kontrolka swiatle przeciwmgielnego
kontrolka swiatle przeciwmgielnego
panowie pomozcie po odpaleniu i przejechaniu ok 2km zapala sie na fisie ze mam zarowke przepalona od przeciwmgielnego ,problem z tym samym byl tamtej zimy na wiosne uslalo do dzisiaj co moze byc zarowka ok mase doprowadzilem nowa .nie mam sil
cezus
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ja u siebie miałem taki problem z pozycjami i niedawno z przeciwmgielnym. Wymieniłem całą kostkę przy lampie na nową tą która idzie od auta. Można też kupić nowe piny i zarobić na nowo.
na allegro szukajcie
1J0973735
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... s0-mt-1209
na allegro szukajcie
1J0973735
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... s0-mt-1209
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
tez tak robiłem i nie wd40 a specjalnym płynem do styków tj. do ich czyszczenia i innym do ich zabezpieczania firmy crc. To nic nie dało. Pomogła nowa wtyczka/nowe piny.
Jest też sposób opisany na forum by wepchnąć po boku pinów od masy zapałki i ułamać, wtedy masa siedzi bardzo sztywno.
Czyściłem styki w lampie, w kostce, styki samych żarówek w środku lampy i to nic nie dało.
Dobrze piny we wtyku lampy potraktować jakimś delikatnym papierkiem ściernym a następnie chemią. Na koniec albo zapałeczki, albo nowe piny.
CRC OXIDE CLEAN + CRC CONTACT PROTECT
Jest też sposób opisany na forum by wepchnąć po boku pinów od masy zapałki i ułamać, wtedy masa siedzi bardzo sztywno.
Czyściłem styki w lampie, w kostce, styki samych żarówek w środku lampy i to nic nie dało.
Dobrze piny we wtyku lampy potraktować jakimś delikatnym papierkiem ściernym a następnie chemią. Na koniec albo zapałeczki, albo nowe piny.
CRC OXIDE CLEAN + CRC CONTACT PROTECT