moduł komfortu
moduł komfortu
Witam wszystkich, chciałbym w swojej a6 c6 avant zrobić kilka modyfikacji. Najbardziej zależy mi na elektroniczniej klapie, dołożeniu pdc z przodu,przełozenie lusterka od polifta, ewentulanie grzanie tylnej kanapy. Aktualnie mam moduł komfortu z literką G, a do obsługi klapy np trzeba B lub K. Jak moduł ma się do lusterek? Musi być jakiś konkretny? I jeszcze zasadnicze pytanie czy jak wymienie moduł komfortu to bede miał opcje długiego kodowania np po to zeby właczyc doświetlanie zakretów? Za każda informacje bede bardzo wdzięczny
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Moduł komfortu ma się nijak(nie ma nic wspólnego) do lusterek zewnętrznych.dejvis pisze: Jak moduł ma się do lusterek?
Moduł komfortu w A6 C6, obojętnie przed, czy poliftowy, ma opcję kodowania tzw. krótkiego. Jest dość ubogi (w porównaniu do innych sterowników, wybranych aut grupy VAG) w funkcje. Co prawda (dowiedziałem się tego dzisiaj) nowsze wersje oprogramowania VCDS pozwalają na opcję tzw. długiego kodowania ale odbywa się to tylko w dwóch bajtach. Znajdują się w nich bity odpowiedzialne za identyczne funkcje, które zobaczysz w podpowiedzi krótkiego kodowania. Żadnych innych.dejvis pisze:I jeszcze zasadnicze pytanie czy jak wymienie moduł komfortu to bede miał opcje długiego kodowania
Moduł komfortu obsługuje tylko i wyłącznie światła tylne.dejvis pisze:np po to zeby właczyc doświetlanie zakretów?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: predki
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Re: moduł komfortu
Witam kolego pisalismy na mesengerze , no troszkę roboty przed tobądejvis pisze:Witam wszystkich, chciałbym w swojej a6 c6 avant zrobić kilka modyfikacji. Najbardziej zależy mi na elektroniczniej klapie, dołożeniu pdc z przodu,przełozenie lusterka od polifta, ewentulanie grzanie tylnej kanapy. Aktualnie mam moduł komfortu z literką G, a do obsługi klapy np trzeba B lub K. Jak moduł ma się do lusterek? Musi być jakiś konkretny? I jeszcze zasadnicze pytanie czy jak wymienie moduł komfortu to bede miał opcje długiego kodowania np po to zeby właczyc doświetlanie zakretów? Za każda informacje bede bardzo wdzięczny
napewno do klapy moduł tylni do wymiany
pdc moduł do wymiany aby obsługiwał przod
lusterka bezproblemu
kanape jak pisałem albo kupic juz z matami albo dołozyc mate dwa sterowniki i troszke kabli mam schematy jak cos
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
A jeśli wymienię na moduł komfortu z literka K ( pod klapę elektryczą) to zyskam jakieś dodatkowe kodowania np. Wyłączenie diagnozy przdpalonej żarówki?
Co zrobione:
- TV usb Mp3 Video
- dyfuzor Allroad
- virus 180 -> 215
- łopatki tiptronic
- ledy
- APS+
Chciałbym:
- elektryczna klapa
- grzana kanapa tył
- lusterka składane polift
- TV usb Mp3 Video
- dyfuzor Allroad
- virus 180 -> 215
- łopatki tiptronic
- ledy
- APS+
Chciałbym:
- elektryczna klapa
- grzana kanapa tył
- lusterka składane polift
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
nie ma żadnych błędów, nie raz montowałemshaqal pisze:Do przelifta nie ma sensu montaż komfortu z literką K, ponieważ będziesz miał błędy, których nie skasujesz i nie wykodujesz.dejvis pisze:A jeśli wymienię na moduł komfortu z literka K ( pod klapę elektryczą) to zyskam jakieś dodatkowe kodowania np. Wyłączenie diagnozy przdpalonej żarówki?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Błąd od sterownika akumulatora nie został? Chyba jednak nie montowałeś zbyt dużo...yarowsc pisze:nie ma żadnych błędów, nie raz montowałemshaqal pisze:Do przelifta nie ma sensu montaż komfortu z literką K, ponieważ będziesz miał błędy, których nie skasujesz i nie wykodujesz.dejvis pisze:A jeśli wymienię na moduł komfortu z literka K ( pod klapę elektryczą) to zyskam jakieś dodatkowe kodowania np. Wyłączenie diagnozy przdpalonej żarówki?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
t/j pisałem - nie ma żadnych błędów, montowane nieraz w przedlifcie pod elektr.klapę, lub w pod obsługę pełnych ledów w limuzynie (tu wystarczy 289N). po montażu kodowanie i CP - to zajmuje chwilkę. a tak poza tym, wszystkie przedliftowe ...289B, ...289G, ...289L i inne zamieniają się na poliftowy 289K. sprawdź chociażby w Etce
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
W etce wiele starych sterowników wymienia się na nowsze, tak samo jest z gateway, ale to nie oznacza że stary będzie działał jak nowyyarowsc pisze:t/j pisałem - nie ma żadnych błędów, montowane nieraz w przedlifcie pod elektr.klapę, lub w pod obsługę pełnych ledów w limuzynie (tu wystarczy 289N). po montażu kodowanie i CP - to zajmuje chwilkę. a tak poza tym, wszystkie przedliftowe ...289B, ...289G, ...289L i inne zamieniają się na poliftowy 289K. sprawdź chociażby w Etce

Zamontuje komfort z literą B to polifta i zobacz co się będzie działo.