Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6C6] Lampy przednie(przepalone ledy)

Elektryka
ODPOWIEDZ
szynszyl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szynszyl » 01 wrz 2010, 19:04

Ja z nim rozmawiałem o kierunkach, mówił że nie będą się ściemniać, jedynie przy włączonych światłach mijania przygasną.
Własnymi rencyma:
-elektryczna klapa bagażnika
-kolektory ssące
-hak automatyczny
-reflektory led

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 01 wrz 2010, 19:19

a o co chodiz z tym pozycjonowaniem swiatel???

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: pama » 01 wrz 2010, 19:22

szynszyl, szynszyl,
no to wszsytko wskazuje, ze to to samo, jak ktos wlasnorecznie grzebal majac tylko borda K. (ciekawe, co z tymi, co maja starszego..hmm)

No i ostatnia kwestia.. swiatel drogowych: xenon albo H7 zarowka ( do tego, to chyba potrzeba nowego klosza/zwierciadla, ale skoro to sa odpowiednie klosze, to powinno wsyztsko byc ok)

Zastanawia mnie tylko, jak on podlaczajac tylko wszystko kablami.. realizuje te funkcje... :roll:

[ Dodano: 2010-09-01, 20:31 ]
fenomenalny,
jak siadasz w auto, wlaczasz swaitla.. to zwierciadlo jedzie w, jedzie w gore, w celu okreslenia max polozen. a potem na postwawie sygnalow z polaczen do wahaczy, komputer przelicza i adaptuje swiatla, tak, zeby nikogo nie razic.. nic innego jak autopoziomowanie:)))

Awatar użytkownika
Rabel3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Multitronic

Post autor: Rabel3 » 01 wrz 2010, 22:13

pama pisze:crn,

no juz sie dowiedzialem co i jak od kolegi fenomenalny

sa 2 sposoby:

-dokladka do istniejacej lampy - listwy LED..
-wymiana lamp (Twoja za lampe z LED listwa)

<ok>

W moim przypadku.. tyranie do Pily z ok. Wrocka to ok. 270km ~ 4h (wg mapy) <ok>

dlatego.. czekam na pierwzsego 'krolika', ktory w nast tyg zda Nam relacje co i jak:)))
Z tego miejsca pozdrawiam Go :mrgreen:

Jak wszytsko bedzie dzialac, uda sie jakies znizki wytargowac dla A6KP.. to flaszeczka jak nic :mrgreen:

[ Dodano: 2010-09-01, 15:47 ]
kuuuwaa :mrgreen:

z 20min klepalem z tym sprzedajacym... i co sie dowiedzialem: (wielkim skrocie)

- lampy wymontowanie, wlozenie nowej, finito!
ok. 1h do 2h przy wymianie lapmy (wymiana tylko bebechow ok 8-10h)

Nic, nie trzeba przekodowywac, wystarczy przelozyc.. i gra!

Ledy sa inne, mocniejsze od montowanych ORI (z tego powodu, maja tez pewniejsza gwarancje)
Facet mowi, ze spokojnie na 2 lata moze powiedziec, ze beda dzialac <ok>

Znizki.. owszem, nie wiem ile.. w zaleznosci od chetnych <ok>

Co Wy na to?? :mrgreen:

Pama,
Tak sobie czytam o tym wszytskim co piszecie, słuchajcie ten temat odnosnie przepalonych ledów w lampie, to właśnie problem, który miałem na poczatku tego posa :lol: i dlatego go zamieściłem ,jakbyście przeczytali go od poczatku to tam pisało o gościu z Piły :lol: włąśnie ten człowiek mi założył te lampy mialem te same pytania a jak a co itd....
Nie mialem zielonego pojęcia o czym mówi tylko mu zaufałem z tymi podpięciami.
Bo dostosowł to tak, że zmienił kostke w tych nowych lampach do mojego modelu auta , wiecie że wejscie jest inne i jak chcesz aby działały pod nasz model to musial tak zrobic
w moim przypadku było to tak że mi zamontował lampy na stałe, :-/ tak że w nocy nie dalo sie jedźić z tymi ledami i dodatku z xenonem, zaproponował mi taka obcje, iż dał mi gwarację na ledy które wówczas przy takim układzie się nie upalą, duże prawdopodobieństwo przypalenia ledów było wówczas gdy sie ściemniały, ale gówno prawda , chciałem zrobic tak jak fabryka nakazuje z podłączeniem do borda, a wyszło wszytko inaczej , rzeczywiscie daje gwarancje na ledy jak się upalą na te które on wymianiał.
Miało byc pieknie i słotko :-D
Było to jakiś czas temu , więc teraz troche pewnie nabrał doswiadczenia , bo takich sytuacji było pare , jak moja (tak dla ciekawoski to 2 razy u niego naprawiąłem przepalone ledy i zakazdym razem miało być juz OK) ale nie moge powiedziec bez problemu mi je naprawiał,ale musiałem zapie.... z Wrocka do Piły żeby mu to wszytsko wyłozyc , za drugim razem wyslalem kurierem , ale zdejmowanie lampy , masakra....
Twierdził że przyjedzali do niego ludzie którzy mieli w wiazkach po przkładane , aby bord obsługwał ledy, tak jak pisaliscie z tymi Pinami, i że się to przepaliło i mu wymieniał na stałe bez ściemniania.
Oj duzo pisania Panowie, :-o

Pozdrawiam
Rabel3

, :lol:

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 01 wrz 2010, 23:05

Rabel3, czyli co odradzasz? Nie jechac do tego gostka? umowilem sie znim na wtorek. ale nie chcialbym by mi sie ledy palily. on mi mowil ze gdy bede mial na automacie ustawione beda sie palily ledy gdy wjade do tunelu np to ledy przygasna i wlaczy sie ksenon, ale nie beda ledy sie sciemniac gdy wlacze kierunek - tak zostalem poinfirmowany

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: pama » 02 wrz 2010, 00:08

Rabel3,
zastanawialo mnie jedno.. jak mozliwa jest przekladka LEDow do wszystkich modeli.

Bo przeciez, nie kazdy ma bord z modulem min. K

A tutaj, bez zadnego kodowania, bez niczego - tylko podpinka pod wtyczke i wszystko ma dzialac.

To, ze nie bedzie sie sciemniac przy kierunku to zasluga borda, ale na pewno zeby bylo ok, to min. wymagany jest K (sciemnianie przy swiatlach mijania)

Jutro ciag dalszych informacji, zadzwonie do goscia i pare szczegolowych pytan zadam :evil:

<ok>

Awatar użytkownika
Rabel3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Multitronic

Post autor: Rabel3 » 02 wrz 2010, 08:34

fenomenalny pisze:Rabel3, czyli co odradzasz? Nie jechac do tego gostka? umowilem sie znim na wtorek. ale nie chcialbym by mi sie ledy palily. on mi mowil ze gdy bede mial na automacie ustawione beda sie palily ledy gdy wjade do tunelu np to ledy przygasna i wlaczy sie ksenon, ale nie beda ledy sie sciemniac gdy wlacze kierunek - tak zostalem poinfirmowany
fenomenalny,
Słuchaj nie wiem jak on teraz montuje, bo wówczas gdy mi zakładał a majac u siebie juz borda K zamontował mi ale tak jak pisłem bez ściemniania ledów :-( z tego co mi tłumaczył to przerabia w lampie instalacje, żeby móc podłączyć się do naszej kostki do lampy.
Wygladało to fajnie ale bez ściemnianai i od razu wiedziałem że coś będzie nie tak.
Dla ciekawoski ledy które były naprawiane różniły się od tych których nie ruszał i tu wiocha juz była okrutna :shock:, zekomo te ledy które sia paliły tak często w A6 to była wada fabryczna, teraz sa lepsze zekomo , zobaczymy ;-) bo kazałem sobie wymiemic już na nowe jak ostatnio wysyłałem do naprawy.
Patent podłączania na krótko pewnie mu wyszedł i było sporo reklamacji więc pewnie teraz przeszedł na opacje naszą ale pytanie czy on robi przeróbke w bordzie ???
z tego co mi mówił to się na tym nie znał , więc pewnie przeróbke trzeba samemu zrobic w wiązce lub w bordzie a on tylko ewentulanie naprawia ledy i podłacza juz gotowe lampy ???, tego juz nie wiem ja na razie mam zamkniety rozdział w tym temacie .
Wypytajcie się wszystkiego co i jak ???

Pozdrawiam,

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 02 wrz 2010, 08:52

Napisze tobie Rabel3, co sie dowiedzialem : ze gostek ten kupuje te lampy rozkleja lampe wklada te listwy z 2010,on przerabia instalacje na stary model,i podpina ledy pod postoje,jedyna rzecz zeby sie sciemnialy to wklada sterownik taki co jest w ledach dolnycj w zderzaku w S6. tyle ja sie dowiedzialem ale nie od tego goscia tylko od soby ktora mu niby te ledy i lampy dostarcza, PAMA ma dzis to zweryfikowac wszytko dzwonic do tego gostka- bo nie usmiecha mi sie jezdzic na poprawki i chcialbym by wszytkie ledy siwcily identycznie!!

Tomas

Post autor: Tomas » 02 wrz 2010, 09:23

fenomenalny pisze:Napisze tobie Rabel3, co sie dowiedzialem : ze gostek ten kupuje te lampy rozkleja lampe wklada te listwy z 2010,on przerabia instalacje na stary model,i podpina ledy pod postoje,jedyna rzecz zeby sie sciemnialy to wklada sterownik taki co jest w ledach dolnycj w zderzaku w S6. tyle ja sie dowiedzialem ale nie od tego goscia tylko od soby ktora mu niby te ledy i lampy dostarcza, PAMA ma dzis to zweryfikowac wszytko dzwonic do tego gostka- bo nie usmiecha mi sie jezdzic na poprawki i chcialbym by wszytkie ledy siwcily identycznie!!
jak jest tak jak piszesz to robi straszną rzezbe :-x pod postojowe podlącza :!: i nic z bordem nie robi :shock: to za tą kase odpuscicie sobie chlopaki :-/ i jeszcze inny kolor leda jak wymienia

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: pama » 02 wrz 2010, 10:29

Tomas, LEDy maja mocniejsze swiatlo (mnie mowil, ze wymienia wszytskie)

z tym rozklejaniem to prawda, z 2 robi 1. (inaczej nie da sie wlozyc listwy LED w klosz sprzed FL)

a czy pod postoj..?? Nie mam pojecia..

Fakt, ze z BORDem nic nie robi.. to jest najciekawsze.. ale skoro wklada sterownik od modelu z listwa LED w zderzaku.. to niby jasne ;-)

[ Dodano: 2010-09-02, 10:38 ]
Obrazek

z tego co widze, prawa zarowka swieci na postoj, a lewa - LED.

niestety, zdjecia nie ma z pryzgaszonym LEDem i wlaczonym xenonem..

za chwile zadzownie do niego..

Tomas

Post autor: Tomas » 02 wrz 2010, 10:50

Czyli jak podlącza pod postojowe to blędu nie bedzie bo zarowka ma 5 wat a led 6szt w listwie na pewno 7-8 wat-jeszcze mnie zastanawia jak jest z tą przerobką(z 2 lampy robi 1)czyli zostają moje bebechy i korpus a on wymienia klosz i wsadza listwe?

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: pama » 02 wrz 2010, 10:56

Tomas,
z tego co sie orientuje: to wyciaga Twoje bebechy, wklada listwe.. wklada spowrotem bebechy, zakleja

Tomas

Post autor: Tomas » 02 wrz 2010, 10:58

Czyli cala moja lampa zostaje?teraz kwestia czy jak ma kilka kpl. na warsztacie nie pomyli i nie przysle mi innych lamp :mrgreen: ps Pama szukaj tych listew na necie -bo jak to jest kwestia tylko wyciągnięcia lampy i wsadzenia listwy i podlączenia pod postojowe to kazdy z nas jest w stanie zrobic sam :-D a same listwy na pewno kosztują gora 500 zeta -a najlepiej zapytac moze same listwy sprzeda <ok>
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2010, 11:06 przez Tomas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: pama » 02 wrz 2010, 11:06

Tomas,
A Ty myslisz, ze nie szukalem..??

Wczoraj pol internetu swiatowego przejrzalem.. nic a nic.

Jedyne co wiem, ze on kupuje uzywki od FL z listwa.. rozbebesza.. i wklada srodek od naszych

LED 30PLN szt
lapmy sa od ok 300-500PLN o ile sie orientuje

wychodzi mu kilka stow zysku /komplecie <ok>

jeden sposob znam jak rozkleic lampe, na forum TT przerabialismy temat z wymiana kierunkowskazow..:)) ale on mowil, ze robi na zimno.. a to mnie zmylilo :-/

Tomas

Post autor: Tomas » 02 wrz 2010, 11:09

mozliwe ze robi na zimno ,jak wyciagalem swoje lampy tam sa jakies srubki miedzy kloszem a obudowa -zapytaj czy samych listew nie sprzeda :-D tu mozemy bez rozklejania i kombinacji lyknąc kilka sztuk ,wsadzic swoje bebechy i gitara http://moto.allegro.pl/lampy-audi-a6-bi ... ml#gallery

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja