Witam koledzy. Przymierzam się z zamiarem zmiany lamp tylnych na full led:
Oryginalnie u siebie "STOP" mam właśnie na ledzie. I tu pytanie.Na aukcji napisane jest : ""UWAGA" Przy montażu lamp w miejsce oryginalnych lamp żarówkowych wystarczy podpiąć wtyczkę i wszystko będzie działać bez błędu spalonej żarówki.
Montaż lamp w miejsce oryginalnych lamp z diodami w świetle stop wymaga kodowania VAG.""
Czy wgl. kodowanie takich lamp z ori światłami stopu jest możliwe? Czy ktoś koledzy z was kodował takie lampy, lub wie jak to zrobić? Pozdrawiam.
Jeżeli u siebie masz zwykłe nie z ledem to nic nie musisz robić. Ale jak masz u siebie lampy led to musisz kabelkiem w module komfortu (46) odjąć wartość -0131072 i zapisać, wtedy lampy będą Ci działały.
[ Dodano: 2015-03-05, 15:16 ]
A na na pewno ten model lamp Ci się podoba?...
Jeżeli u siebie masz zwykłe nie z ledem to nic nie musisz robić. Ale jak masz u siebie lampy led to musisz kabelkiem w module komfortu (46) odjąć wartość -0131072 i zapisać, wtedy lampy będą Ci działały.
[ Dodano: 2015-03-05, 15:16 ]
A na na pewno ten model lamp Ci się podoba?...
Dziękuję kolego KL4K50N! klikam "pomógł" tzn. sam jeszcze nie wiem(są jeszcze w wersji z smoke gdzie biały pasek w powyższych lampach jest przyciemniony), Dlaczego takie lampy pytasz kolego. Odpowiadam. Mam pewien fajny plan bo z przodu zmieniam na poliftowe i chce gdzie jest pasek "led/dzienne" zrobić również kierunkowskazy i super by się komponowało z tylnymi lampami gdzie są kierunkowskazy ledowe;) Ale tak czy siak muszę zmienić kodowanie, ponieważ posiadam w oryginale "LEDOWY STOP" i jakie bym nie założył inne to muszę zmienić kodowanie.
P.S: Zmieniam lampy z tyłu ponieważ w jednej pękł klosz sam z siebie a na dodatek są zaparowane a paskudnie to wygląda nie jest to w stylu tego autka, żeby takie coś występowało
Jeszcze zastanawiam się nad tymi:
Innych lamp sensowniejszych nie widzę... Chyba, że...
Dla mnie osobiście nie podobają się zbytnio, nie widziałem takich na C6 więc nie mogę do końca ocenić jak to się prezentuje. No, ale o gustach i guścikach się nie dyskutuje
Koledzy, jeszcze mała prośba. Jeżeli możecie wrzućcie fotki swoich C6 na lampach powyżej wymienionych, lub innych jeżeli występują
Mój kolor "prosiaczka " CZARNY JAK SMOŁA ;D Więc również mile widziane sugestie z waszej strony co do wyboru lamp
SkipperA6, Wejdź sobie na mój stary profil o a6 3.0TDI ja tam miałem takie ale całe czarne (działały super, zero problemow). Były solidnie wykonane. Co do Twoich propozycji to te ostatnie odpadają od razu Ja bym wybrał któreś z tych dwóch po srodku co wkleiłeś do nich link. Jeżeli masz czarnego prosiaka to ja bym wziął z czarnym paskiem
[ Dodano: 2015-03-05, 16:25 ]
Niestety oryginalne lampy pękają każdemu prawie w tym samym miejscu - na białym pasku od wstecznego.
No właśnie i mi pękła w tym miejscu co mówisz. Kolego widziałem Twoją A6 na youtube, jak prezentowałeś wydech. Dobrze mówię? Super sprawa i piękna bestia
No właśnie co do lamp to mam ten dylemat bo właśnie chodzi o te kierunkowskazy ledowe z przodu, jeżeli to ogarnę to wstawię z tyłu również pełny led
Może koledzy wstawią fotki prosiaków z różnymi typami lamp, to porównam
SkipperA6, Kierunki ledowe z przodu? Ty chcesz lampy od C7 zamontować? . W c6 nie ma kierunków ledowych. A jeżeli chodziło Ci o lampy poliftowe to ten pasek tylko przygasa jak się kierunek włącza
Kolego nie z C7 jest jeden patent, że przy włączeniu kierunkowskazu led gaśnie i włącza się kierunkowskaz pomarańczowy a jak wyłączasz kierunkowskaz to dzienne z powrotem się włączają. Kosztowny bajer, ale może się ogarnie Dlatego chyba zacznę od zmiany lamp z przodu, a jak wypali z tymi kierunkowskazami ledowymi to na tył też pójdą full ledy
Kolego znalazłem jeszcze parę fotek tych full led >>>LAMPY LED<<< i powiem że fajnie się prezentują nawet. Jedynym minusem tych lamp który mnie drażni jest to, że za bardzo widać te diody(w obudowie) i tak dziwnie to wygląda Taki nie smaczek trochę robią jak dla mnie
Bartek, no te lampy wygladają jak w peugotach jednych takich jak plaster miodu. Mi się nie podobają nic a nic. Co do lamp z przodu to poliftowe nie wyłączają ledów w momencie ich włączenia tylko przygasają lekko by był bardziej widoczny kierunek. No chyba, że ktos już inaczej ten system rozkminił. Na alledrogo są już lampy depo poliftowe pasujące P&P do przedliftów, ale cena 1600zł. Jeden kolega z forum właśnie jest po montażu i pisał, że jest zadowolony.
Kolego no właśnie ten temat jest już rokminiony, i powtarzam że to sprawdzone i działa na 1000%. Tylko że to kosztuje Wiem że są lampy, bo juz zeszły z ceny do 1350 zł można kupic bez problemu. Bo kupić przerobione lampy polifta za 2000 tyś co się nie opłaca. Ciekawe jaka jest różnica między ori a tymi depo?. Kolego rozwieję twoje wątpliwości co do kierunków w ledach. >>>LED KIERUNKOWSKAZY<<< proszę tylko cena odstrasza, ale myślę jeżeli kilka osób z forum by się pokusiło, to by było taniej
Depo ogólnie robi bdb zamienniki ale one muszą jakoś odbiegać od oryginałów. Podejrzewam, że soczewki będą troszkę gorszej jakości niż Hella. Aczkolwiek te odbłyśniki w ori lampach to tragedia. Już po około 150tys się wypalają i xenon traci na jasności około 35%...
Pisałem do kolegi w temacie o te lampy depo, ale nic jeszcze nie odpowiedział. Wyglądem się niczym nie różnią troszeczkę przypadkiem? Ciekawe jak tam z jakością ledów. Czy zaraz się nie popalą. I żeby soczewki się zaraz nie telepały :P
A co do patentu, to może warto na forum utworzyć temat, może akurat forumowicze się pokuszą Pisałem już z Panem na temat ceny i przesyłki. Wysyłane by to było z Korei... Ogólnie powiedzieć mogę, że firma ma pojęcie bo robią cuda do samochodów, od światełek do przeróżnych systemów. Takie właśnie bajery min. jak kierunkowskazy w ledach do naszych prosiaków
SkipperA6, Nie każdy będzie się chciał w to bawić. Bo w sumie mi chyba bardziej się podoba jak ledy się ściemniają . A powiedz mi co by miało być w tej paczce z Korei? Przecież to muszą być diody kolorowe, bo w lampach są tylko białe. Więc trzeba będzie rozkręcać lampę (nie jest łatwo)i wymontować ori ledy i wstawić te z chin
Masz racje, trzeba rozkręcać/rozklejać lampy, ale dla chcącego nic trudnego :P
Kolego zestaw zawiera cały "Upgrade Kit" montaż bajecznie prosty, podpinasz i śmigasz :P
Podaje link do tego bajeru >>>>>>KIERUNKOWSKAZY LED UPGRADE KIT<<<<<<<
Oj myślę, że bez problemu by się z tym uporało. Lutownica i tyle Do zestawu dodają szczegółową instrukcję montażu/rozebrania lampy. No cena odstrasza, ale zauważ kolego, że diody i ta cała elektronika są ich patentem, wyprodukowane są przez nich. Do tego gotowe wszystko jest, wystarczy włożyć i przylutować dwa kable.. Takie diody dwukolorowe ciężko u nas dostać praktycznie nie ma. A tym bardziej o tak małych rozmiarach, żeby to w lampie wyglądało przyzwoicie i estetycznie. Patrząc również na wykonanie jest to bardzo solidna "konstrukcja" zadbano o każdy szczegół. Takie rzeczy też są bardzo istotne. Wygląda to jak fabryka i działa bajecznie.