki mikrofonu (oznaczone jako wtyczka :-> ). Jeśli swoją instalację masz "do montażu" - użyj jakiejkolwiek wtyczki.

Generalnie - jeśli wiązka którą masz ma już zarobioną wtyczkę do modułu (tą zdaje się 54 pinową) - to montaż jest banalnie prosty.
Dasz radę.
Pozdrawiam.
Załączam zdjęcie tego o co pytałeś. I opisuję. Sorki za kulfony :lol:

Acha... ja bym nie montował modułu bt tam gdzie zamontowali go szwaby. Potrafi tam być mokro, a moduł NIE JEST wodoszczelny. Masz za to sporo miejsca pod kierownicą. I łatwiej Ci będzie z kabelkami....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Helldriver
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Helldriver » 30 mar 2009, 00:45

Witam.
Dziekuje bardzo za szczegolowe informacje na ten temat.
Jesli moge, to chetnie bym jeszcze podrazyl temat.
Wiazka, ktora kupilem ma zarobione to 54 pinowe zlacze, z ktorego wychodza przewody zasilania oraz "diagnostic K".
Interesuje mnie to, gdzie wpiac ta wlasnie "diagnostyczna" linie oraz zasilanie.
Czy moge zasilanie wpiac pod jakikolwiek wolny bezpiecznik w skrzynce (w instrukcji pewnie znajde taki, opisany jako telefon), czy musi byc ono jakos podlaczone pod modul zarzadzania energia czy cos w ten desen ?

Pozdrawiam serdecznie, Przemek

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Multitronic
Kontakt:

Post autor: tmr » 30 mar 2009, 01:02

A że się tak zapytam... ten moduł 4F1 862 335 to ma jakiś odpowiednik w modułach 4E0 ? np. 4E0 910 333 (np. E)? tego jakoś nie kojarzę, ale też nie mam dostępu do nowej etki...
Co do linii K... wiesz, qrcze a nie masz w pinoucie Can Low i Can High? ... raczej to powinno być... Jeśli możesz - daj skan z pinoutem wtyczki, oprócz zasilania powinno być właśnie can l i h, mikrofon, ewentualnie mute i dlc.
Co do zasilania: na listwie bezpieczników masz miejsce na telefon. I proponowałbym jednak tam dać bezpiecznik i wziąć prąd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja