Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Lampy tylne full led. A kodowanie?

Elektryka
SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Lampy tylne full led. A kodowanie?

Post autor: SkipperA6 » 05 mar 2015, 14:02

Witam koledzy. Przymierzam się z zamiarem zmiany lamp tylnych na full led:
Obrazek
Obrazek
Oryginalnie u siebie "STOP" mam właśnie na ledzie. I tu pytanie.Na aukcji napisane jest : ""UWAGA" Przy montażu lamp w miejsce oryginalnych lamp żarówkowych wystarczy podpiąć wtyczkę i wszystko będzie działać bez błędu spalonej żarówki.
Montaż lamp w miejsce oryginalnych lamp z diodami w świetle stop wymaga kodowania VAG.""

Czy wgl. kodowanie takich lamp z ori światłami stopu jest możliwe? Czy ktoś koledzy z was kodował takie lampy, lub wie jak to zrobić? Pozdrawiam.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 05 mar 2015, 15:16

SkipperA6, Witam!

Jeżeli u siebie masz zwykłe nie z ledem to nic nie musisz robić. Ale jak masz u siebie lampy led to musisz kabelkiem w module komfortu (46) odjąć wartość -0131072 i zapisać, wtedy lampy będą Ci działały.

[ Dodano: 2015-03-05, 15:16 ]
A na na pewno ten model lamp Ci się podoba?...

SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkipperA6 » 05 mar 2015, 15:49

KL4K50N pisze:SkipperA6, Witam!

Jeżeli u siebie masz zwykłe nie z ledem to nic nie musisz robić. Ale jak masz u siebie lampy led to musisz kabelkiem w module komfortu (46) odjąć wartość -0131072 i zapisać, wtedy lampy będą Ci działały.

[ Dodano: 2015-03-05, 15:16 ]
A na na pewno ten model lamp Ci się podoba?...
Dziękuję kolego KL4K50N! klikam "pomógł" ;) tzn. sam jeszcze nie wiem(są jeszcze w wersji z smoke gdzie biały pasek w powyższych lampach jest przyciemniony), Dlaczego takie lampy pytasz kolego. Odpowiadam. Mam pewien fajny plan bo z przodu zmieniam na poliftowe i chce gdzie jest pasek "led/dzienne" zrobić również kierunkowskazy i super by się komponowało z tylnymi lampami gdzie są kierunkowskazy ledowe;) Ale tak czy siak muszę zmienić kodowanie, ponieważ posiadam w oryginale "LEDOWY STOP" i jakie bym nie założył inne to muszę zmienić kodowanie.
P.S: Zmieniam lampy z tyłu ponieważ w jednej pękł klosz sam z siebie a na dodatek są zaparowane a paskudnie to wygląda :/ nie jest to w stylu tego autka, żeby takie coś występowało :/
Jeszcze zastanawiam się nad tymi:

Obrazek
Obrazek

Innych lamp sensowniejszych nie widzę... :) Chyba, że...

Obrazek
Dla mnie osobiście nie podobają się zbytnio, nie widziałem takich na C6 więc nie mogę do końca ocenić jak to się prezentuje. No, ale o gustach i guścikach się nie dyskutuje ;)

Koledzy, jeszcze mała prośba. Jeżeli możecie wrzućcie fotki swoich C6 na lampach powyżej wymienionych, lub innych jeżeli występują ;)

Mój kolor "prosiaczka " CZARNY JAK SMOŁA ;D Więc również mile widziane sugestie z waszej strony co do wyboru lamp ;)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 05 mar 2015, 16:25

SkipperA6, Wejdź sobie na mój stary profil o a6 3.0TDI ja tam miałem takie ale całe czarne (działały super, zero problemow). Były solidnie wykonane. Co do Twoich propozycji to te ostatnie odpadają od razu :) Ja bym wybrał któreś z tych dwóch po srodku co wkleiłeś do nich link. Jeżeli masz czarnego prosiaka to ja bym wziął z czarnym paskiem <lol>

[ Dodano: 2015-03-05, 16:25 ]
Niestety oryginalne lampy pękają każdemu prawie w tym samym miejscu - na białym pasku od wstecznego.

SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkipperA6 » 05 mar 2015, 17:07

No właśnie i mi pękła w tym miejscu co mówisz. Kolego widziałem Twoją A6 na youtube, jak prezentowałeś wydech. Dobrze mówię? :) Super sprawa i piękna bestia <brawo>

No właśnie co do lamp to mam ten dylemat bo właśnie chodzi o te kierunkowskazy ledowe z przodu, jeżeli to ogarnę to wstawię z tyłu również pełny led <rotfl>
Może koledzy wstawią fotki prosiaków z różnymi typami lamp, to porównam :)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 05 mar 2015, 22:13

SkipperA6, Kierunki ledowe z przodu? Ty chcesz lampy od C7 zamontować? <lol>. W c6 nie ma kierunków ledowych. A jeżeli chodziło Ci o lampy poliftowe to ten pasek tylko przygasa jak się kierunek włącza <okok>

[ Dodano: 2015-03-05, 22:13 ]
Ja miałem takie :

Ale i tak najlepiej wygląda na ori :

Obrazek

SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkipperA6 » 06 mar 2015, 11:34

Kolego nie z C7 <rotfl> jest jeden patent, że przy włączeniu kierunkowskazu led gaśnie i włącza się kierunkowskaz pomarańczowy a jak wyłączasz kierunkowskaz to dzienne z powrotem się włączają. Kosztowny bajer, ale może się ogarnie <lol> Dlatego chyba zacznę od zmiany lamp z przodu, a jak wypali z tymi kierunkowskazami ledowymi to na tył też pójdą full ledy ;)

Kolego znalazłem jeszcze parę fotek tych full led >>>LAMPY LED<<< i powiem że fajnie się prezentują nawet. Jedynym minusem tych lamp który mnie drażni jest to, że za bardzo widać te diody(w obudowie) i tak dziwnie to wygląda :/ Taki nie smaczek trochę robią jak dla mnie :p

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 mar 2015, 11:51

Bartek, no te lampy wygladają jak w peugotach jednych takich jak plaster miodu. Mi się nie podobają nic a nic. Co do lamp z przodu to poliftowe nie wyłączają ledów w momencie ich włączenia tylko przygasają lekko by był bardziej widoczny kierunek. No chyba, że ktos już inaczej ten system rozkminił. Na alledrogo są już lampy depo poliftowe pasujące P&P do przedliftów, ale cena 1600zł. Jeden kolega z forum właśnie jest po montażu i pisał, że jest zadowolony.

SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkipperA6 » 06 mar 2015, 13:28

Kolego no właśnie ten temat jest już rokminiony, i powtarzam że to sprawdzone i działa na 1000%. Tylko że to kosztuje :p Wiem że są lampy, bo juz zeszły z ceny do 1350 zł można kupic bez problemu. Bo kupić przerobione lampy polifta za 2000 tyś co się nie opłaca. Ciekawe jaka jest różnica między ori a tymi depo?. Kolego rozwieję twoje wątpliwości co do kierunków w ledach. >>>LED KIERUNKOWSKAZY<<< proszę :) tylko cena odstrasza, ale myślę jeżeli kilka osób z forum by się pokusiło, to by było taniej ;)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 mar 2015, 14:41

SkipperA6, Całkiem fajny patent <okok>

Co do Twojeg pytania ori vs depo

Depo ogólnie robi bdb zamienniki ale one muszą jakoś odbiegać od oryginałów. Podejrzewam, że soczewki będą troszkę gorszej jakości niż Hella. Aczkolwiek te odbłyśniki w ori lampach to tragedia. Już po około 150tys się wypalają i xenon traci na jasności około 35%...

SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkipperA6 » 06 mar 2015, 16:27

Pisałem do kolegi w temacie o te lampy depo, ale nic jeszcze nie odpowiedział. Wyglądem się niczym nie różnią troszeczkę przypadkiem? Ciekawe jak tam z jakością ledów. Czy zaraz się nie popalą. I żeby soczewki się zaraz nie telepały :P

A co do patentu, to może warto na forum utworzyć temat, może akurat forumowicze się pokuszą :) Pisałem już z Panem na temat ceny i przesyłki. Wysyłane by to było z Korei... Ogólnie powiedzieć mogę, że firma ma pojęcie bo robią cuda do samochodów, od światełek do przeróżnych systemów. Takie właśnie bajery min. jak kierunkowskazy w ledach do naszych prosiaków :)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 mar 2015, 16:30

SkipperA6, Nie każdy będzie się chciał w to bawić. Bo w sumie mi chyba bardziej się podoba jak ledy się ściemniają ;p . A powiedz mi co by miało być w tej paczce z Korei? Przecież to muszą być diody kolorowe, bo w lampach są tylko białe. Więc trzeba będzie rozkręcać lampę (nie jest łatwo)i wymontować ori ledy i wstawić te z chin :]

SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkipperA6 » 06 mar 2015, 16:37

Masz racje, trzeba rozkręcać/rozklejać lampy, ale dla chcącego nic trudnego :P
Kolego zestaw zawiera cały "Upgrade Kit" montaż bajecznie prosty, podpinasz i śmigasz :P
Podaje link do tego bajeru >>>>>>KIERUNKOWSKAZY LED UPGRADE KIT<<<<<<<

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 mar 2015, 17:01

No nie wiem czy aż tak bajecznie prosty. No i cena rozwala jak za kilka diod smd...

SkipperA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SkipperA6 » 07 mar 2015, 13:24

Oj myślę, że bez problemu by się z tym uporało. Lutownica i tyle :) Do zestawu dodają szczegółową instrukcję montażu/rozebrania lampy. No cena odstrasza, ale zauważ kolego, że diody i ta cała elektronika są ich patentem, wyprodukowane są przez nich. Do tego gotowe wszystko jest, wystarczy włożyć i przylutować dwa kable.. Takie diody dwukolorowe ciężko u nas dostać praktycznie nie ma. A tym bardziej o tak małych rozmiarach, żeby to w lampie wyglądało przyzwoicie i estetycznie. Patrząc również na wykonanie jest to bardzo solidna "konstrukcja" zadbano o każdy szczegół. Takie rzeczy też są bardzo istotne. Wygląda to jak fabryka i działa bajecznie. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja