Witam, noszę się z zamiarem wymiany żarników Xenon D2S na LEDy. Zamówione zostały na znanym portalu zagranicznym za miskę ryżu, dlatego kwestie jakości pomijam w zupełności.
Martwi mnie to, jak zniesie to komputer pokładowy w mojej Audi A6 C6 2.4 2005r. Są tam zamontowane bixenony nieskrętne z soczewkami. W zestawie z LEDami są zamontowane rzekomo z filtrami zasilacze. Rozumiem kwestię demontażu zapłonników z obecnymi żarnikami. Na końcówkach są wyprowadzone piny "+" i "-" i nic poza tym, nie chce za bardzo drutować we wtyczce.
Czy ktoś miał przygody z montażem takich ledów? Jak z Błędami? Gdzieś na forach przeczytałem, że potrafi sypać jakimś syfem.
Poniżej zdjęcia owych Ledów:
https://ibb.co/NWtP9jR
https://ibb.co/dbPP3D1
LED zamiast Xenon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: LED zamiast Xenon
Będziesz miał mniej światła na tych ledach, bo to zabawki.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Znajomy ma te same tylko H7 od tego samego sprzedawcy i powiem, że efekt jest pjorunujący w porównaniu z tymi Xenonami markowymi firmy OSRAM. Spróbuje podłączyć, dla porównania zrobie zdjęcia. Nadal pozostaje kwestia komputera czy go nie zaboli brak zapłonników. Ponoć te LEDY są przystosowane do moich lamp. Nadal myślę jak to podłączyć pod kostkę, którą się wpina w zapłonnik.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Przystosowane są do gniazda, ale na pewno nie do lampy, bo nie mają nawet homologacji drogowej.
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Jak ominiesz przetwornice, to pewnie wywali błędy w sterowniku [09] i/lub [55].
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Jak ominiesz przetwornice, to pewnie wywali błędy w sterowniku [09] i/lub [55].
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zostawić przetwornice.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Ja nie tak dawno miałem porównanie z ledowymi fabrycznymmi lampami w innej marce, i jak kolega do mnie wjeżdzał to pomyślałem że ma
mocne światła, ale jak się z nim przejechałem to już zdanie zmieniłem to światło zgineło, fakt że droga była mokra ale przecież w takich warunkach najbardziej potrzebne.Myśle że z chinolami będzie gorzej a jak chcesz mieć widno przed autem to odbłyśniki do regeneracji.
mocne światła, ale jak się z nim przejechałem to już zdanie zmieniłem to światło zgineło, fakt że droga była mokra ale przecież w takich warunkach najbardziej potrzebne.Myśle że z chinolami będzie gorzej a jak chcesz mieć widno przed autem to odbłyśniki do regeneracji.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Jednak twardo upieram się nad swoim, mam takie ledy jakie mam i chcę móc spróbować je podłączyć, chce tylko wiedzieć jakie nieprzyjemności mogą mnie czekać (oprócz tych prawnych, bo przecież wszyscy doskonale wiemy jak jest). Postanowione, jutro wywalam z lamp zapłonniki i montuje ledy na sztywno. Jak nie będzie zadowalających rezultatów to zamiast regenerować odbłyśniki zamontuje bi xenon led.krzychu973 pisze: ↑31 sty 2021, 18:32Ja nie tak dawno miałem porównanie z ledowymi fabrycznymmi lampami w innej marce, i jak kolega do mnie wjeżdzał to pomyślałem że ma